MARIUS TUNDUC – Candidat la presedintia CNS a FCPR

Mă numesc Marius Tunduc, locuiesc în localitatea Groşi, judeţul Bihor, sunt căsătorit şi am trei copii. Profesia mea este de inginer silvic, iar în ultimii 10 ani am activat ca manager la mai multe firme.

PLATFORMA PROGRAM

Activitatea mea columbofila începe în 1999, când am devenit membru în Asociaţia Columbofiă Bihor, clubul columbofil Vadu-Crisului. Inca de la inceput m-am implicat in organizarea activitatilor columbofile si la promovarea acestora. Drept dovada putem lua un material publicat pe internet cu multi ani in urma despre micul nostru club 5/4Vadu Crisului: http://www.pigeonclub.ro/articol_vaducrisului.html

Ca şi repere, trebuie să spun că am activat între 2002 – 2005 ca tehnic al Clubului 5/4 Vadu Crişului, iar din toamna lui 2005 sunt preşedintele Asociaţiei Bihor. În septembrie 2009, am fost reales cu unanimitate în această funcţie.

Am fost pasionat de organizarea sportului columbofil dintotdeauna, de multe ori am lăsat proprii porumbei deoparte pentru a face ceva pentru asociaţia noastră.

Astfel la nivel de judeţ am reuşit atât intrarea în legalitate în 2007 prin constituirea din punct de vedere juridic a Asociatiei Voiajorul Bihor, cât şi achiziţionarea unei maşini performante. Totodată din 2006 şi până azi numărul membri lor s-a dublat. Din punct de vedere tehnic, azi în Asociaţia Bihor, clasamentele sunt gata în 15 minute după desigilare, şi folosim tehnica pentru a ne uşura munca. Nu are rost sa mai enumar relizarile la nivel de judet, insa se poate vedea cresterea nostra calitativa lecturand si paginile catalogului national.

La nivel naţional sunt membru în Comitetul Director al FCPR, (Responsabil tineret)din 2006 şi am să enumăr mai jos câteva din realizările mele mai importante

 • Sunt editorul revistei Columbofilia Româna, revistă de care mă ocup contra-cost, şi care am reuşit să o avem an de an, periodic în ultimii patru ani
 • Am iniţiat campionatul de fotbal al tinerilor din FCPR, după o propunere plecată de la Pop Dan, din Cluj, campionat care a devenit deja tradiţional..
 • Am publicat reportaje în reviste columbofile din vest, despre sportul columbofil din România, cu scopul de a promova porumbeii româneşti.
 • Am iniţiat şi sponsorizat Campionatul Copiilor, preluând un model vestic pentru creşterea atractivităţii sportului columbofil pentru cei mici.
 • Am iniţiat şi supravegheat realizarea Programului Naţional de Clasamente, poate cea mai mare realizare în domeniul tehnicii columbfile de după revoluţie. Chiar dacă mai există şi azi mici imperfecţiuni la program, putem afirma că avem parte de o transparenţă puternică şi de beneficii care în urmă cu câţiva ani erau de ne-imaginat.
 • Ca şi planuri pe care aş vrea să le realizăm împreună, şi ca şi motive pentru care am decis să candidez la această funcţie aş enumera următoarele:

  1. Voi asigura aplicarea regulamentelor sportive cu aceiaşi măsură, pentru orice columbofil sau asociaţie, fără a crea avantaje pentru nimeni.

  2. Vreau să aduc încrederea în campionatul naţional, prin supravegherea strictă a sezonului de concursuri de către CNS şi prin aplicarea de sancţiuni drastice tuturor cazurilor de fraudare a RNS. Sunt total impotriva oricarei incercari de fraudare a regulamentului si cred ca pedepsele trebuiesc inasprite si mai ales aplicate fara discriminari si prietenii.

  3. Vreau să îmbunătăţim RNS, în special în sensul interpretabilităţii acestuia, a exprimării clare şi corecte, si prin asigurarea unor condiţii de concurenţă puternică şi prin limitarea portiţelor de eludare a concurenţei sau a regulilor stricte.

  4. Doresc creerea Corpului Naţional Sportiv, format din CNS, corpul omologatorilor, şi Comisiile Sportive Judeţene, iar acesta să lucreze împreună pentru binele sportului columbofil.

  5. Vreau ca CNS-ul să fie cel care în urma planurile dvs. de zbor să fie cel care caută şi vă trimite lista cu adresele lansatorilor din localităţile alese de dvs. Nu mai vreau să pierdem zile întregi la telefon căutând un delegat prin cine ştie ce colţuri ale Europei

  6. Vreau să introducem în cadrul RNS, elemente din regulamentele sportive ale Belgiei şi Olandei, cu scopul creşterii nivelului competiţiei şi cu dorinţa apropierii de forţele columbofile mondiale.

  7. Vreau să re-vigorăm corpul omologatorilor, aceşti arbitri ai campionatului, cei care decid ierarhia finală. Consider că aceştia trebuie plătiţi pentru munca depusă şi în acelaşi timp cred că trebuie sa si raspunda pentru ceea ce fac. Iar omologarea fiecărui concurs trebuie făcută imediat ce acesta este primit. Astfel că la sfârşitul sezonului să avem cât mai repede posibil structura campionatului naţional în variantă on-line.

  8. Cred că în mod obligatoriu, catalogul naţional trebuie tipărit de către FCPR, şi el trebuie să ajungă gratuit la fiecare membru columbofil. În acelaşi timp aspectul acestuia trebuie să fie în conformitate cu cerinţele actuale, modern şi tehnoredactat corespunzător. Aşadar nu văd în nici un fel necesară implicarea nici-unui membru CNS sau CD, în tipărirea sau comercializarea lui.

  9. Doresc să introducem în Programul Naţional de Clasamente, calculul automat al distanţelor, astfel încât să nu mai trebuiască să plătim anual anumite sume de bani pentru calculul distanţelor de la diferite localităţi.

  10. Vreau să adoptăm o polititică columbofilă, care să ne facă un pion important în lumea columbofilă europeeană.

  11. Prin relaţiile pe care le am la nivel europeean şi la nivel asiatic, vreau să promovăm porumbelul românesc. Pentru asta avem nevoie de un campionat puternic fără compromisuri sau alte lucruri ne-regulamentare.

  12. Voi încerca (copiind modelul belgian) să aduc columbofili români în situaţia de aş procura consumabilele electronice, la un preţ mai mic, comparabil cu salariile din România.

  13. Voi încerca să găsesc împreună cu membrii CNS, posibilităţile pentru organizarea unui SINGUR CAMPIONAT NAŢIONAL, printr-o înţelegere la nivel sportiv cu UCPR, şi chiar cu FRC dacă va fi posibil. Astfel să terminăm odată mascarada aceasta cu campioni naţionali la toate colţurile. Cred că prin adoptarea unor protocoale ferme, şi a unui regulament comun, sub o supraveghere strictă putem ajunge la acest deziderat.

  14. Consider că expoziţiile naţionale, trebuie să capete splendoarea marilor evenimente naţionale din alte domenii. După participarea la astfel de evenimente în Europe şi China, pot afirma că trebuiesc luate măsuri ca Expoziţia Naţională să fie un monument de sărbătoare columbofilă, organizată la cele mai înalte standarde. Aceasta poate deveni un punct de referinţă pe harta lumii columbofile, ţinînd cont de faptul că în România sunt peste 12000 de columbofili şi numărul acestora este într-o continuă creştere.

  15. Voi munci alături de întreg CNS-ul, pentru a aduce tehnica modernă în columbofilie. Trăim în 2010 şi de aceea trebuie să fim dotaţi conform anilor în care trăim. Munca noastra la nivel de asociaţii ar putea fi mult, mult mai uşoară şi mai eficace.

  16. Doresc ca viitoarele modificari in regulament sa prevada clar pedepsele pentru orice tip de infractiuni, dar in acelasi timp acesta trebuie sa excluda pedeapsa de grup, din vina unei persoane si trebuie sa plateasca pentru gresei doar cei vinovati. Columbofili simpli, oamenii de buna-credinta care fac eforturi pentru a intretine si concura porumbei, de cele mai multe ori nu sunt de vina pentru greselile celor care se ocupa de organizare. Este normal ca numai cine greseste sa plateasca.

  Cu respect,
  Marius Tunduc

  256 COMENTARII

  1.  Mie unul imi plac toate aceste prioritati ale dumneaavoastra,toate aceste promisiuni,dar care sunt argumentele de care dispuneti ,ca toate aceste promisiuni se vor implinii,fiindca sa spunem lucrurilor pe nume,de promisiuni suntem satui.Vrem fapte nu vorbe.Ce masuri concrete o sa luati ca organizatiile columbofilistice din tara(fie uniuni sau federatii)sa conlucreze sau chiar sa se uneasca?in rest fie ca cel mai capabil si mai putin corupt sa castige!!!!!

  2.  Ce este scris pina acum este foarte bine.Noii toti simpli membrii asteptam acest lucru sa facem columbofilia Romana adevarata unde sa fie adevarate nationale inpreuna cu F.C.P.R.-U.C.P.-F.C.R. cu numar cit mai mare de pasari in concurs.Va doresc succes.P.S.-este adevarat ca se maresc normele la categorii la F.C.P.R. daca echipa care este acum la conducere cistiga alegerile?Daca este DA stima si respect.Daca rasp.este NU va fi o problema care joca pe protocol cu lasarii comune F.C.P.R.-U.C.P. fiinca sint diferente intre norme (Nr.km.).Dupa cum stim totii si am vazut la concursurile de fond si mare fond sint diferente marii de km intre asa zisele puncte scurte si punctele lungi unde de obicei porumbeii cad masa unde distanta este mai scurta si cei cu distanta mai lunga abia poate mai prind clasamentul citeva pasarii.Normal,firesc si echitabil sint lansarile intirziate sa nu ajunga nici o pasare in prima zi dar……. dupa cum stim organizatorii la aceste concursurii sint punctele scurte care nu au nici un interes de-a lansa intirziat DAR… daca deci daca se poate cadea de acord intre totii F.C.P.R.-U.C.P.-F.C.R. incepind cu lansarile de ex: 800 km sau 900 km unde diferenta intre punct scurt si punct lung este mai mare de 100 km lasarile sa se face intirziat pentru a fi echitabil pentru totii.Daca veti impune la organizatorii- vor face lasarii intirziate asa sint sanse si pentru punctele lungi.Este greu fiinca poate intre omologatorii sint care si ei au punct scurt si stitii cum este …….Luam un ex: Galati la concursurile de maraton in Polonia.Dupa cum stiu sinteti pieten cu domnul Butucanu care cred ca este cel mai bun in masura sa va explice.In situatia aceasta sint N si N regiunii si M si M crescatorii.Stima si respect va doresc succes.La multi anii si indeplinirea tuturor dorintelor.

