Anul 2010 a adus pentru judetele din vestul tarii, posibilitatea organizarii unor concursuri de fond si maraton cu un numar mare judete.

Astfel la concursuri au particpat un numar mare de porumbei si un numar foarte mare de crescatori intre care peste 50 de campioni nationali, care de-a lungul anilor au demonstrat ca pot fi in fruntea Romaniei.
Putem spune astfel fara indoiala ca avem dea face cu cea mai puternica concurenta la fond si maraton din Estul Europei.
Aproape 500 de columbofili din 5 judete participa la prima etapa de fond, iar la prima etapa de maraton nu mai putin 360 de crescatori. Dintre acestia remarcam nume grele ael columbofiliei romane – Erdei Paul, Onodi Vasile, Pop Dan, Pop Vasile, Man Simion, Raucina Tibor, Roth Stefan, Peto Janos, Fam. Lucaci, Habaci Calin, Burca Ionut, Marta Daniel, Kun Ladislau, Rozensveig Ioan, Bindea Petru, Bragea Gheorghe, Bacos I. Cioara Daniel, Mermezan Lucian, Stan + Ilie, Bojin Zdravco, Marincus Dorel, Cabau Florian, Pruna Gigi, Buna Ionel, Doban Cosmin, si multi, multi altii (sa ne scuze cei pe care i-am uitat) crescatori deosebit de valorosi.

Totodata s-au organizat doua etape de concurs internationale, be baza carora sa facut un Campionat international.
Mai jos aveti ocazia sa vedeti atat campionatul zonal cat si campionatul international la porumbei pe cele doua etape.Banchetul zonei de vest

Comitetul de conducere a zonei de vest are deosebita placere sa va invite la banchetul zonei in data de 15.01.2011 incepand cu orele 18 la restaurantul CLUB ART din statiunea Felix. Costul unui bilet la banchet este 60 lei.
In pretul biletului aveti asigurat: aperitiv rece , ciorba , friptura, garniture, salata , cafea , suc si bere la discretie. Confirmarile de paticipare se va face pina in data de 10.01.2011 inclusiv la fiecare presedinte de asociatie sau de o persoana care reprezinta asociatia din care face-ti parte iar membri care sunt din alte judete si doresc sa participe la acest eveniment pot sa ia legatura cu d-ul Marius Tunduc.

Caras Severin – Badea Dorel – 0724213833
Timis – Marincus Dorel – 0722 429460
Arad – Fejes Iosif – 0745 252511
Bihor – Tunduc Marius – 0744 572321
Salaj – Lazar Daniel – 0740 828784
Satu Mare – Erdei Paul – 0740 015624

Cu aceasta ocazie se vor premia cu cupe primele trei locuri la porumbei si crescatori la etapele de fond si maraton pe clasamentul general si cu diplome pana la locul 10.
Se vor premia cu medalii primele trei locuri la porumbei si crescatori in campionatul Provincial Vest si cu diplome pana la locul 10.

Se vor premia etapele Bamberg si Coburg pe clasamentul international primii 10 porumbei cu cupe si primii 50 cu diplome.

Se vor premia cu cupe primii 5 porumbei si cu diplome primii 10 porumbei la categoria As International.

Premierile la As International si pe clasamentele internationale se va face de catre delegatia maghiara.

CONDUCERILE JUDETELOR CARAS, TIMIS, ARAD, BIHOR, SATU-MARE SI SALAJ SUNT INVITATE LA ACEIASI LOCATIE IN 15 IANUARIE INCEPAND CU ORA 13.00 PENTRU DISCUTII CU PRIVIRE LA CONCURSURILE ANULUI 2011.

INCEPAND CU ORELE 16.00, VA SOSI SI DELEGATIA MAGHIARA PENTRU DISCUTII CU PRIVIRE LA CONCURSURILE INTERNATIONALE.

VA DORIM TUTUROR UN AN NOU FERICIT!