Buna ziua,
Am vazut articole pe site-ul Porumbel.NET referitoare la difterovariola porumbeilor, insa nu sint date de contact pentru persoanele care au postat pe forum cu privire la aceasta pb(http://porumbel.net/2009/tratament-pentru-difterovariola/ Ioana Plopsoreanu ; http://porumbel.net/2008/varsatul/ ).
Am gasit saptamina trecuta, miercuri, pe balcon un pui de porumbel. Nu stiu daca acolo a crescut sau a cazut de undeva (sint si niste coji de ou in balcon, il folosesc f. rar si am niste saci depozitati ) Porumbelul are niste bube galbui in zona gusei , ciocului , ochiului. Am atasat niste poze …

Ce credeti ca ar putea fi ? Variola ? Porumbelul nu stie/poate zbura. Intr-o zi s-a speriat de mine s-a aruncat pe o despartitura a balconului si a facut o vrie pina la parter (eu stau la et 4), a dat din aripi insa numai a atenuat caderea nu s-a ridicat. Penajul pare bine dezvoltat, mai putin zona de pe gusa care este cu nodulii.
Am fost la doctor cu el vineri, mi-a zis ca n-a mai vazut asa ceva ca manifestare pt ca nu are bubele raspandite pe corp/aripi, si ca probabil ca este

un virus. Mi s-au dat pt el vitamine si antibiotic (cite 2 picaturi pe cioc dim si seara) si alifie local cu rostopasca, cu antibiotic (neomicina, bacitracina), si vitamina A. De mincare i-am luat niste boabe pentru papagali/perusi, maninca insa nu stiu cit ar trebui.
Ce as putea sa mai fac ? Un doctor veterinar care sa se priceapa la porumbei in Bucuresti – pe cine as putea intreba ?

Cu respect,
Adrian