  3.  LA MULTI ANI TUTUROR!
   Felicitari d-le Tunduc pt. ceea ce va doriti, sa dea DUMNEZEU sa se si intample.
   V-am pus o intrebare pe alt topic, dar profit de acest topic, pentru a o repeta, cu speranta sa primesc un raspuns: Puteti sa faceti public statutul F.C.P.R. sa stim cu totii ce drepturi si obligatii statutare avem, pentru a -l putea respecta? Deasemenea as vrea sa stiu care sunt conditiile pe care trebuie sa le intruneasca o persoana, pentru a fi candidat la o functie de conducere in F.C.P.R, in afara de cea de membru .
   Va multumesc anticipat!

  4.  DOMNULE TUNDUC CRED CA ESTE REALIZABILA ACEASTA PLATFORMA DAR NUMAI AVANDUL PRESEDINTE FCPR PE BILAN FLORIN.LA MULTI ANI SI BAFTA.

  5.  Mult SUcces !!!! cred ca veti castiga presedintia CNS a FCPR sunteti cel mai inmasura dar sa va tineti de promisiunile facute ink odata Mult succes !!!

  6.  Dl. Tunduc a-ti facut lucruri bune si probabil o sa mai face-ti pentru sportul columbofil dar un lucru nu mi se pare corect ,este vorba de clasamentul de minim 20 crescatori pe langa cel general la fiecare etapa .In orasele mai mici unde nu sunt 20 crescatori totdeauna ei intra la clasamentul general deci din start sunt in inferioritate.Dupa dumneavoastra este corect ca pentru clasamentul national indiferent de categorie sa se ia punctajul cel mai bun al porumbelului chiar daca acesta a fost obtinut prin acel clasament DE MINIM 20 CRESCATORI .Sper sa se clarifice acest lucru ca sa fie corect pentru toata lumea

  7.  MULT SUCCES IN CEEA CE V-ATI PROPUS . INDIFERENT DE FUNCTIA PE CARE O VETI DETINE IN CONDUCEREA FCPR. ,CU OAMENI CA DVS SI D-NII OLTEANU SI BILAN,FCPR V-A AVEA NUMAI DE CASTIGAT IMPREUNA CU ACEST HOBBY ATAT DE FRUMOS.

  8.  Nu va laud,nici nu va cunosc,dar sunteti primul membru columbofil care candidind la obtinerea functiei de presedinte a CNS din cadrul FCPR,veniti in fata noastra,a columbofililor acestei tari,cu un program de activitate.Citind propunerile dvs.consider ca sunteti omul potrivit pentru aceasta functie.Va doresc mult succes..!

  9.  13. Voi încerca să găsesc împreună cu membrii CNS, posibilităţile pentru organizarea unui SINGUR CAMPIONAT NAŢIONAL, printr-o înţelegere la nivel sportiv cu UCPR, şi chiar cu FRC dacă va fi posibil. Astfel să terminăm odată mascarada aceasta cu campioni naţionali la toate colţurile. Cred că prin adoptarea unor protocoale ferme, şi a unui regulament comun, sub o supraveghere strictă putem ajunge la acest deziderat.

   ……asta chiar imi place!! Mult succes!

  10.  Succes Marius!
   RNS-ul trebuie neaparat revizuit!!!!!!!!!
   Ar putea avea si prevederi legate de Dopaj, ar putea interzice anumite substante, la fel ca in vest. Am înteles ca urmezi exemplul tarilor dezvoltate si iti doresc multa bafta si putere de munca!
   Un an nou plin de împliniri urez tuturor!

  11.  In sfarsit un avem un tanar care doreste sa faca lucruri bune bravo dle Tunduc cu aceasta ocazie ne eliberati de dl Parvulescu sincer credeam ca nu ai scapam niciodata de dansu.

  12. Asa propuneri sunt foarte bine primite sa dea D-zeu sa faceti toate acestea pentru noi, avem nevoie de oameni cum sunteti d-voastra si daca se poate in numar cat mai mare sa fie la conducere. Cred in delegati ca stiu sa aleaga persoana potrivita mult succes pentru aceasta functie ca suntem satui de hoti.

  13.  Succes ma bucura ca doriti colaborare si cu noi cei de la profesionisti. Despre realizarile dvs am auzit numai lucruri bune .

  14.  Astept in anii urmatori dezvoltatrea punctului cu numarul 6.
   Felicitari cred ca sunteti persoana potrivita de care noi avem nevoie si inca ceva, foarte buna ideea cu catalogul.

  15.  Introduceti va rog si acel sistem GPS obligatoriu la masinile care transporta porumbeii in sezon sa stim exact daca efectuarea concursului a fost de la locul respectiv. Va doresc mult succes aveti toate sansele.

  16.  Apreciez deschiderea d-voastra sa urmariti si parerile noastre eu cred ca sunteti un cadou de la Dumnezeu pentru noi, nu credeam vreodata ca vom scapa de Dl Liviu Parvulescu dupa ce un deceniu a fost pres. CNS. Multa bafta si va rugam sa nu va indepartati de la tot ce v-ati propus sa faceti pt. noi.
   Cu respect Remus .

  17.  VA DORESC MULT SUCCES DL TUNDUC,si sper sa esiti!!!
   Ar fii ceva extraordinar daca s-ar unii federatiile FCPR-UCPR-FRC….
   VA DORESC MULT SUCCES!

  18.  Te felicit Marius si-ti dorim succes in tot ce ti-ai propus.In sfarsit se pare ca columbofilia din Romania o ia pe un fagas normal.Era si cazul sa se termine cu campionii de hartie care castigau incorect si cu scandalurile din sportul asta. Esti omul potrivit la locul potrivit.Sper sa ai si sustinere de la colegii tai din conducerea FCPR….ca singur e cam greu.

  19.  Foarte bine Marius ce surpriza ai facut, nici nu ma gandesc ca nu vei fi Presedinte CNS. Macar 2-3 persoane cum esti tu daca erau in FCPR eram departe de mult timp dar nici acum nu este tarziu. Sunt sigur ca vei schimba in bine totul . Bravossss

  20.   LA MULTI ANI DL TUNDUC ODATA CU ACEASTA PLATFORMA SUNT SIGUR CA AM INTRAT CU TOTII CAT SE POATE DE BINE IN NOUL AN COLUMBOFIL.

  21.  1. Voi asigura aplicarea regulamentelor sportive cu aceiaşi măsură, pentru orice columbofil sau asociaţie, fără a crea avantaje pentru nimeni.

   Din partea mea asta ma face sa va ofer si al meu vot. Felicitari si mult succes in munca care va urma sa o prestati, nu este ceva usor si am toata increderea ca acest proiect o sa-l realizati cu multa strictete. Am auzit din discutii dupa ultma sedinta CD cu cata energie a-ti sarit impotriva unor anumiti columbofili necinstiti pe care din pacate ii stim cu totii. Speram ca dumneavostra sa reusiti ca acest sport sa fie cat mai curat. Mult noroc si multumiri ca doriti sa ne ajutati .

  22. D-le Tunduc crede-ti ca este posibila o delimitare clara a categoriei fond de categoria maraton odata pt totdeauna?

  23.  foarte bine domnule tunduc aveti un proiect superb.dar va rog sa ne spuneti de ce nu se poate ca in cadrul aceluias judet sa fie mai multe asociatii?

  24.  Toate sunt realizabile daca ramane D-l Bilan presedinte altfel totul se duce pe apa sambetei. Noroc si vointa din partea mea ca multi sunt acei care asteapta de la CNS o schimbare si sunteti binevenit pentru a face aceasta schimbare in bine.

  25. Mult succes! Toate punctele din aceasta platforma sunt bine gandite…chiar daca unele, inca, par departe de a fi puse in practica , referindu-ma la realizarea unui singur campionat national. Sa dea Dumnezeu sa poti duce la bun sfarşit tot ce ti-ai propus. Felicitari pentru tot ceea ce ai realizat pana acum, cu parerea de rau ca nu s-a putut continua şi columbodromul de la Groşi. Mult succes ,inca odata, şi sa ne vedem sanatosi la expo Braşov …

  26.  legat de numarul de membri care nu sunt pentru a indeplini 20 de membri si 15 ceasuri comform actualului regulament, nu se poate si aici sa scada la macar 10 membri si 10 ceasuri, tinind cont ca in belgea se poate asa ceva si la noi nu.
   ma refer la o parte de crescatori care locuesc in province si ne avind nici un avantaj in concursuri datorita numarul mare de porumbei fata de crescatori de la oras unde numarul de porumbei este foarte mare si ii atrage si pe cei mai putini dupa ei, nu ne ramine decit participarea la concursuri pentru a face ceilalti norme si puntaj pe porumbei nostri din simpla motivatie de a reduce numarul de membri si ceasuri si sa se poata face un clasament separat fata de restul pentru a avea si noi o satisfactie.

  27.  pentru marius poz.35.decizia existentei unei singure asociatii in judet este un abuz si o ilegalitate a actualei conduceri si care contravine o.g.26/2006 in baza careia s-au constituit asociatiile columbofile.DICTATURA.in rest,numai de bine.

  28.  In primul rand va respect pentru ce ati facut in sportul columbofil in cadrul
   FCPR.
   1 clasamente la nivel national online
   2 concursurile de maraton,pe zone geografice
   3 indemnul la practicarea sportului columbofil de catre tineri
   Acestea sunt faptele care va fac cunoscut in toata tara si consideram ca nu va veti opri aici si veti aduce multe imbunatatiri sportului columbofil romanesc.Apreciem ajutorul dat tinerilor columbofili care incepand cu anul 2009 vor primi cupe la nivel national asa cum ati promis in reviste.

  29.  Proiectele pe care ti le-ai propus (imi permit sa ne „tutuim”) sunt mai mult decat de bun simt si un pas inainte. Dar niciunul dintre aceste proiecte nu le poti realiza singur. Ce ne poti spune de echipa cu care vei lucra? Vor fi aceeasi domni: Parvulescu, Radu V Ion si apropiatii lor? Esti alaturi de ei vei fi catalogat ca atare. Apropo de clasamente. Daca tot se modifica RNS-ul (si poate se afiseaza pe undeva si statutul FCPR) ar fi util de gandit si introdus in RNS o modalitate de verificare a porumbeilor introdusi in clasament. Nu de alta dar acum e la mana celui care introduce datele in calculator. Poate oricand schimba seria unui porumbel care a sosit la timp cu a unuia care „trebuia” sa soseasca si nu sunt multi cei care pot sesiza asta. In general se urmaresc primii porumbei sositi…. dar daca ii mai trebuie o etapa, fie ea si nereusita, eu zic ca e foarte usor de realizat.

   Succes in ceea ce ti-ai propus si La Multi Ani.
   Tomita SERBAN

  30.  …si legat de propunerea dlui Calin de a se micsora numarul de membrii si ceasuri cred ca ar asigura cresterea numarului de columbofili. Multi prefera sa stea in alte federatii tocmai din acest motiv. Viata noastra e si asa plina, nu se merita sa ne pierdem 2 zile pe saptamana, mergand la zeci de km, doar pentru porumbei. Nu vorbesc teorie. In localitatea unde locuiesc doar ce s-a infiintat un club, afiliat la FRC, tocmai pentru ca oamenii s-au saturat de tras de custi si luati in ras pe la alte centre de imbarcare, si fortati (fiind putini pentru a schimba votul) sa zboare rute dezavantajoase.

