Stimati columbofili , sunteti invitati sa participati la A DOUA EDITIE a Columbodromului „Andrei Saguna” Arad care va avea loc in anul 2010.

Columbodromul „Andrei Saguna” Arad a luat fiinta in anul 2009, oferind inca de la inceput conditii optime pentru desfasurarea unui astfel tip de campionat.
Seriozitatea organizatorilor, calitatea intretinerii, antrenarii, precum si premiile substantiale va face din columbodromul nostru un loc in care crescatorii din diferite tari sa isi masoara fortele prin echipele ce vor fi trimise an de an. Pentru anul 2010 columbodromul nostru are o capacitate de 600 porumbei.

Concursuri (etape)

Antrenamentele se vor face incepand cu 5 km, 10 km, 20 km, 20 km, 40 km, 40 km, 60 km, 60 km, 80 km, 80 km iar intre etapele de concurs se va face antrenamente de la 80 km.
Porumbeii angrenati in aceasta competitie isi vor disputa suprematia, pe parcursul a 5 etape:
Csongrad – 105 km
Kecskemet – 147 km
Erd – 225 km
Gyor – 325 km
Sopron – 396 km DERBY – FINALA 28.08.2010

La toate cele 5 etape se vor filma imbarcarea si lansarea porumbeiilor si vor fi postate pe acest site.

Premii

Premiile puse in joc anul acesta sunt substantiale, in jurul sumei de 6000 €, motiv pentru care este o competitie demna de urmarit chiar si din postura de simplu spectator.
La sfarsitul campionatului 2010 se va organiza si o licitatie a tuturor porumbeilor intorsi de la etapa finala Sopron. Va fi un bun prilej pentru achizitionarea unor porumbei ce se preteaza la acest sistem de joc , prin urmare nu il ratati!

Reguli si conditii (editia II din 2010)

Organizatorii ureaza success tuturor participantilor la editia din 2010 si lanseaza invitatia tuturor columbofililor din tara si strainatate sa urmareasca saptamana de saptamana evolutia campionatului si chiar sa devina ei insisi competitori in editiile viitoare;
Taxa de inscriere a unui porumbel in columbodrom este de 25 €; Se poate inscrie orice columbofil din tara sau strainatate cu minim 2 porumbei , maximul nefiind limitat. Toti porumbeii sositi de la etapa finala vor face obiectul unei licitatii. Sumele rezultate din aceasta actiune se vor imparti 50% proprietar si 50% organizator.
Porumbeii ramasi nevanduti la finalul acestei licitatii vor ramane in proprietatea organizatorului.
Punctajele si clasamentul se vor intocmi dupa sistemul de clasament al columbodromului: primii 30% claseaza.Porumbeii trebuie sa fie insotiti obligatoriu de pedigreu, talon de proprietate, si sa aiba inele 2010.
Înscrierea este deschisa in intervalul 1 aprilie – 31/05/2010.
În cazuri de forta majora (ex: epidemii,gripa aviara, vreme rea), organizatorii îsi rezerva dreptul de a modifica programul de antrenamente si concursuri, inclusiv data si distanta de la care se va desfasura etapa finala.
Organizatorii isi asuma responsabilitatea pentru asigurarea celor mai bune conditii de hrana, tratament, antrenamente si securitate pentru porumbeii angajati.
Festivitatea de premiere va fi la etapa finala Sopron in data de 29.08.2010.

Columbodrom „Andrei Saguna”, Arad
Adresa:
localitatea Andrei Saguna, judetul Arad, Romania
Persoana de contact:
Cret Traian
Telefon: 0742 151 469
Email: contact@columbodrom-arad.ro
(Nu uitati!)
Înscrierea este deschisa in intervalul 1 aprilie – 31/05/2010.

Adresa site: www.columbodrom-arad.ro

Porumbel.NET va va tine la curent cu toate noutatile de la acest columbodrom, antrenament, etape de zbor etc.