Vaccinul pentru paramixoviroza

Acest vaccin trebuie inoculat la varsta de maxim 1 luna (ideal), iar imunitatea se va instala in cca trei saptamani; apoi se face rapel din 6 in 6 luni toata viata porumbeilor. Fiind un vaccin INACTIVAT, NU INFLUENTEAZA NAPARLIREA.

Inainte de vaccinare si apoi periodic, pasarile vor fi deparazitate intern (contra limbricilor, capillaria, teniei cu ROMBENDAZOL F, 1 cpr / kg greutate vie / zi, timp de 2 zile, repetat dupa 3 – 4 saptamani; contra trichomonozei – “malai in gat” -, cu FLAGELSTOP, 10 g / 40 porumbei / zi, timp de 5 – 7 zile; contra coccidiozei, cu AMPROLIUM 20%, 2 g / l de apa / zi, timp de 5 zile) si extern (individual cu ROMBENDAZOL SUPER, 1/4 cpr / porumbel / zi, timp de 2 zile, produs cu actiune atat asupra parazitilor interni – limbrici, capillaria si tenie, cat si asupra parazitilor externi – raie, paduchi, capuse etc.; NU se va administra in perioada de naparlire).

Se poate face si un tratament contra bolilor bacteriene preventiv, cu ENROFLOXAROM 10% (1 ml / litru de apa / zi, timp de 3 – 5 zile) sau DOXICILINA 10% (2 g / litru de apa / zi, timp de 5 zile).

Periodic, inainte si dupa vaccinare (2 – 3 zile), in perioada de naparlire, a concursurilor, de ouat etc., se va administra COMPLEX POLIVITAMINIC BUVABIL PENTRU PORUMBEI (20 de picaturi / litru de apa / zi sau 1 picatura / porumbel / zi), eventual asociat cu GLUCOVIT pulbere hidrosolubila energizanta.

Voliera va fi dezinfectata periodic cu o solutie 1% de DECONTAMINOL.

Preluat de pe forumul Companiei ROMVAC.
Trimis de Bidirliu Sergiu: www.bidirliusergiu.wordpress.com

20 COMENTARII

 1.  PROCURATI DE LA SLOVACI VACCINA : PARMAVAC COLUBA SI NA VETI TREABA 1 AN DE ZILE , SI SE FACE NUMAI LA PUII SI APOI ODATA PE AN CU VACCINA COLUMBA DE LA SK FIRMA : PHARMAGAL

 2.  Multumim ptr.sfaturi.Eu unul cam,cu aceste produse fac tratamente,si sunt multumit de ele,mai ales ca sunt ptr.buzunarul fiecaruoi columbofil!!!LA MULTI ANI!!!

 3.  Acum cinci ani , datorita unui pui de porumbel din exteriorul colectivitatii si pe care l-a gasit mort fiica mea in fata usii exterioare a volierei , a urmat o perioada neagra si grea pentru comunitatea mea. La sfatul unui medic veterinat le-am innoculat vaccinul de paramixoviroza . In urma innocularii , la o saptamana 5 dintre ei mi-au murit , unul sigur din cauza injectarii defectuoase , ceilalti poate datorita faptului ca erau deja infectati, nu neaparat datorita vaccinului, nu stiu. Totusi , teama m-a oprit a le mai face vaccinul respectiv de atatia ani si culmea este ca n-am mai avut probleme cu acesta teribila boala. Nu inseamna ca dau sfaturi de a nu folosi vaccinurile dar sfatul meu este sa incepem sa intelegem natura asa cum este ea si nu neaparat s-o lasam sa hotarasca ea ,ci s-o ajutam doar atunci cand alta solutie nu mai este viabila. Parerea mea sincera este ca lipsa unor adaposturi curate , a unei alimentatii sub orice control calitativ – medical, a lipsei libertatii ” zi lumina ” in aer liber , a unor controale regulate a specialistilor medicali si a cunoasterii vietii in mediul salbatic a stramosilor si verilor actuali a acestor pasari pe care le crestem cu atata dragoste , le dauneaza enorm iar orice reteta de tratament si vaccinare preventiva nu v-a avea nici un succes viabil. Medicamentele si alte produse farmaceutice isi vor arata inutilitatea , din pacate , din ce in ce mai pregnant in viitorul nostru , al tuturor , mai ales ca in industria de medicamente cu scop veterinar nu se aplica aceleasi reguli ca in cel uman, sau cel putin nu sunt respectatela la fel. Cu speranta unui viitor in care oamenii vor deveni din ce in ce mai responsabili in actiunile lor viitoare , un calduros „La Multi Ani’ tuturor iubitorilor de animale.