  31.  Bravo Marius,

   Stai linistit ca impreuma cu noul CNS vom reusi. Din punct de vedere al presidentiei nu avem emotii! Deschiderea spre nou va continua astfel. Sunt sigur ca in 4 ani ne vom uita unde am fost si unde vom ajunge si atunci sunt sigur ca vom vedea cu mandrie ca toatepunctele din programul tau vor fi indeplinite.
   Dupa cum vezi sunt oameni din toata tara care te sustin. Normal ca nici nu se pune problema sa nu fi ales!

  32. Domnilor multumesc pentru aprecieri si incurajari, si chiar pentru criticile care vor urma si ele in mod sigur.
   Ceea ce trebuie sa stiti este ca nu pot da raspunsuri cu privire la detalii: norme, nr de membrii etc. aceste lucuri vor fi stabilite de toti cei implicati in CNS si CD cu aprobarea Conferintei Nationale. Eu sunt o singura persoana si voi avea doar un vot in viitorul CNS si viitorul CD daca voi fi ales.
   Ceea ce voi face va fi sa-mi conving colegii sa creionam activitatea noastra dupa aceste propuneri si dupa ceea ce vor propune si dansii, si odata stabilite niste lucruri acestea sa fie respectate de toata lumea.
   Dl Vlad nu am acasa statutul. Din ceea ce stiu eu trebuie sa fii delegat si sa ai 10 ani vechime ca membru columbofil, pe langa asta fara sa scrie in statut ti-ar trebuii dorinta, putere de munca si nervi de fier!!!
   Cat priveste posibilitatea unui singur campionat national am deja o idee foarte buna in acest sens, care nu priveste unirea federatiilor ce participarea intr-un singur campionat dupa aceleasi reguli urmarite foarte strict. Daca voi fi ales si colegii mei din CD i-si vor da acordul voi face o scrisoare in acest sens catre UCP si FRC. In masura in care vor dovedi disponibillitate ne vom aseza la masa discutiilor, cu precizarea ca eu nu renunt la anumite reguli si la supravegherea stricta a campionatului. Veti afla la momentul acela ce doresc si daca ceilalti au fost interesati.

   DL marius, ceea ce ma intrabati tine de compartimentul administrativ. Insa pot sa va spun ca in conferinta din 2007 sa decis ca dintr-un judet sa fie afiliata doar o singura asociatie si conducerile din acel moment sunt cele care vor face acest lucru. Aceasta este o decizie oficiala. Ea poate fi schimbata doar de Conferinta nationala in februarie dar nu cred ca se va intampla acest lucru.

   Eu va doresc tuturor un an nou mai bun, ai fericit , mai sanatos, mai linistit, cu concursuri cat mai frumoase, cu momente placute la club, in familie si tot ceea ce va doriti sa vi se implineasca!

  33.  Pentru com 39 nu este ideia rea economic vorbim fiinca inbarcare,desigilare si deplasarea in oras inseamna banii care multii poate la tara nu-au acesta inseamna cresterea numarului de membri sportivi in satul si satele din jur nimic de spus adevarat dar sa nu uitam ca punctajul bun este din numarul mare de porumbeii care in general tot in oras este.Deci interesul celor din sate este sa fie numar cit mai mare crescatorii porumebii cel putin egal cu cei din oras pentru ai avantaja in formula de calcul.Daca acest numar nu este decit minimul cit este in regulament la fiecare categorie veti avea por clasati la citeva categorii cu punctaj mare penalizare veti fi cu porumbeii prezentii la expo: judeteana si la nivel national sinteti pe ultima pagina din catalog(va multumeste in acet sport sa fiti ultimul in catalog pe mine nu).Deci eu personal cred ca este ideia buna pentru a ajuta pe cei care stau in comune ,sate care sint departe de oras pentru inbarcari,desigilari din punct de vedere financiar este bine pentru ei fiinca …. dupa cum stim totii banii si serviciul se gaseste in si la orase nu la sate.Dar.. domni meii cei care locuim la tara sau judete mai mici cu numar mic de porumbeii pe masina comparativ cu alte uitati de viteza,demifond,incepeti cu general si fondurii acolo totii avem acelasi numar la imbarcare.

  34.  felicitari pentru intentia de a candida si de a pune in aplicare acest program dar problema noastra a columbofililor este aceea ca cei ce ne reprezinta la aceste alegeri nu voteaza cu cel numit de membrii clubului si a judetului, ci in functie de interese sau de obligatii.eu va urez succes,sanatate si sa continuati ce ati facut pana acum.

  35.  ce spuneti dvs suna frumos.daca s-ar si realiza ar fi si mai frumos.oricum suntem foarte departe de ce se intampla in strainatate.eu va urez succes in alegeri si nu in ultimul rand as vrea sa stiu ce se va intampla in cazul in care domnul chicheanu va iesi presedinte tinand cont de conflictul care l-ati avut cu dansul? CU STIMA SI RESPECT?

  36.  42 nu cred sa faca cineva asa ceva daca pedepsele a celora care gresesc sunt mari si se pun in aplicare. Comentam niste amanunte fara ca ele sa se fi intamplat. Bravo Marius si speram sa faci atatea lucruri bune mai mult decat in ultimii 12 ani.

  37. Succese domnul Tunduc ! Multi care au avut inainte rezultate vor ramane in continuare anonimi sau poate reusesc sa primeasca suspendari daca nu accepta ca sunt defapt slabi si nimeni nu ii mai poate ajuta. Platforma program si tot ce doriti sa faceti in acesti patru ani este binevenita.

  38.  Felicitari pentru ce ai realizat si in special pentru programul de clasamente pe care l-ai creat. Asta demonstreaza intradevar transparenta in FCPR. Succes in continuare si sint sigur ca ai sa reusesti cu aceasta platforma-program. Vali Toma-Mizil

  39.  Eu a-si vrea sa castigati aceasta functie si sa faceti lucrurile scrise in aceasta platforma de inceput. Dl Tunduc Marius este adevarat ca in anul 2012 o sa putem urmarii porumbeii pe calculator ? La ce pret credeti ca va ajunge un ceas mai modern asa cum urmeaza sa introduca begienii din acest an ?

  40.  pozitia 48 nu va fi votat respectivul. in urma voturilor care le dau delegatii va fi hotarat viitorul presedinte, actualul a facut lucruri bune si va fi reales, tot ce am citit mai sus va putea fi pus in aplicare numai daca presedinte va fi dl Bilan.

  41.  Dl Adryan este adevarat ca suntem departe de ceea ce se intampla in vest dar cine este de vina pentru asta? NOI!!!
   Cine e de vina ca avem 3 federatii? Cine e de vina ca unii nu stiu sa piarda? Cine e de vina ca unii sunt mereu dezavantajati? Ca unii nu pot? Ca vrem uneori cu orice PRET sa devenim campionii hartiei?
   Sper ca noua generatie sa aiba o alta mmentalitate si sa fim capabili sa jucam si noi in Champions League cu sanse la trofeu!!!

   Cat priveste viitorul presedinte asta va decide conferinta. Eu personal asa cum se stie il sustin pe dl Bilan Florin. Despre conflictul meu cu dl Chicheanu el cred ca a fost mai mult ideologic si l-am uitat de mult. Aste e campania cum zicea cineva …
   Eu vin in fata conferintei cu un proiect, proiect pe care l-am discutat cu mai multi din sustinatorii mei si din posibili membrii CD sau CNS, printre care si cu dl Bilan.
   Daca conferinta va decide ca dl Chicheanu va fi presedinte si eu presedinte CNS asta e decizia corecta.
   Nu trebuie sa fim cu toti prieteni in CD pentru ca pana la urma nu este o reuniune de familie.
   In masura in care proiectul meu va fi pus in aplicare (cu imbunatatirile tuturor celor implicat) vom merge inainte.
   Daca se doreste altceva si viitorul nu va fi conform cu principiile mele se poate continua si fara mine, ca nu sunt singurul din tara asta.
   Tin la principiile mele, si ele se refera la corectitudine, siguranta, respect, concurenta si sport adevarat. Orice alte impuneri nu vor avea sorti de izbanda!
   Aici in fata dumneavoastra voi demasca orice persoana care ar incerca sa-mi sugereze altceva sau sa faca altfel de jocuri.
   In rest nu am nimic personal cu dl Chicheanu, ne-am si sunat de sarbatori ca doi oameni civilizati, insa optiunea noastra la aceste alegeri se indreapta spre dl Bilan Florin.
   Conferinta este insa suverana, in privinta oricarei candidaturi!!!

  42.  Suces domnule Tunduc, cu siguranta o sa iesiti dumneavoastra.
   dar sa va tineti de promisiune, sa nu mintiti ca presdintele Romaniei, ori sa incercati sa gasiti tot felul de scuze la momentul potrivit.
   suces.

  43. ginditiva si la o solutie pentru a se putea face imbarcari si clasamente si un numar mai mic de crescatori cum este in strainatate.

  44. Stergeti comentariu 56 nu pot sa cred ca cineva se poate exprima in felul acesta eu am intrat sa ma simt bine si nu sa citesc niste cuvinte atat de urate.
   Frumos tot ce aveti propus dle Tunduc sa speram ca vei fi in aceasta functie!

  45.  Dom. Tunduc apreciez programul dum. va urez succes si sant sper convins ca voturile vor fi 100% de partea dum.Numai ca nu cumva aceste obiective sa ramana o fata morgana,dupa alegeri sa ne spuneti ca nu sa indeplinit obictivele ,deoarece colegii de cabinet(care sigur vor fi multi din vechea garda)nu au fost de acord. Despre formarea unui singur campionat national,eu as vede prioritatea nr,1.atata timp cat exista 3 federatii ,tot atatea alternative pentru exotul de columbofili nemultumiti si intr-un cuvant nu vom avea sport cinstit si adevarat.Cum ar putea fi atins acest obiectiv ,daca presedinte va fi ales dom .Bilan{nu am nimic in potriva),in interviul dan.din revista spune ca cel mai mare necaz (cam asa ceva sa exprimat}in actualul mandat,a fost gripa aviara si infiintarea FRC. Dom. Tunduc un lucru mult cam grav e faptul ca nu detineti statutul FCPR.,un lucru foarte grav ati fost in actualul CD si sa nu aveti cunostinta de statut ???aici e ceva putred.Ceva nu e in regula cu acest statut,din acest motiv e bine pus la pastrat si pazit in secret mai ceva ca un tezaur national.Dom. Tunduc dati dovada de intentii bune in acest sport aveti putere si acces ca membru al CD la acest document si afisatil a fi la indamana tuturor columbofililor. Detin copii ale acestui statut si am sa va spun nu mai una.Statutul FCPR prevede ca la adunarea generala ,au dreptul de participare si de vot numai reprezentanti ai ASOCIATIILOR CLUBURILOR COLUMBOFILE ,constituite legal din scoarta in scoarta,intr-un cuvant ,numai cei care sant in posesia CUI-lui.In rest toate cele bune .dom.Tunduc,sa va ajute dumnezeu,multa sanatate si succes(chiar daca ne-am ciondanit ,sincer am sa tin pumnii stransi pentru a fi ales)

  46.  DL Tomita Serban dati-mi va rog un telefon sau nr dvs, ca mi-am schimbat telefonul si nu mai am nr dvs. Multumesc.
   Dl Costea Alexe, parca esti membru UCPR, nu vad de ce te intereseaza alegerile noastre. Dupa ce ai initiat pe un site de doi lei un topic in care au ajuns atatea mizerii fara sa te gandesti ca si noi avem copii care ar putea sa citeasca dejectiile voastre, mai postezi si faptul ca esti pastor de biserica si ca implicarea in astfel de discutii obscene nu-ti face cinstee, vii si faci pe justitiarul
   Pentru a te lumina un pic sa stii ca toti mmbri nostri vor fi alesi de Conferinta nationala care are aproape 140 de oameni din care nu stiu daca 40 sunt vizitatori ai acestui topic. Ei vor decide si nu comentariil;e noastre scrise de clone sau ne-clone. Faptul ca initiez un dialog nu e ceva nou si sunt primul care am dialogat cu oamenii si la bine si la rau, acceptand si critici si chiar si dejectiile regurgitate de voi.
   Dumnezeu sa te lumineze si sa aiba mila de tine!

