Columbodromul Derby- Bucovina editia 2009

,,Supravietuire in munti”
Sub acest slogan incepem editia din 2009 al concursului tip columbodrom care se va desfasura in Municipiul Campulung Moldovenesc undeva la cota de 800 m altitudine unde conditiile de antrenament for fi din cele mai grele din cauza rapitoarelor care sunt in numar foarte mare si al antrenamentelor zilnice care sunt undeva pe la 1400-1500 m altitudine.

Pentru a rezista in aceste conditii porumbeii vor trebui sa aiba o sanatate de ,,fier „‘ orientare foarte buna din cauza muntilor, o vointa foarte mare de a trai si rezista in fata rapitoarelor. Multi crescatori se feresc sa zboare porumbeii peste munti foarte multi avand experiente chiar neplacute cu aceste zboruri. Aici porumbeii nu vor trebui numai sa treaca peste munti ,mai mult vor fi nevoiti sa SUPRAVIETUIASCA in ei.

Daca aveti o familie de porumbei care sa faca fata acestori incercari , vreti sa verificati porumbeii in aceste conditii sau sunteti impatimiti ai acestor concursuri tip columbodrom va asteptam incepand cu data de 15 Mai 2009.
Plan de concursuri la editia din 2009:
Nr. Localitate Data Km
1 Focsani 30-VIII- 2009 240
2 Braila 6 – IX- 2009 314
3 Etapa Derby FETESTI 20- IX- 2009 393
Premiere editia din 2009
Premiile vor fi calculate in functie de nr. de porumbei inscrisi :
-60% din incasari reprezentand fondul de premiere,
-40 % fiind alocat costurilor specifice:hrana,tratament,antrenamant,intretinere,senzori etc.
-Licitatia porumbeilor sositi de la etapa Derby
-Toti porumbeii sositi de la etapa finala vor face obiectul unei licitatii. Sumele rezultate din aceasta actiune se vor imparti in mod egal intre proprietari si organizator.
Sa reziste cei mai buni !!
Managerul crescatoriei:LUCIAN LUCAN
Campulung Moldovenesc Suceava Romania
Str.Pictor Octav Bancila nr.24 Cod postal:725100
Telefon fix :004 0230 313503
Telefon mobil:0744 912605
E-mail:lucianlucan@yahoo.com

21 COMENTARII

 1.  mai multe detalii va rugam: pret /porumbel ; data ultimei zile de trimis pasarile ; pret / activare ; echipa rezerva de activare / pret ; etc.

 2.  De ce esti rautacios Burca ? Cand o sa realizezi si tu ce a facut fam.Lucan la Campulung atunci sa vorbesti. Pana atunci sa-ti antrenezi gainile tale in jurul casei. Mult succes.

 3. Bravo familiei LUCAN. O familie de oameni foarte inimosi si mari iubitori ai acestor fiinte nobile.Este un inceput si eu va urez succes!!!!!!! La fel ii felicit public si pe dnii Mircea Hantari , Trufin Valentin si toti ceilalti implicati in conducere.Ati aratat ca se poate si conform proverbului „Omul sfinteste locul” sunt convins ca nu va veti opri aici.Sunt putini cei care vor reusi la nivel local sa faca macar pe jumatate din ceea ce dumneavoastra ati facut pana acum.Inca o data va urez mult succes si fiti convinsi ca unul dintre competitorii columbodromului dumneavoastra voi fi si eu.

  Petrica Cocos, F.R.C.

 4.  Foarte interesant. Mult succes organizatorilor. Asteptam mai multe detalii in ceea ce priveste pretul porumbeilor,durata perioadei de primire a porumbeilor,capacitatea columbodromului etc.

 5. Felicitari fam. Lucan. Cred ca o sa vin si eu de la Botosani cu cativa pui. Mult succes in anul competitional 2009. Ne intalnim la concursuri 

 6.  Mica distanta la etapa finala…Dece nu ai facut-o la Vama Veche ? dar probabil ca vrei sa te faci cu niste porumbei !

 7.   Nu va suparati, eu sunt incepator, cum se fac antrenamentele?
  Am si eu o familie de soimi, credeti ca pot sa participe si ei la antrenamente? ;) :D

  Felicitari pentru initiativa! Daca imi conving porumbeii de pe balcon sa treaca muntii, cred ca participa si ei.

 8. bv este foarte interesant.de unde vin eu se zboara aproape numai peste munti,si in general performante-le le aveau cei care veneau peste munti decat cei care veneau pe campie

 9.  am si eu in sange aceasi pasiune, de asta incurajez toti columbofili bucovinei si le urez succes

 10.  buna
  acum in 2010 spunetine cum a decurs anul trecut nr participanti ne ramasi pana la capt
  sunt tare curios cum s-au adaptat porumbeii mi-ar face mare placere sa aflu
  succes la toata lumea!!

 11.  Купил голубя RO – 010671 – 2003 ХОТЕЛОСЬ БЫ УЗНАТЬ ЧТО ЗА ПТИЦА , И КТО ПЕРВЫЙ ХОЗЯИН

Comments are closed.