In ce luna se formeaza perechile ?

Am si eu doua intrebari si anume in ce luna se fac perechile si pana in ce luna se reproduce ca puii rezultati sa fie apti pentru concursul de toamna. Mentionez ca sunt incepator si cresc porumbei voiajori.
Va multumesc si va doresc mult succes pe mai departe.
Cosmin

30 COMENTARII

 1.  Eu am inperecheat matca inca din ultimile zile din luna decembrie iar acum am deja pui .Bineinteles ca sa faci asa inperecheri timpurii trebuie sa ai si niste conditii bune in voliera la porumbei,de exemplu o temperatura mai buna ca cea de afara.Facand perechile astfel reusesti sa ai pui mai timpurii(mai batrani)pt concursurile din toamna.Un singur dezavantaj este ca vor naparli ultimile trei remigi in perioada de concurs si trebuie sa ai mare grija cu ei atunci.Eu asa fac si am avut rezultate bune facand astfel.Fiecare columbofil are metoda lui si stilul lui,nu fiecare procedeaza la fel.Trebuie sa incerci si asa ai sa vezi daca e o metoda buna.Eu iti urez succes in 2010 si vant in pene. Salut toti columbofilii!!!

 2.  Depinde ce vrea fiecare sa obtina din porumbeii pe care ii are, si cand.

  Eu am imperecheat porumbeii pe data de 1 dec 2009, dar i-am despartit la 1 septembrie. La 1 ianuarie 2010 am avut prima pereche de pui, momentan am 9 pui intre 2-3 saptamani, 7 pui sub 1 saptamana si inca 8 perechi de oua (si perechile care au puii cei mari au inceput sa-si construiasca cuburile pt seria a 2-a de pui) Incepand imperecherile asa devreme pot sa reproduc cate 1 serie de pui si din zburatori (din cei care merita, pe restul ii folosesc clote pentru primii pui ai celor de la matca). Nu trebuie decat sa la asiguri lumina cel putin 16 ore/zi, vitamine 2 zile/saptamana si grit la discretie. Mentionez ca toti porumbeii au fost inchisi din data de 1 nov 2009(din cauza atacurilor excesive ale pradatorilor) si puii sunt crescuti perfect (au corpul si penajul normal dezvoltat pt varsta lor si nu prezinta defecte gen stern stramb sau…. ).

  Antrenamentele le vor incepe la aproximativ 8 saptamani de la intarcare, si la zborurile de toamna vor participa toti puii intarcati inainte de 1 iunie.

  Din cate am inteles eu din cele citite pe internet sezonul de reproductie inepe in aceeasi perioada si la „prietenii” nostrii belgieni,olandezi,…etc, anul acesta am zis sa incerc si eu, si…… personal sunt multumit de rezultate. Nu am reusit sa-i imperechez pe toti odata deoarece am avut f multi pui (75% din crescatorie), in rest….toate bune, sper ca am fost de ajutor.

 3.  eu imperechez porumbeii pe 1 martie zburatori cat si matca…….pentru dl Olaru Ionut dak porumbei se pragatesc pentru a doua serie de pui la cei din prima ce la faceti ai tineti inchisi pana la dati drumul la zburatori sau le dati drumul si acum iarna……..mi se par scosi cam din timp……….va salut!! !!!!!

 4. Por ii separ in dec pe 15,si ii bag la imperecheat intre 20-1 martie,depinde de vremea de afara,si pe cei din lotul de zbor si matca,la zburatori le las cate 1 pui la matca cate 2….

 5. akum depinde : matca 15 ianoare ..zburatori 15 februarie pentru zborurile de viteza si demifond …..pt fon cat mai traziu la sfarsitul lui aprilie sau chiar mai tarziu

 6.  eu ii am la pereche non stop deja am pui di decembrie care ii opresc la matca pt anul asta si vreau sa spun ka deja si au
  aruncat prima pana

 7.  Foarte bine D Olaru Ionut pozitia 4.Se vede ca cunoasteti unele lucruri.Eu asa am avut rezultatele cele mai bune,intradevar asa fac si columbofilii de dincolo,eu zic ca e o metoda foarte buna pt a putea creste cat mai multi pui si a fi suficienti de batrani si de pregatiti pt concursurile din toamna.Vant in pene!