   PS Considera dialogul inchis atat tu cat si prietenii tai care au inceput deja jocul de glezne. Proiectul inceput in iulie 2005 va continua!!!

  47.  Com. 56 nu se admite o exprimare atat de murdara sa fie citita de catre toti care urmaresc cu interes aceste subiecte. Am decis ca aceste com. scrise de catre ROBERT sa nu mai fie publicate deoarece nu poate comunica civilizat. multumim pentru intelegerea acordata.

  48.  DL Toncu, nu am spus ca nu detin statutul ce ca nu-l am acasa. Personal nu il tin ascuns d nimeni. Toate asociatiile noastre l-au primit si apoi a fost votat in conferinta ca altfel nu se putea.
   In rest topicul nu este despre probleme administrative care pe mine nu ma privesc.
   Mult succes in 2010!!!

  49.  Domnule Costea.Cu ce tupeu mai veniti si scrieti aici dupa ce „MARELE CRESTIN al ROMANIEI” provoaca numai scandaluri pe unde merge.
   Hai lasati-ne, mai mergeti pana la porumbei, pana la biserica, ca netul nu e de dvs., poate mai dati o fuga pana la marii mentori ai dvs.
   Hai pa !

  50.  Dl Bihon Vasile nu stiam cand ve-ti apare, si am simtit un miros de c…t si am stiut ca sunteti dvs. Va sugerez sa va vedeti de federatia dvs, si am vazut ca aveti si un site unde pe 7 nume puteti sa va revarsati in voie dejectiile si nebuniile. In acelasi tipm poate nu ati observat avem alegeri la FCPR.
   Aprecierile dvs pe care le formulati la adresa mea si a fmiliei mele sa fiti siguri ca le vom discuta intr-o zi mai detaliat fata in fata. I-mi doresc asa si in general dorintele mi se implinesc.
   Un an nou fara alcool!

  51.  Iarasi dl Vasile Bihon aveti impotriviri. Ce realizari aveti dumneavoastra pentru columbofilii romani ? Raspundeti .

  52.  mult succes domnule tunduc!
   sunteti singurul care se prezinta cu un program viabil.
   cred ca ar fi ok ca si domnii chicheanu si bilan sa ne prezinte programul lor, (daca au) de conducere a FCPR -ului pe urmatorii 4 ani.

  53.  va urez succes si as dori sa revizuiti ca in campionatul national punctajele sa se ia 3 dupa masina iar 2 dupa centru(cat. viteza).2 si 2 deminfond.
   nu mi se pare corect ca un crescator sa-si ia punctajele numai dupa centru.nu se poate numi campion national.in cel mai fericit caz campion regional.
   sau marind numarul minim de porumbei pe centru

  54.  Nenea Vasile com 65 dumnevostra pe cine vedeti un candidat destept?Nu mai sustineti aberati domni meii deocamdata echipa Bilan -Tunduc au facut cele mai mari progrese din totii presedinii si etc… care au fost pina acum.Analizati si ghinditi.Deci daca pina acum daca am avut un progres credeti ca putem merge spre rau?Eu cred ca mai spre bine.

  55.  MULT SUCCES! TE CUNOSC PERSONAL AM FOST LA TINE ACASA AM VIZITAT SI COLUMBODROMUL SI POT AFIRMA CA ESTI CEL MAI POTRIVIT PENTRU ACEASTA FUNCTIE! MAI STIU CA PUI SI MULTA PASIUNE IN TOT CEEA CE FACI! INCA ODATA ITI DORESC MULT SUCCES SI TE ASTEPT LA BRASOV.

  56.  Dl Robert interesant mod de exprimare mai ales despre oameni pe care nu-i cunosti personal.
   Cat om fi noi de jegosi sau om avea scula mare, totusi un om cu minim 3,5 ani de acasa nu se poate exprima public in acest fel.
   Si dupa ce esti blocat dupa postinguri pornografice fugi ppe rrp.ro si spui ca esti persecutat. Uite cum te exprimi:

   As vrea sa urez sanatate toturor columbofililor si viata lunga acestui site care spune lucrurilor pe nume. Pe Porumbel.net am incercat sa postez la sectiunea domnului Tunduc mai multe comentarii dar…dupa cum poate ati vazut si dvs acolo nu este loc decat pentru laude si incurajari la adresa acestei persoane. Eu consider ca daca este lasata rubrica pt comentarii atunci sa fie publicate toate parerile oamenilor indiferent daca sunt de bine sau de rau iar administratorul sa le blocheze doar pe cele in care se folosesc expresii sau cuvinte jignitoare lucru care nu se intampla deloc iar administratorul de pe Porumbel.net cauta sa ii faca o imagine cat mai buna acestui individ.

   uite ca ti-am adus personal eu comentul aici sa nu mai zici ca Dan Libotean face si drege.

   Dar ma intreb: Oare nu scrii astfel de pornografii ca sa ti se dea ban si apoi sa poti sa te plangi la Cronica refulatilor????

   Sunteti jenanti, chiar numai atat puteti? ma asteptam la mai mult dar sunteti palizi rau de tot!
   Un an nou fericit si sa stii ca sunt scoli unde poti invata bunele maniere chiar daca nu mai esti la prima tinerete!

  57.  Din cate am inteles eu programul national de clasamente este meritul d-voastra,care este un lucru extraordinar.Numai datorita acestei realizari,cu totate ca sunt mai multe, eu cred ca ar trebui sa fiti ales.
   Va doresc succes.

  58.  mai fratilor ce va mai place scandalul , atata ai dati uni cu campioni pe club , dar cum ati vrea voi sa se organizeze o etapa de viteza de 150 de kl , ati vrea sa mearga oameni sa imbarce porumbei la buzau, ca sa se numeasca campioni nationali ?? eu zic ca se poate face performanta si cu actualul regulament , si domnule TUNDUC te rog io nu te mai cobora la nivelul la toti cretini si veziti de treaba , ca mergi bine ,am pretentii latine .

  59.  Va rog mult sa nu tratsformam topicul intr-un circ.
   Abia acum am vazut pozele cu dl Costea.
   Nu este normal sa faceti asa ceva si rog administratorul sa stearga acel posting.
   Si Papa si Costea sunt tousi persoane serioase. Ca au unele optiuni religioase sau columbofile de alta natura e problema lor.
   Hadeti sa ne pastram totusi demnitatea noi!

  60.  Vreau sa-ti urez si eu succes.
   Din punct de vedere tehnic cred ca pentru cei din vechea conducere tehnica a FCPR , ar fi o chestiune de bun simt sa nu mai candideze pentru viitoarele alegeri dupa gafele legate de loturile Romaniei de la Cupa Europei(Nitra) si Olimpiada (Dortmund). Au fost niste gafe imense iar alti membrii s-au ales cu mustrari sau suspendari dupa greseli mult mai mici.
   De aceea ar fi normal sa nu ai contracandidat.
   Succes!!!

  61.  sunt sigur ca daca toti membrii ar avea dreptul la un vot democratic a-ti fi ales de 99 la suta din columbofili

   as fi de parere ca alegerile ar trebui sa plece de la nivel de cluburi cu procese verbale centralizate la asociatiile judetene iar apoi la nivel de federatie

  62. neavand acces la statutul FCPR-ului nu gasesc raspuns la o intrebare , iar de aceea am sa o adresez aici :

   CATA VECHIME TREBUIE SA AI IN CADRUL F.C.P.R. CA SA POTI AVEA DREPT DE VOT ?

  63. DOMNULE MARIUS TUNDUC,vreau sa va spun sa nu bagati in seama pe cei care le place numai sa comenteze si sa bage de vina,daca sunt atat de destepti de ce nu fac ei ceva pt a promova si mai mult columbofilia in romania,e usor sa bagi de vina la altii si ce sa mai zic de cei care vb de parca nu au ce-i sapte ani de acasa(referitor la Robert)rusine.Eu va doresc sa faceti tot ce v-ati propus si ma rog ca bunul D-zeu sa va ajute sa faceti ceva cu adevarat bun pt toti columbofilii din romania.D-voastra luptati pt noi si pentru dorintele si visurile noastre,faceti incat ele sa se implineasca.Mult SUCCES si sa nu uitati si de cei de la asociatia INEU-Arad:) Vant in pene tuturor columbofililor in anul 2010!

  64. Robert, dragă poziţia 56, „jegoşii pulii” se scrie cu doi „i” ambele cuvinte, dar tu nici înjurăturile nu ştii să le scrii corect, adică să mă exprim mai bine două cuvinte câte ai scris tu. Dacă vrei să jigneşti un om poţi să-l jigneşti mult mai tare cu cuvinte frumoase dar care dor tare , dar nivelul tău de inteligenţă este foarte scăzut.

  65.  Buna!
   D-le Tunduc vreau sa va multumesc pentru ca mi-ati dat un raspuns, indiferent ca nu e pe placul meu, apreciez acest lucru si incep sa cred ca totusi exista persoane care pot raspunde la o simpla intrebare a unui simplu membru.Desi nu va cunosc, va apreciez pentru ca cititi tot ce s-a scris la acest topic si mai si dati raspunsuri.
   Sa speram ca viitorul va aduce promovarea acestui sport asa cum trebuie, punand pe primul loc porumbeii si apoi oamenii de calitate.
   Sa auzim de bine!

