Otetul de mere

Otetul de mere este unul din cele mai vechi medicamente cunoscute de umanitate, mentionat pentru prima oara in tratate de medicina egiptene, scrise in urma cu mai bine de trei milenii. Medicii Greciei antice il foloseau pe scara larga, acesta regasindu-se si in scrierile lui Hipocrate. Si in medicina populara romaneasca, este folosit din timpuri imemoriale. Romanii din zonele de deal si de munte prepara otetul de mere in fiecare toamna, folosindu-l apoi pe timpul lungii ierni contra diferitelor boli ori, pur si simplu, pentru mentinerea sanatatii. Desi nu este un panaceu, ar putea candida cu sanse serioase la acest titlu.Iata care sunt principalele categorii de afectiuni care raspund pozitiv la administrarea otetului de mere: reumatism,inapetenta, anemie, slabiciune corporala la porumbei, mai ales la pui, intareste embrionul,da un penaj mai stalucitor,administrat in apa la porumbei,stopeaza dezvoltarea bacteriile precum tricomonoza si salmonella.

Insa otetul de mere mai are si alte calitati, fiindca a preluat de la fructele din care este obtinut cateva substante in forma naturala extrem de utile pentru organism, dintre care:

 • potasiul – este un mineral esential pentru mentinerea sanatatii aparatului cardiovascular. El regleaza activitatea inimii.
 • vitamina C – ajuta la asimilarea fierului necesar organismului, are efect preventiv in bolile infectioase.
 • vitaminele B1, B2 si B6 – au efect intineritor si intarzie aparitia semnelor batranetii. Au efect pozitiv asupra tonusului sistemului nervos central.
 • izoflavonoidele – sunt o categorie de substante organice care au un puternic efect antioxidant.
 • magneziul si fosforul – rol foarte important in mentinerea sanatatii si echilibrului sistemului nervos. Au, de asemenea, efecte favorabile asupra sistemului imunitar si favorizeaza consolidarea oaselor.
 • In toate cartile de speciatiate este recomandat, ca otetul de mere sa fie administrat 5-10 ml la litru de apa, minim o data pe saptamana.

  Atentie!

  Nu administrati otetul de mere zilnic pe o durata lunga de timp, pentru ca slabeste imima.

  Sursa: www.enachevs.wordpress.com
  Articol trimis de Enache Laurentiu.

  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentAloe vera
  Articolul următorUsturoiul

  19 COMENTARII

  1.  E un produs foarte bun,pe care il folosesc cam de 2 ani de zile,eu intotdeauna cumpar de la magazin otet de mere care are in componenta sa si miere de albina,deci impusc 2 iepuri deodata.Recomand la toti columbofilii acest produs mai ales ca e ieftin si eficient!!!!!

  2.  Am auzit si eu de la multi ca e bun….Am sa incerc si eu sa le dau….uni le dau 5 ml alti 10……O sa incerc sa vad ce efect are!

  3.  din cate stiu eu , marii cercetatori au ajuns la concluzia ,ca e apa de ploie cu otetu , mai ales an tratarea de boli precum trihomonoza sau cocidioza de salmonela nici vorba . sal vad si io pe ala care trateaza de salmonela cu otet ..
   apa de ploaie …

  4.  Asta este ideea, nu ca trateaza direct aceste boli, el facand-o indiect. Otetul nu permite dezvoltarea bacteriilor precum salmonela, tricomonoza, acesti virusi dezvoltandu-se in apa. Tot de acolo se infesteaza o intreaga crescatorie. DECI ESTE UN PRODUS SUPER.

  5.  Este un produs foarte bun,si porumbeii care il primesc constant,chiar nu mai dezvolta absolut deloc tricomonoza.Ideea este pentru cei care nu l-au folosit deloc la porumbei sa inceapa cu o perioada de 7-10 zile consecutiv,dupa care tot restul anului 2-3 zile/saptamana.Eu folosesc 5ml/litru,si toti prietenii mei din Belgia si Olanda cu care am vorbit folosesc aceeasi cantitate.
   Ideea este sa prevenim,nu sa tratam!!!

  6.  ia puneti voi otetu la porumbei , lasatii sa bage toti ciocu sa bea apa si restul luatio si mereti cu ia la laborator ,sa vedeti ce de bacterriiiiiiiiii/,.

  7. Dupa efectuarea obligatorie a tratamentelor periodice otetul de mere se utilizeaza cu rezultate excelente in combaterea instalarii tricomonozei prin adaugarea in apa de baut . Apa devine prin adaugarea otetului un mediu acid , mediu in care nu se dezvolta oualele acestei boli comune tuturor crescatoriilor.Acest remediu este indicat mai ales in perioadele de concurs cind porumbeii sint cel mai expusi bolilor transmisibile de genul tricomonozei. 

  8.  eu le dau la porumbei otet de merecu miere 5 ml’ l de apa, de aproximativ 9-10 ani si porumbeii mei nu au vazut vaccinuri sau alte medicamente artificiale pe care le inventeaza unii sa aiba ce vinde

  9.  Acidul acetic are mereu o simbioza, scade Ph-ul! Orice apa „moale”” (acvaristic vorbind – dl. COMAN CATALIN) modifica, sau are un factor de risc mai redus in ceea ce priveste metabolismul. Sau poate face ceva pe masura dorintelor noastre, adica devenim competitivi! Mersi!
   ţ

  Comments are closed.