 4.  da-i un ban, da stai in fata. vacc. de romvac costa aprox. 20 ron 50 doze si se face de 2 ori pe an. deci pt 100 por. intr-un an e nevoie de 4 flacoane x 20= 80 ron. vacc slovac e de 100 doze si confera imunitate 1 an, deci nu-i intepi de 2 ori. mai e vacc de chevita tot 100 dz pt 1 an = apox 100 ron da-i calitate super. LA MULTI ANI.

 5.   C u respect fata de cei de mai sus, am 3 ani la rand de cand vaccinez porumbeii cu Paramixovacol, am avut si surprize…
  Dupa administrarea vaccinului,unii mai sensibili au dat semne de boala.
  Probabil ca aveau deja microbul infestat,dar nu s-au manifestat .Posibil ca boala sa o fi adus cu alte pasari ce le-am achizitionat din alte crescatorii.
  Vaccinez pasarile de 2 ori pe an,in primavara inainte de ouat si toamna dupa perioada de naparlire.Degeaba ai pasari sanatoase,daca aduci exemplare straine,obligatoriu va trebui sa le treci printr-o perioada de tratament,preventiv.
  Altfel risti sa strici munca de un an …

 6.  Orice vaciin creaza imunitate in functie de starea de sanatate a crescatoriei.Deci daca nu ati facut planul de tratamente de la A la Z poate ca vacinul o data facut sa nu creze imunitate decit ex;pe 2 lunii.Sa nu uitam ca reactia lui imunitara se face in 3 saptamini dar normal este sa sa administram la porumbeii La Sota(in special in crescatoriile unde bola este deja instalata) dupa care ai vacinam cu Paramixovacol(sau fiecare ce marca utilizeaza).Dar domnii mei care utilizatii vacinurile importate sinteti sigurii in ce conditii de transport sint aduse?.Eu personal utilizez produse Romavac in toatalitate pentru tot planul.

 7.  Pentru pozitia 8 am un porumbel care a dat paramixoviroza la 2 crescatorii si la-o closca odata ajuns la mine(Toamna) a fost introdus la lotul de reproductie fara sa am semne de paramixo dupa porumbeii meii.De ce la ceilantii porumbei (cele 2 crescatorii)care a fost in contact a transmis si in crescatoria mea nu?Deci am utilizat Paraxixovacol.Deci parerea mea tratati porumbeii bine inainte de vacinurii si fiti sigurii de unde luati vacinul(parerea mea luati direct din depozit Romvac care este si sigur transport si ieftin fata de farmacii)

 8.  Am o intrebare… Cati dintre voi sunt medici veterinari si stiti ce inseamna raspuns imunitar…si pana la urma ce inseamna un vaccin????
  Sunt unele comentarii care nu au niciun fundament logic…
  Parerea mea e ca in momentul asta nu exista zootehnie fara tratamente si fara vaccinuri… Daca lasi totul la voia intamplarii te arzi, poti sa fii tu cel mai norocos de pe fata pamantului…
  Si cel mai bine e sa iei vaccin autohton…fabricat din tulpini autohtone….
  Numai bine…

 9.  CINE POATE SA-MI SPUNA /GALMEKTIN CE DOZA TREBUIE ADMINISTRATA PORUMBEILOR /DACA A MAI FACUT CINEVA ACEST VACCIN

 10.  domnule DORU,este o solutie pentru tratarea perazitilor interni(inclusiv prazitii sacilor aerieni).de asemeni combate poraziti externi.se administreaza 0,05ml/porumbel(adica din 1ml faci la 20de porumbei).se administreaza subcutanat,in ceafa.o sati trebuiasca o seringa de insulina,sunteti mai sigur ca ii administrati cantitatea necesara.sanatate si bafta

 11.  domnule PAVEL DORU,GALMEKTINUL este produsul firmei PHARMAGAL,deci interesativa cine in zona dv vinde aceste produse .sanatate si bafta.

 12.  daca stie cineva sa-mi zica si mie care este doza de paramixovacol care se injecteza la un porumbel eu stiam ca 0,2 ml dat nu sunt sigur

 13.  sant incepator cu porumbeii si nu ma pricep la vaccine ,dar am auzit ca daca dau preventiv ENROXIL nu o sa am prob cu porumbeii si vitamina 3 zile pe luna . un sfat va rog

Comments are closed.