  66.  Platforma program a d-lui Tunduc,pare una reformatoare si totusi trebuie privita cu rezerve, deoarece este emanatia unui candidat, aflat in plina campanie electorala, si stim din experiente recente, ca in campanii se spun multe lucruri populiste.
   Mai trist este ca, aceasta platforma vine din partea cuiva care a facut parte, timp de patru ani, din interiorul sistemului care ne-a condus, si care toata aceasta perioada nici nu prea nea spus,nici nu prea a facut nimic, sa corecteze ceva din deficientele expuse in cele saisprezece puncte.
   Cat despre punctul treisprezece, d-le Tunduc el este la fel de realizabil pentru dvs. precum punctul opt din proclamatia de la Timisoara , pentru poporul roman.Cum am putea crede ca, cel mai mare critic si dusman al F.R.C.-ului ar putea unifica cele trei federatii.
   Domnule Tunduc va sugerez sa modificati platforma program, si punctul unu sa sune asa;Promit ca in patruzeci si opt de ore de la publicarea acestei platforme pe internet ,sa afisez pe sit-eul F.C.P.R. statutul acesteia.
   Pana atunci dati-mi voie sa cred si sa spun, ca si iadul este pavat cu bune intentii.

  67.  Marius, ai facut multe lucruri bune pentru FCPR. Asta e de necontestat. Si se mai pot face inca multe altele. Iti doresc sa reusesti !

   Imi permit sa-ti fac si o recomandare: prin raspunsurile pe care le oferi celor care te denigreaza nu impresionezi neaparat in mod pozitiv. Stii vorba, ‘cainii latra, ursu’ trece’, fara a latra ‘napoi la ei :)

   Cei care au de-a face cu tine te apreciaza pe merit, dar uneori se stie ca poti deveni putin arogant. E bine sa evitam fiecare asta cu orice pret, cu atat mai mult un viitor presedinte CNS al FCPR ;)

   Un an nou mai bun si numai succcese ! Lui Marius ! Si tuturor ! ;)

  68.  Da! se pare ca unii nu pot sa scrie mai mult de 2 cuvinte,chiar si acelea urate de tot. De ce oare unii se tem atat de mult de schimbare? maiales de schimbare in bine? Am inpresia ca unii s-au tot manjit cu o chestie urat mirositoare pana s-au obijnuit, si-acum nu s-ar mai spala deloc. Dar va fii nevoie! daca vrem sa semanam putin cu occidentul cred ca va trebuii sa facem o schimbare. Si nu trebuie sa ai studii superioare pt. a-ti da seama ca, schimbarea asta o poate face doar o persoana care face parte dintr-o noua generatie cu altfel de conceptii. Sunt un ancepator, care am simtit bucuria adusa de porumbei doar an 2009 dar la sfarsit de an am simtit si durerea adusa de cearta dintre membrii si conducere. Nu vreau sa fac parte dintr-o asemenea asociatie,deaceea doresc o schimbare! Dl. Tunduc…va va fii greu dar sper sa reusiti.

  69.  DLUI MARIUS TUNDUC.
   PAREREA MEA : in momentul cind aplecam urechea la „oameni de grota” : la oameni care s-au „scaldat in latrina” :la oameni care nu au valori morale : la oameni care sunt „MARI CRESCATORI” ai netului iar por lor sunt o „cloaca”…inseamna ca ne coborim la nivel de „gainari” si „strutari” care la cea mai mica adiere de vint „BAGAM CAPUL IN LATRINA”…..nu sunt un sustinator al dv , dar sunt un tip care stiu sa apreciez valoarea…..VA MULTUMESC….

  70.  la multi ani tuturor. fratilor de ce injurati omul? nu vedeti ca de cind este tandemul bilan-tunduc am progresat? sau nu vreti sa vedeti. in timpul unui mandat se pot face si greseli dar acum cind sau facut atitea lucruri bune nu va este clar ca oamenii astia vor sa faca ceva bun. pina acum sa comentat ceva pe undeva. nu ca nu se putea. de ce nu incercati sa veniti cu idei constructive sau cei care injurati nu mai stiti altceva sau va este frica ca se schimba ceva si nu mai puteti fura? vedeti-va de treaba domnilor si sper sa reusiti. sper ca aveti o sanatate de fier ca sa rezistati pidicilor viitoare.succes

  71.  Obiective indraznete dar sa vedem daca din cele spuse se va realiza, noi romanii ne-o cam ia gura pe dinainte cnd vine vb de o functie si ca sa dam bine in lumea columbofila trebuie sa promitem multe da sa de-a Domnu sa ma insel in privinta asta , NU STIU E PAREREA MEA ORICUM ITI UREZ SUCCES! DNULE TUNDUC

  72.  Dl Niculaie, chiar i-mi era dor de dvs. Nu va venit curajul sa spuneti si dvs domnule asta sunt eu, am curajul macar sa-mi dau numele, nu sa fac ceva pentru columbofilie, macar sa-mi dau numele???
   Nu vad unde am vorbit de deficiente? Sau nu stiti sa cititi???
   Fiecare CNS de-a lungul celor 72 de ani de existenta a avut propria viziune si propriul mod de lucru. Asadar nu critic ceea ce sa facut ce am prevazut cateva dintre nazuintele mele.
   Inca o chestie pe care ati citit-o gresit – NU VREAU SA UNESC CELE TREI FEDERATII. Ce dupa pozitia de presedinte CNS (in cazul in care voi fi ales) a celei mai puternice federatii din Romania, a celei care reprezinta Romania la manifestarile internationale, a celei care are 72 de ani de istorie dovedibila, doresc sa ajungem la un parteneriat cu celelalte structuri columbofile pentru realizarea unui CAMPIONAT NATIONAL!!! In nici un caz nu vorbesc despre uniri administrative sau asa ceva. Realizarea unui deziderat sportiv este posibil copiind modelul englez de exemplu sau alte modele. Si am scris ca VOI INCERCA – nu ca voi si reusi acest lucru. Si veti fi martor la aceasta incercare pt ca va fi foarte publica.
   Si eu nu sunt dusmanul FCR-ului ce a catorva persoane care m-au denigrat pe mine si familia mea, si munca mea. Niciodata nu voi putea fi in aceiasi barca cu cele cateva persoane despre care vorbesc. Cu restul – tot respectul!!!
   Iar in incheiere nu vad de ce ma intrebati pe mine de chestiuni administrative, Daca aveti acea bruma de inteligenta va veti da seama ca ati pus aceea intrebare cu un singur scop – o lovitura mica!!! Asadar platforma mea nu va incepe si nu va fi legata de publicarea sau nu a unui statut.
   Va doresc sa va curga ceva singe prin vene, sa aveti curajul de a vorbi in numele dvs, si de a face ceva constructiv pentru columbofilia romana.

   DL Andrei G., multumesc pentru sfat. Voi tine cont de el obligatoriu.
   O seara buna!!!

  73. ” -Sa dam in fiecare an intre 4-6 masini gratuit ptr.transportul porumbeilor la asociatile care nu i-si permit sa achizitioneze aceste mijloace de transport :capacitate(3000-4500)porumbei.
   -Sa depun toate eforturile ptr.a atrage cit mai multi sponsori.”
   SUNA BINE, NU?

  74.  Dacar fi sa candidez la prezidentiale toate mandrele din tara ar merge la votare,ar vota cu mine toate ca sant baiat fin pe buletinu de votare ar scrie tunduc marius
   Ce suces are tunduc dupa el mandrele vin dai la la la,si votarile columbofililor vin dai la la la.

  75.   Sincere „condoleante” dl:LIVIU PIRVULESCU si R.V. ION!!!!! Nu va vor uita niciodata columbofili din ARGES carora le-ati anulat in 2008 rezultatele,invocind un viciu de procedura penibil. SUCCES domnule TUNDUC!

  76.  La multi ani tuturor .
   Domnule TUNDUC , din ce ati promis ca veti face , sau ca veti incerca sa faceti nu cred ca veti reusi macar jumatate din ele. Va rog sa argumentati punct cu punct cum veti incerca sa realizati toate cele propuse de dv . Dorim sa cunoastem planurile in care ne atrageti inainte de alegeri , nu dupa , si sa realizam ca am prins fluturi pe cimpii . Intradevar domnul Andrei G. pozitia 91 are dreptate , va cam sare mustarul repede , nu se potriveste unui conducator , trb sa fiti mai diplomat , macar pina cind treceti puntea . In privinta alegerilor , nu cred ca vor fi corecte , fiindca fiecare membru cotizant are drept de vot , numai ca in cazul unor asociatii membru delegat poate vota cu cine vrea , nu cu cel ales de asociatie, deci nu ne va reprezenta. Vati facut cartile cu acestia ? Sunteti deacord ca la inceputurile de sezon de fond sa va dati demisia din functie daca nu reusiti sa aduceti atita prospetime in uniune ? Cereti un vot de incredere dar sa stiti ca si oamenii va vor cuvintul de onare . Daca echipa cu care veti lucra nu va va ajuta in aceste mari proiecte , pe care eu le consider doar vise indepartate [ unele ] , veti renunta la fotoliu? Veti iesi la ” rampa ” cu declaratii si dezvaluiri despre mersurile pe care incearca unii sa le faca , adik va fi transparenta totala?
   Am urmarit TOP 3 NATIONAL 2009 pe http://www.licitatie-porumbei.ro/ si pe si am constatat ca marii ” smecheri ” ai uniunii nu prea au cupe in 2009 , deci care sunt campionii de hirtie? sa inteleg ca aprobati ca sunteti deacord ca sunt campioni de hirtie pe programul dumneavoastra on-line de clasamente? Sa va spun un adevar , intradevar sunt campioni de hirtie pe acest program al dumneavoastra : uitativa pe clasamentele de la SUCEAVA – pui , http://acsuceava.ro/ , veti constanta ca locul 3 la general pui i sa acordat unui membru [ ASMARANDEI FL. ] si pe clasamnentele de pe FCPR, , apare alt membru [tertes mihai + rodica ] .
   Deci parerea mea este ca nu veti putea realiza mare lucru in ceea ce intentionati sa faceti , doar daca intentiile dumneavoastra sunt altele decit cele exprimate mai sus .
   Daca vrem sa ridicam stacheta mai sus intradevar trb sa facem citeva schimbari esentiale in FCPR , dar eu personal nu mai cred decit in ce vad , atit . Mare dumneavoastra sansa va fi daca veti putea sa realizati ce a realizat ALEXANDRU IOAN CUZA.
   Eu unul va doresc mult SUCCES !
   P.S. – Carei avantajul dumneavoastra de aici ? ne puteti spune care ar fi salariul pe acest post in FCPR ? sau alte avantaje………………….. aveti grija nu va enervati si nu adresati raspunsuri jignitoare , nu da bine la candidatura.

  77.  Daca dupa patru ani vei candida la functia pesedinte F.C.P.R. te votez si acolo. Succes si am incredere deplina!

  78.  LA MULTI ANI !
   UN SFAT PRIETENESC, PENTRU TINE MARIUS, NU TE MAI AMESTECA IN TARATE, PENTRU CA S-AR PUTEA SA TA MANANCE PORCII. SLAVA DOMNULUI, S-AU TAIAT PORCII DE CARNE , DAR AU MAI RAMAS PORCII FARA DE NICIUNELE, CARACTER, EDUCATIE, REZULTATE COLUMBOFILE, ETC.
   LA CONFERITA AR FI BINE SA AI REGULAMENTUL BELGIAN TRADUS SI FARA PIERDERE DE TIMP SA-L APOBATI, ALTFEL MAI BAJBAIM 100 DE ANI IN CONTROVERSE FARA ROST
   NUMAI BINE SI SUCCES TUTUROR, DAR NU UITATI DE CE PRACTICAM ACEASTA PASIUNE IN CARE CHINUIM NISTE NECUVANTATOARE, SA NE RELAXAM SI SA UITAM DE GRIJILE COTIDIENE.