 8.  pt Alexalexutzu, o sa eliberez zburatorii la 1 februarie si puii la 15 februarie (am compartimente separate), sper sa nu mai am probleme cu rapitoarele….este primul an in care reproduc asa devreme, asa ca nu va pot spune care o sa fie rezultatele.

  pt Alin….. cu puii o sa fie ok la zboruri, sper doar sa nu am probleme la naparlirea zburatorilor maturi…. este cam an de test pt mine….

  Am uitat sa mentionez…. zburatorii vor avea pui pana maxim pe 1 martie, apoi vor fi tinuti pe oua de plastic pana la inceperea etapelor de concurs (perioada de antrenamente si recuperare in urma cresterii primelor serii de pui)

  cu metoda asta voi avea minim 5 serii de pui din reproducatori la zborurile din toamna

 9. ii poti imperechia inca din decembrie(anul acesta pt anul viitor) dar depinde foarte mult de conditii.Eu personal ii imperechiez din dec dar primii pui ii las sa scoate in feb.Cat despre „prieteni” nostri bel. fratilor acolo au alte metode de zbor (intuneric pentru pui si vaduvie pentru maturi, abia la zboruri de demi fond si fond ii zboara la natural.De ce intuneric:))? simplu pentru ca perioada de a ajunge la maturitate este de doar 90 zile. se poate citi mai mult, cea ce iti recomand stimate „coleg” si nu uita un lucru Asculta,informeaza-te, analizeaza si alege cea mai buna metoda din punctul tau de vedere raportat la conditiile din voliera ta si inca ceva nu exita o reteta minune general valabila. Cu respect ,Ciprian N

 10.  pt.cei ce imperecheaza in luna decembrie am si eu o intrebare.odata ce pe 1 decembrie ii pui la pereche aproximativ pe 1 februarie ai pui ce ar trebui sa iasa afara. luand in considerare fapul ca acum uliul mai are un pic si intra in cotet dupa ei ce faceti voi cu acei pui? sau cati mai raman din ei pana in luna aprilie?

 11. Porumbeii se imperecheaza intre 1 martie si 1 aprilie pentru ca ianuarie-februarie este perioada vaccinarii. Vaccinurile si tratamentele preventive se fac inainte de imperechere. Perioada de imperechere este in functie de categoria la care zbori, adica pentru fond e bine sa fie imperecheati cat mai tarziu, de conditiile/posibilitatile pe care le ai in voliera, etc. Apti pentru concursul de toamna sunt puii din prima serie. Poti sa-i antrenezi si pe cei din a doua serie, dar nu exagera cu distanta.

 12. in februrie-martie se imperecheaza porumbeii dar bineinteles ca totul depinde de vremea de afara.cred ca anul asta trebuiie bagati cam prin martie.asta nu si daca aveti incalzire centrala in voliera ca si dl Cosmin Olteanu

 13.  matca 15 -20 decembrie depinde cand ai inelele,zburatori vaduvi 5 -10 februarie, la natural 20-25 martie, depinde de timpul liber care il are crescatorul.

 14.  pentru a avea pui buni de zbor pentru concursurile din toamna, imperecherea este bine sa fie facuta in luna martie la inceput iar daca doriti pui din anumiti porumbei pe care-i considerati de exceptie si si trebuie neaparat sa scoateti pui din ei din anumite motive , puteti sa-i imperecheati oricand mai putin in sezonul foarte friguros. Puii trebuie sa nu naparleasca in perioada concursurilor (ultimele 3 pene).

 15.  era clar ca o sa iti moara unul :D multi spun ca puii care ies iarna, din ei unul trebuie sacrificat, e bine ca nu l-ai sacrificat tu si l-ai lasat sa moara singur :D pt ca daca sacrificai tu unul dintre ei, riscai sa-l sacrifici pe cel bun, asa este mai bine ca cel mai slab sa moara singur

 16.  tata lu luca ce prosti ai scris tu acolo de ce primele doua seri ce tu porumbei din aia ai care numa doua serii cresc bn si a treia serie de pui este buna inca foarte buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 17.  parerile sunt impartite daca nu ascultati sfaturi de la batrinii colubofli atunci documentativa din reviste si carti

Comments are closed.