Cand se imperecheaza porumbeii ?

Salut sunt Bogdan si am si eu o intrebare.Cresc porumbei voiajori si nu stiu in ce perioada sa-i imperechez pentru ca sunt incepator si cresc porumbei de aproape un an de zile. Cu respect Bogdan

28 COMENTARII

 1.  salut………intra la categoria porumbei voiajori ……….este un topic deschis si acolo si are mai multe sfaturi
  sper sa te ajute

 2. Bogdane ii imperechezi la inceputul lunii martie cand este mai cald afara pentru ca la cat e de frig acum afara nu cred ca au chef de cantat masculii.

 3.  Eu personal,matca o imperechiez la 20 feb,iar zburatorii intre 1 si 7 martie.Acum depinde de fiecare crescator,care are planuri si idei aparte.De ex.porumbeii care zboara la fond si maraton se pot imperechia dupa 1 apr.,acum depinde de planurile de zbor a clubului din care faci parte si de mai multi factori…sa ai mai multe compartimente,cel putin 3,etc.Bafta si succes!!!

 4.  Depinde ce categorie te avantajeaza spre exemplu pentru viteza si demifond de obicei se inperecheaza intre 10 si 15 februarie mai ales cind joci la vaduvie. Acum depinde cit spatiu ai s-au daca porumbeii au fost separati pina acum. Daca timpul se incalzeste se poate respecta data daca nu se mai amina stiindu-se faptul ca la al doilea rind de oua depus de catre femela, incepe sa cada prima remige astfel pina in august sa mai ramina cel putin trei remige de cazut. Vint in pene si multa bafta

 5.   Matca 15 -20 ianuarie depinde cand ai inelele,zburatori vaduvi 5 -10 februarie, la natural 20-25 martie, depinde de timpul liber care il are crescatorul.

 6.  Salutare. Sunt si eu nou in ale „meseriei” si vreau si eu sa stiu parerea voastra.
  Nu imi doresc sa cresc porumbei ca sa merg la concursuri, imi plac doar sa ii am si sa ii cresc. Este o problema daca ii las perechi in voliera tot restul anului ? Este o problema ca se pot imperechea si in alte luni decat februarie sau martie ?

 7. romeo….daca cresti doar din placere nu e mare problema!DAR SA STII CA E MULT MAI BN SA II TII DESPERECHEATI PE PARCUSUL IERNII SI SA II IMPERECHEZI PRIMAVARA!EI AU MULTE VITAMINE IN SPECIAL CALCIU PE CARE IL PIERD ATUNCI CAND FAC OUA SI NU ISI PERMIT SA SCOATA MAI MULT DE 2-3 PERECHI DE PUI PE AN,,,SI DACA SCOTI „TARDIVI” DUPA LUNA AUGUST,,,NU IESE MARE LUCRU DIN EI!CEI MAI BUNI SUNT SERIA 1 SI 2!e mult mai bn sa-i imperechezi u ,dupa diferite aspecte,si nu sa-i lasi sa se imperecheze intre ei asa de capul lor!(sfatul meu )
  cat depsre …”vaduvie”…etc si alte scheme de zbor nu cred ca tre sa dicutam!

 8.  fii atent…perioada porumbeilor de imperechere se face intre 1 martie si 1 octombrie(cel putin la mn asa mi-au scos oua…in perioada asta).Cand vezi ca masculul umbla dupa femela si o calca…inseamna ca dupa 1 sapt vei avea oua…inca ceva…ai grija sa nu umbli la pui dupa vreo 2-3 sapt poti sa umbli la pui…altfel porumbeii batrani care ii hranesc vor simti ca i-ai atins si nu ii vor mai hrani…bafta in cont, apropo de unde esti bogdane?

 9.  io ii imperechez la data de 25 martie! si pun mana pe pui cu greu ca ma ciupesc,nu ma lasa,dar stiu ca n`au incotro…si tot mii hraneste…acuma depinde cat de sociabil esti cu ei si daca le place de tine.

 10.  Salut sunt incepator cu porumbei ii am de cateva zile ,am o cusca la ei de 2 m lungime 1 jumate latime si 1 jumate inaltime este de ajuns la 11 porumbei?daca sunt acolo toti sse imperecheaza singuri si fac pui ?si mai am o intrebare ,daca la primavara le dau drumul afara se mai intorc inapoi?Ms fff mult

 11.  daca sunt perechi vor face puii iar daca le dai drumu la primavara ….depinde de unde ii ai ?
  daca sunt de la vecinu.. pleaca daca sunt pui ii inveti batrini mai greu ai grija de iei si fale o voliera de un m3

 12.  cum mai frate cand vrei porumbei se imperecheaza la sfr luni februarie dac vrei sa ii zbori normal. k dac ii bagi mai devreme o sa arunce penele si numai merg bine la zbor..

 13.  sall BOGDAN imperecherea porumbeiloot ti-o faci in ce luna vrei u iti faci un calcul cam cind vrei sati scoata puii si ii imperechezi cu 32 de zile inainte VANT IN PENE SI SUCCES LA ZBORURI TUTUROR

 14.  salut, dati-mi si mie un sfat, am o porumbita voiajoara alba care din punctul meu de vedere e o tirfa, acuma o calca voiajorul ei si peste 5 minute se calca cu un jucator a lui vecinu , cum sa o despart de jucatorul lui vecinu?

Comments are closed.