  79.  Eu sunt convins ca o parte din punctele prezentate de Marius nu se pot realiza, dar important este sa incerce.
   Ar fi important ca la alegerile de peste patru ani sa avem un statut care sa fie respectat iar federatia sa fie cat mai aproape de asociatiile judetene si sa urmareasca respectarea prevederilor statutului in ce priveste alegerea
   (nu numirea)reprezentantilor judeteni la conferinta nationala.
   Doar atunci putem vorbi de niste alegeri cat de cat corecte.
   Apreciez punctul de vedere realist al lui Marius care vorbeste de unirea celor trei federatii intr-un campionat puternic spre deosebire de ,,angajamentul ” dl. Chicheanu de a uni cele trei federatii la nivel de conducere ceea ce este imposibil si suna doar a propaganda electorala.
   Deasemenea am vazut intr-un comentariu mai sus:
   ,, -Sa dam in fiecare an intre 4-6 masini gratuit ptr.transportul porumbeilor la asociatile care nu i-si permit sa achizitioneze aceste mijloace de transport :capacitate(3000-4500)porumbei.”
   Eu cred ca nu ii apartine lui Marius, ci d-lui Chicheanu, care pe langa faptul ca mi se pare o prostie e evident ca suna a pomana electorala.
   Referitor la modelul Belgian as vrea sa cred ca peste patru ani sa ne putem gandi si noi la o saptamana cu 7-8 etape de zbor, la un campionat (viteza si poate demifond) in care o grupare din judet sa poata zbura acolo de unde crede ca are sanse cat timp are un numar de porumbei care ii permite acest lucru si apoi judetul sau judetele sa se poata uni, un campionat care sa apere interesele columbofililor si nu a transportatorilor de porumbei.
   Pentru ca oricat am vrea sa parem de buni trebuie sa recunoastem ca unele trasee ii avantajaza pe uni mai mult decat pe altii,si nu mi se pare normal sa ii obligi pe toti sa zboare din acelas loc.
   Daca cluburile isi pot face planul pe care il doresc, cu obligatia de ai primi pe toti cei care doresc sa angajeze porumbei la acele etape daca se incadreaza in anumite limite de distanta, ar disparea multe comentarii referitoare la traseele de zbor, iar daca pe toate traseele ar fi acelas campion, atunci nu cred ca el mai poate fi contestat….

  80.  Dl Dragos puteti sa credeti ce doriti dvs despre realizarea sau nu a unuia sau a mai multor puncte de aici.
   Nu ar avea nici un rost sa fac justificari care si ele ar putea fi mincinoase si ne-ar lua mult timp.
   Dupa alegeri, vom vedea cine va fi presedintele CNS si vom vorbi mai multe, pana atunci, sa discutam despre celelalte intrebari.
   Nu stiu de ce apare asa la Suceava, insa exista omologatori ai rezultatelor in campionatul national si ei asa cum am scris mai sus trebuie sa fie responsabili pentru c eea ce fac.
   Este cel mai bine sa credeti doar in cea ce vedeti. Este cel mai sigur lucru. Uitandu-va la activitatea mea cred ca totusi aveti cat de cat ce vedea si ati putea fi mai increzator.
   Referitor la o posibila viitoare demisie, e un punct indraznet de vedere. Daca priviti platforma program ea prevede in majoritatea cazurilor niste linii ideologice de urmat nu niste puncte fixe. Acestea vor fi stabilite de comun acord cu toata echipa. In momentul cand ceilalti vor dori cu totul si cu totul altceva, si vor dori lucruri care nu sunt dupa principiile mele, vor continua fara mine. E foarte simplu. Toata viata m-am ghidat dupa un lucru simplu: sa fac ceea ce cred si ceea ce-mi place. Asta a fost motivul pentru care in 2004 am plecat din propria firma (a familiei) si am demarat cu un prieten un proiect care sa dovedit de succes, insa pe care in 2007 l-am lasat sa continuue aceeaa facere singur (si merge bine si azi). In 2007 am inceput altceva si din nou Dumnezeu m-a ajutat si lucurile au iesit bine. Cand nu mai am motivatie, dispare placerea si trebuie sa schimb ceva.
   Asadar nu voi sta de dragul unei functii sa conduc un proiect in care nu cred.
   Stiu sigur insa ca ceea ce am scris aici e realizabil si stiu sigur ca multi dintre sustinatorii lui vor ajunge in structurile de conducere. Pt ca sa fiti sigur ca singur nu voi putea face nimic.
   Jocurile se fac mai greu azi ca si in trecut si peste 4 ani se vor face si mai ggreu. Dovada? Va dau cateva judete: Bihor – eu, Cluj – Pop Daniel, Hunedoara – Tavi Roman, Alba – Sandu Huzu, Sibiu – Claudiu Roman, Dolj – Florin Gatajescu, Bacau – Coserariu Ciprian, Bistrita – Lucian Togoe, astia sunt toti presedinti de asociatie de o anumita varsta. Majoritatea sunt oameni realizati din punct de vedere financiar sau cu locuri de munca foarte bune. Cu pregatire si ppretentii majore.Sunt doar cateva exemple de oameni cu care nu e prea usor sa faci jocuri. Nu credeti? Si sunt multi altii la fel. Am preferat sa dau ca exemple pe cei tineri pt a fi inteles mai bine, dar sunt multi si de varsta a doua care aprecieza sau nu calitatile unui om.
   Cand spun campioni de hartie ma refer la alte lucrui, care poate le vom discuta cu alta ocazie.
   Inca ceva – programul de clasamente nu este al meu. Este al FCPR.
   Cat priveste castigul meu: functiile de conducere din cadrul FCPR nu se platesc, adica nu avem salar . Singura mea motivatie este faptul ca vreau sa facem si noi ceva frumos, placut si corect si doresc si sper ca intr-o zi diferentel intre noi si cei de afara sa nu mai fie asa de mari.
   Am doua firme care i-mi asigura un venit substantial, lucur care i-mi permite sa fac si lucruri din placere.
   Va doresc un an bun!

  81.  ar fi o minune pentru columbofili romaniei daca sar introduce regulamentul belgean, in care sar putea face si punte de imbarcare cu membri si ceasuri mai putine sa fie ceva sanse si pentru cei izolati de restul grupari mari de porumbei, dar totusi nu pot sa cred ca sar intimpla la noi asa ceva.
   de promisiuni suntem satui, fapte, nu mai am ce spune, parerea mea, e iposibil, tinind cont in ce tara traim si cit de mari sunt interesele chear si in columbofilia romineasca unde alti iar desavantaja puntele de inbarcare separate, si tin sa cred in continuare ca nu veti putea realiza asa ceva.
   dupa cum am mai spus ar fi un miracol ca si la noi ar putea exista asa ceva.

  82.  Pentru com 18.In Belgia testul pentru dopaj este facut la camanda federatiei belgiene care…… daca cistigatorul concursului este gasit ca-a utilizat substante plateste cheltuielile si in plus suporta cheltuielile administrative si pedepsele.Dar daca respectivul nu este gasit federatia plateste analizele care sint 800 euro de analiza(deci crescator)Nu stiu citi stiti ca anii in urma(nu voi intra in amanunte prea detaliate fiinca pierdem o zi) tandemul Patrik Desmet a fost prins ca-a utilizat produse a fost suspendat,acesta a depus plingere inpotriva federatiei si-a urmat un proces care …….. la cistigat acest tandem datorita erorilor de procedura.Va pot spune ca in anii aceia deja ziarele spuneau ca daca acest tandem cerea desagubire federatiei inseamna falimentul acesteia.Un an dupa acest tandem cistiga iarasi loc 1 national.Decamdata cred ca trebuie sa incepem in oranizare cu pasii maruntii si ce propune de inceput domnul Tunduc este destul de bun si dupa ceva anii ajungem si la aceste probleme.De curiozitate va intreb cei care aveti neclaritate cu dopajul:daca nu dopeaza nimenii jucam totii cu sanse egale si diferenta o face care are porumbeii mai bunii?Daca dopam totii cine credeti ca face diferenta (tot cei care au porumbei mai bunii)De-ce nu dopatii si dumnevostra si sinteti la egalitate?

  83.   Plan bun,sa vedem realizarile mai tarziu. Oricum succces si vadoresc sa realizatzi macar pe jumatate din ceea ce spuneti, caci daca veti realiza integral veti ramane presedinte pe viata.
   O singura chestie de adaugat sincer faceti ceva si excludeti chestia cu ” sa iei puncte dupa club si sa poti sa participi la campionatul national cu pct acumulat „, sincer va spun ca nu va face cinste e o cacanarie in toata regula.
   Cu respect Romica Badea FRC

  84.  Domni mei in primul rind trebuie sa vorbim cu respect fiinca domnul Tunduc are respecta si rapunde la intrebarii poate rar gasiti la fel(citi mai cunosteti care vau raspuns) deja este un lucru destul de bun.Cred ca cel mai bine este sa veniti fiecare cu propunerii si pareri si cei care ne vor conduce vor analiza.Dupa poate cum stim totii codul penal si limbajul politic au dublu inteles dar domnul Tunduc a observat acesta si in R.N.S. si propune schimbare care este destul de buna.

  85.  dragos putin respect raspunsul primt demonstreaza asta. Propun sa ramana mai departe dl Liviu Parvulescu presedinte C.N.S. poate asa dragos va fi mai multumit, sau de ce nu dl dragos sa fie presedinte C.N.S. Se descurca bine in contra atac sa vedem in defensiva daca ajunge repede la injuraturi.

  86.  Domnule Tunduc, spune terog ce regulament este in belgea, si ce avantaje au ei conform regulamentului pe care il au fata de noi.
   daca se poate datine un raspuns.

  87.  Pt.calin. Sa intelegem ca dv. vreti sa se faca centre de imbarcare si clasamente pe fiecare ulita si ulicioara? Hai sa fim seriosi…….

  88. Un program bun,o initiativa laudabila.Asteptam o colaborare intre Federatii, concreta..!O exprimare corecta si constructiva,o noua deschidere pt. performanta! Succes!

  89. felicitari pentru punctul 13!!! daca reusiti asta sunteti cel mai bun ptr aceasta functie ..dar eu zic ca ar fi in primele 3 in grila de prioritati

  90.  e bine ca si dumneavoastra aveti in plan sa uniti cele 3 federati sau macar sa avem un campionat comun , desi cred ca singuru care sa poate sa faca asta este dl chicheanu ca viitor presedinte FCPR, totusi ma amuz ca atunci cand dl chicheanu a specificat acest lucru in programul dansului toti nu ii dadeau nici o sansa si acuma cand ati prezentat dumneavoastra multi cred ca se poate, oricum personal cred ca sunteti mai capabil decat dl parvulescu asa cum cred ca si dl chicheanu este mai bun ca dl bilan oricum ca un simplu membru sper ca in urmatori 5 ani sa fim condusi de oameni capabili si sa formam un campionat puternic cu o singura federatie si cu un RNS bine pus la punct sa numai poate fi ocolit si inteles cum le convine unora si cu clasamente generale nu pe straduta cu 20 de insi cu cati mai multi porumbei cu distante de maxim 50 de km intre crescatori nu sa imi aleg punctajul de unde imi convine cu o concurenta puternica cand vom reusi acest lucru va fi o mare realizare

  91.  dl Chicheanu nu are nici o sansa dl cosmin
   nu mai fabulati
   il va bate Bilan la 85% minim
   dar pe la noi se aude ca ar candida dl Dinca din Bucuresti, cum veti colabora cu dansul dl Tunduc daca iese presedinte?

   Si daca tot am intervenit care credeti ca sunt sansele celor trei candidatii daca acestia ar fi

  92. Domnule TUNDUC nu va cunosc personal,dar am auzit la noi in judet numai lucruri bune despre dumneavoastra,nimeni nu este perfect dar un lucru pot sa remarc. Santeti singurul care si-a aratat progamul in caz de castig.Eu va doresc noroc si a-si vrea sa va intreb de ce sa revenit de la 10 ceasuri la15 ceasuri si daca mai este vreo sansa sa se revina la 10ceasuri. Va rog sa-mi da-ti raspuns.

  93.  Va trimit un salut de la silvicultor la silvicultor. Eu am terminat facultatea in 2001 si as fi curios sa stiu cand ati terminat dumneavoastra? Poate ne stim din facultate.
   Acum revenind la columbofilie cred ca sunt multe de facut in domeniu mai ales pe latura statutului si regulamentului FCPR. Sunt fost membru UFCR cu vechime de peste 10 ani (1994 – 2005), in prezent la UCP, dar daca (si asta i-am spus-o si lui Radu V Ion) se revine la a acorda drept de organizare de concursuri si clubului columbofil mai mult ca sigur si in zona Muscel se va reinfiinta un club in cadrul FCPR.

  94.  domnule Marius va doresc succes inca o data si sa puteti realiza planul pe care il aveti indiferent de cine va fi ales presedinte.In legatura cu liga campionilor …….eu cred ca momentan ar fi bn sa ne bucuram si de ´`europa lique„.succes si imi pare rau ca nu va cunosc personal dar sa stiti ca va apreciez f mult pt ce ati facut pt sportul columbofil romanesc.Acum sunt plecat din tara dar sper ca poate o sa am ocazia sa va intalnesc .din punctul meu de vedere nu aveti contracandidat pe acest post.Fie ca anul acesta si cei ce vor urma saputem sa ne apropiem si noi,columbofilii din Rom de ce se intampla in celelalte tari.CU STIMA-ADRIAN-PRAHOVA

  95.  toti spun de toate,facem aia facem de toate,promovam sportu columbofil,cum?au facut din nou 15 ceasuri,clasamente pe centru de inbarcare etc,asa ca tot cei mari ies in fata, locuiesc la munte ma chinui cu rapitoarele,in club sunt multi elevi,si mergem 35 de km sa imbarcam porumbei,inca 35 la desigilat pt ca cei mari nu au vrut 10 ceasuri au vrut 15,si atunci cu sa promoveze tineri in sportu columbofil. nu mai este un sport este interes. Ce pot sa spun succes pt acei ce sunt omeni,

  96.  BAFTA MARIUS SI LA MULTI ANI PE 2010.
   Parerea mea este sa nu te fortezi prea tare cu toate comentariile, ca vei avea mult de muncit dupa data de 06 feb.
   Am incredere deplina in tine.
   Cat va priveste pe d-stra d-le Mihai Alin,puteti sa va infiintati o asoc. columbofila legal constituita , va inscrieti in cadrul F.C.P.R-ului si veti fi organizatori de concursuri cu obligatia de a respecta R.N.S.ul.
   D-le administrator daca vei face o intrunire cu vizitatorii acestui sitee si cu forumistii,la expo. BRASOV, cum vei face prezenta :striogand de cate 10 ori cosmin,calin,daniel,vasile,stefan si lista continua?

  97.  pentru caty, exista si acuma in regulament posibilitatea de centre de imbarcare dar cindva era 15 membri si 10 ceasuri si sa revenit la 20 membri si 15 ceasuri, si nu vad ce ar pierde ceilalti daca ar fi numar mai mic pentru punte de imbarcare ca tot un clasament general se face per total si separat si fiecare poate sasi aleaga puntajul din care clasament ar vrea, nu vad motivul care ar fi, dar prin asta ne ajuto pe noi care suntem mai izolati fata de restul dar tot acelas clasament ar fi.

  98.  La Multi ani tuturor ! Domnule Tunduc ,nu va cunosc personal,dar apreciez ceea ce ati facut pentru columbofilia romaneasca in ultimii ani si tin sa va felicit pentru asta.Din cate vad sunteti un om ambitios, cu putere de munca,indraznet,cu idei bune,gata sa fie puse in practica,dar parerea mea este ca aveti nevoie de mai multa diplomatie pentru a ocupa aceasta functie.Nu este posibil ca un candidat pentru fotoliul CNS sa se coboare la nivelul celor care nu fac decat sa arunce cu noroi in munca altora,incercati sa dati dovada de mai multa diplomatie si de ce nu si de mai multa politete.

  99.  sper sa se zboare iar pe zone cum era odata macar la fond fara clasamente pe cetrul de imbarcare. cine poate oase roade. maratoanele sa se faca cu tot sudul romaniei sa nu mai avem clasamente aproape oe fiecare strada

  100.  . d-le marius ai spus la bran ca intentionezi sa duci toti columbofili sa zboare 1-2 zboruri nationale(berlin) si nu am vazut asta in platforma program. sper ca te ti de cuvint si sa incerci macar ca de realizat este foarte greu

  101.  Pt . Domnul Marius Tunduc :
   Am o rugaminte la dumneavoastra :
   – Atunci cand partenerii de dialog va ataca , sau initiaza o provocare premeditata , faceti greseala sa intrati in jocul lor ; Deveniti usor agresiv verbal si uneori coborati nivelul discutiei acolo unde rivalii dumneavoastra isi doresc !
   Va spun cu mana pe inima … intr-o campanie electorala acest lucru nu da deloc bine !
   Va rog , nu mai raspundeti provocarilor , sau daca o faceti cautati sa fiti calm si echilibrat .
   Cand lui Iisus i se bateau cuie in membre si era rastignit pe cruce , cu calm si bunatate , spunea :
   ,, IARTA – I DOAMNE CA NU STIU CE FAC ” !!!
   Este greu sa gandim si sa simtim la fel ca Iisus , dar trebuie sa ne straduim ca in tot ceea ce facem sa ne autodepasim !
   Cu stima si admiratie ,
   Camelia

  102.   Cel mai bun sa castige. Un program bine pus la punct, dar oare cate se pot duce la finalizare (eu sper ca marea majoritate). Va doresc succes.
   In ceea ce priveste REALIZAREA unei etape de maraton nationale cum ar fi BERLIN (CUM O SI SPUS SI COSMIN 137) AR FI CEVA DE VIS.
   Este o etapa care se joaca deja in N MOLDOVEI (MAREA MAJORITATE A CRESCATORILOR AVAND 1040 KM).
   ESTE O ETAPA LA CARE POT JUCA MAI MULTE JUDETE DIN NORDUL TARII CUM AR FI : BOTOSANI, SUCEAVA, PIATRA NEAMT SI IASI (DAR AR AVEA INTRE 1100-1150KM) APOI MARAMURES, BISTRITA NASAUD, SATU MARE , SALAJ CHIAR SI CLUJUL SI BIHORUL.
   EXISTA POSIBILITATEA CA LA ACEASTA ETAPA SA SE ADUNE PESTE 10000 PORUMBEI , CEVA REMARCABIL UN FEL DE BARCELONA A ESTULUI.
   Va doresc numai bine si realizari marete.

  103.  Se spune ca daca intr-un topic , sondaj , etc. , 51 % dintre cei interdievati va sustin , este Ok !
   Teoretic si practic , ati castigat !
   Nu exista om pe acesta planeta care sa nu aiba dusmani , sa nu fie invidiat pentru succesele sale . Tot timpul vor apare oameni usor frustrati , care incearca sa discrediteze pe cei care muncesc si se implica ; In subconstientul lor ei fiind convinsi ca trebuie sa ii distruga pe toti cei care vor sa faca ceva in viata , pentru ai aduce la un numitor comun (comun cu al domniilor lor) !
   Am mai adus si aceste argumente pt. a va convinge ca este foarte important sa va pastrati calmul si ca nu are nici un sens sa intrati in aceste clinciuri ieftine .

   FITI CALM SI MAI ALES INTELEPT !!!

  104.  Dl Cosmin nu cred sa fi spus asa ceva la Bran. Chestia cu a duce columbofili e o interpretare gresita.
   Din pacate oricat de mult ne-am dori nu putem realiza concursuri nationale (cu toata tara) in conditii echitabile. Daca mergem la Berlin prima sansa o au cei din nord, daca mergem la turci o au cei din sud, la greci la fel in Ucraina prima sansa e pentru Moldova, in vest noi am avea prima sansa. Si cind spun sansa ma refer la faptul ca diferentele de distanta la orice concurs pentru toata tara sunt pana la 500 – 600 km, plus lantul muntos.
   Cred insa ca ar trebuii formate niste grupari (5-6) in functiile de conditiile de relief pe care sa se joace maraton in conditii de echitate dar si de concurenta.

   D-soara Camelia multumesc pentru sfaturi, am sa incerc sa tin cont de ele, desi e cam greu. Unii te calca pe bombeuri pana explodezi. Insa sfatul dvs este deosebit si va multumesc pentru el la acest inceput de an nou.

   Catalin Antal mersi de sprijin, ne vedem pe 23 ianuarie la banchetul asociatiei!!!

   Pentru ca maine incep munca si nu prea mai am timp de net ca ne pregatim de expo, vreau sa va spun ca e ultimul meu measaj la acest topic.
   Va multumesc tuturor pentru comentarii, sper ca am reusit sa conving columbofilii romani de intentiile mele serioase si sper din tot sufletul sa reusim sa crestem nivelul sportului columbofil din Romania pentru ca intr-o zi sa putem sa ne privim cu respect si admiratie toti campionii.
   Va doresc tutror un an bun, cu sanatate, impliniri pe toate planurile si sa ne ajute bunul Dumnezeu in tot ceea ce ne-am propus pentru acest an fiecare!
   Cu respect
   Marius Tunduc

  105. Domnule Tunduc vam pus o intrebare simpla si va rog sa-mi raspundeti daca puteti.CE SANSE MAI SUNT SA SE INTOARCA DE LA 15 CEASURI LA 10 CEASURI PENTRU IMBARCARE. Ganditiva si la noi care stam la distanta de 40km fata de locul de imbarcare. VA MULTUMESC si astept raspuns.

  106.  ar fi frumos domnule COSTIUC, insa dupa cum tia spus si domnu Tunduc fiecare cauta sa joace unde unde ai convine mai mult asa ca ori cat neam stradui sa unim aceste trei federatii tot timpu o sa fiie cineva care o sa comenteze asa ca poti sa ati ie candu ca o sa aiba curaju sa zboare vreo dataPETIO YONOS CU SUCEAVA la b BERLIN cand stie sigur, ca nu are sanse si nu numai el si alti din tm si hd . fiecare cauta sa joace unde crede ca are sanse la locu unu atat timp cat regulamentu ai permite .

  107.  Va multumesc domnule TUNDUC pentru raspunsurile de pe acest topic , fare ele nu sar fi putut comenta atita . Sper ca nu sa iritat nimeni prea tare pentru cele scrise de mine pe acest topic , inafara de U.D. Iasi , ce sa faci trb si opozotia sa spuna ceva , fiindca altfel nu ar fi campanie electorala .
   Nu stiam ca : ” functiile de conducere din cadrul FCPR nu se platesc, adica nu avem salar ” , atunci oare ce se fac cu cotizatiile noastre catre FCPR?…………………sau primim 4 reviste columbofilice ?
   Si daca tot ati amintit ca va retrageti de pe net si ca va pregatiti pentru organizarea expozitiei mai am o intrebare de care nu ma pot abtine sa nu o pun , catre toti cei care se ocupa anul acesta de organizare : Cam citi porumbei credeti ca vor muri anul acesta sau se vor incurca la predarea lor catre propietari dupa expozitie?
   Mult succes in tot ceea ce va propuneti sa realizati pentru federatia noastra.

  108.  D-nul Cornel sv. De ce credeti ca cei din Ardeal nu ar avea sanse la acest zbor de Berlin?Ca noi am avea de infruntat mai multi munti ca cei din Moldova?S-a mai zburat Magdeburg care e langa Berlin si au venit destul de bine porumbeii de acolo.Dar tot nu s-ar putea face un clasament comun pentru ca ar fi diferenta de distanta.Sa stiti ca cei din Ardeal nu fug de concurenta,nu le sta in caracter.Si credeti-ma sant porumbei foarte buni si in Ardeal.Problema e ca iarna toti vorbesc de zboruri adevarate si vara nu se gasesc columbofili care sa bage porumbeii din diferite motive.Ba ca au deja norma locul 1 pe club,ba le este frica ca se pierd porumbeii etc.Dar sant sigur ca si daca s-ar face aceste zboruri cei care ar fi in coada clasamentelor ar avea ceva de adaugat….de ex: ai lor au avut vant din fata , lansatorul precis a fost de vina ,cei care au castigat precis au furat ….si s-ar mai gasi motive, va rog sa ma credeti.

  109.  Pentru d-ulCornel sv .Pina cind nu ne cunoastem va rog sa nu ma luati pe gura.Citeva lucruri despre mine eu am concurat inUngaria la clubul maraton 5 ani pina cind s-a format si aici clubul maraton.Toate drumurile mi-au fost peste 1200km.inclusiv Barcelona care a fost1700km.unde am cistigat si am fostlocul 5 pe tara! deci eu nu sint impotriva la nimica.Cu asta am terminat comentariul!!!

  110.  cazul man simion nu va spune nimic ieu as propune doi adevarati iubitori de porumbei si oameni de mare valoare ce pot schimba trucirile Romanesti domni Burca Ionut sau Stan mircea .

  111.  se poate face maraton national cu clasamente pe zone de 200-300km. noi am zburat(buzau) praga cu botosani si nu stiu de ce nu am mai continuat. marius la bran ai zis ca in 2012 avem maraton international la berlin si am discutat inpreuna cu petre adrian si cu baieti de la galati si ai zis ca poate reusesti sa se faca in continuare macar national sa avem si noi un zbor de maraton cu prestigiu

  112.  d-le cornel (com 143) ai zburat cu peto janos sau cu alti din ardeal si ai vazut ca nu au nici o sansa. nu mai comentati valoarea unor columbofili care au curaj sa zboare barcelona atita timp ca nu ai acest curaj. sau acolo nu ai sanse

  113.  Ce spuneti domnule COSMIN daca ati zbura si domnia voastra de exemplu in Polonia si cu concurenta de la Vrancea, Tulcea, Galati, Braila, Constanta si inclusiv crescatorii din municipiul Buzau? Asta in situatia ca sunteti SELARU CPSMIN de undeva de pe langa Berca.
   Ati mai avea atatea ideii marete despre columbofilie si atata rebdare de „mare fondist”? Sau cautati din nou scaparea spre zacamintele de petrol ale altui judet?
   Ati zburat vreodata Berlin? Sau ati fost vreodata prezent la imbarcare la Gdansk (1.100 km) pe vremea cand Buzau era organizator de concursuri de Fond? Nu-mi aduc aminte de fondistii dvs. din acea vreme!
   Sa aveti noroc ca fondistii dvs. sa defileze prin poarta Brandenburg!

  114.  eu cred ca e ff greu sa se faca un cocnurs national dar e o varianta cea mai buna pareta de est si sud pot concura impreuna la fel si partile din vest si nord,dar sa concurezi nordul cu sudul sau cu estul la berlin parerea mea e ca ar fi foarte greu cand porumbei din nord dorm in nvoliera cei din sud-est mai au de parcurs vreo 400-500 km si nu e corect se pot pierde chiar daca ei au venit odata cu cei din nord ,poate li sa face simtita oboseala,mancarea,setea, etc. numai bn.

  115.  salut dragi columbofili si LA MULTI ANI . se vorbea mai sus de organizarea etapei de berlin , sa stiti ca se aude prin banat ca ar fi intersati baietii ,de acolo sa joace si ei , problema e ca multi care nu au experienta se tem de corectile de distantanta dar oare europeni cand organizeaza BARCELONA dece nu se tem si sant diferente de 200-300 kl antre franta si olanda . adica la ei se pot face clsamente corecte si la noi dece nu ??? suceava a zburat anu asta cu clubul pe moldova , la GDANSK si au corectii mai mici ca gl ,bc , nt si tot ei se plangeau ca au luat bataie ca avea corectii mai mari ca sv , mai suu spunea domnu tunduc ca sv ar fi avantajata la etapa de berlin ca e mai la nord ,corect ?, ieu zic ca adevaratii crescatori o sa se intalneasca la asa o imbarcare . mult succes an noul an .

  116.  in Romania sunt 3 tipuri de crescatori;
   -cei care stiu sa formeze si sa zboare pe ruta si distanta pe care o permite relieful
   -cei care fac parte din o zona,avantajati pentru zborul de fond-maraton
   -si asa zisi fondisti-maratonisti,care propun variante si rute de zbor pt. aceaste categori si in proportie de 98% sunt „la si alti’slabi ca rezultate si in majoritatea cazurilor nulii.Va rog dragi fondisti-maratonisti spuneti cate norme ati realizat in utimi 3 ani?cu ce puctaj?si cum considerati ca se poate efectua un concurs national pe teritoriul Ronaniei?(repet national).PS: cei care nu sunt capabili de realizarea unei lini de prumbei cu rezultate la o anumita categorie sunt fondisi!-nu vreau sa jicnesc pe cei care au rezulrate la aceasta categorie.(ganditi bine?zona va avantajeaza,pt. aceste rezultate?.

   ?la acese rute)Din aceasta ultima categorie fac parte > de 75% din colombofili Romaniei.Scuze parere personala darautorizata,cei nelamuriti,contactatima.0727300153.

  117.  d-le TUNDUC cu siguranta veti castiga presedintia CNS si veti putea realiza in mare parte ceea ce v-ati propus.
   …..ce parere aveti de ceea ce d-l chicheanu scrie la unul dintre puncrele din platforma- program :

   ” -Sa dam in fiecare an intre 4-6 masini gratuit ptr.transportul porumbeilor la asociatile care nu i-si permit sa achizitioneze aceste mijloace de transport :capacitate(3000-4500)porumbei.”?

   sunteti de acord sa sustineti acest punct ? sunt resurse (cred ca ar fi)? in ce masura poate fi pus in practica acest punct daca rezultatul alegerilar va fi cel pe care vi-l doriti (d-l bilan presedinte FCPR …) ? sunt sigur ca acest punct va face diferenta atunci cand veti trage linie la sfarsitul celor 4 ani (daca va fi pus in practica).
   multe asociatii nu au resurse financiare pentru asi achizitiona o astfel de masina ”primordiala” ex vaslui, galati…….
   asi fi incantat daca imi veti raspunde la aceste intrebari. multumesc anticipat si numai bine in noul an !

  118. selarule eu zbor de ceva timp si nu am avut aceasta ocazie dar sper sa apuc si si eu macar sa se faca aceleasi fonduri si maratoane macar 10-15 ani la rind. nu un an asa unul in alte localitati ca vin mai bine de acolo de parca ar fi pe benzina si gasesc mai multe pompe de alimentare pe drum pe o anumita ruta si pe alta nu.dar sa lasam discutia asta in particular pe la tine pe acasa cit de curind.imi pare rau ca am alimentat o asemenea discutie aici.sper din tot sufletul sa invinga tandemul bilan-tunduc si sper mai mult de atit sa nu fiu dezamagit(cosmin ciuparu) 

  119.  d-LE Bucataru uitati ca Suceava, ca asociatie, a fost camioana nationala CATIVA ANI DE ZILE CAND S-AU ORGANIZAT NATIONALE CU ETAPA DE KRASNODON SI ALTELE LA CARE AU PARTICIPAT JUMATATE DE TARA. NU CONTEST VALOAREA CELORLALTI DAR CELE TREI CATEGORII DE CRESCATORI ENUMERATE DE D-TRA SUNT COMPLET ERONATE…ASA CA CIOCUL MIC VA ROG. SANATATE

  120. in atentia dlui Teofil. poz. 156

   Am sa va supun atentiei un calcul simplu. Tot pe acest site este un anunt de vanzare a unei masini de transport porumbei. Pretul: 10 000 euro. Hai sa presupunem ca masina este ok si nu mai are nevoie de alte reparatii. Presupunem ca nu se dau nici 4 si nici 6 masini, ci doar 5.

   5 masini x 10 000 euro = 50 000 euro
   Nu stiu cati membrii cotizanti sunt in FCPR asa ca am sa aproximez un numar de 5 000. Nu avem certitudinea vreunei sponsorizari asa ca masinile vor fi cumparate din cotizatia membrilor.
   50 000 euro / 5 000 columbofili = 10 euro / columbofil
   1 euro = 4.2 lei
   10 euro = 42 lei
   Deci 42 lei din cotizatia fiecarui membru columbofil s-ar dirija catre acest proiect. Cu banii ramasi trebuie platita chiria sediului, telefoane, gazduirea siteului, actualizarile la programul de clasamente, transportul membrilor comisiilor pentru sedinte (ca doar nu vor face tele sedinte), revistele si cu siguranta mai sunt si alte cheltuieli. Credeti ca se poate realiza asa ceva cu banii ramasi?
   La mine in localitate tocmai s-a infiintat un club cu putini membri deocamdata, in jur de 15 . Este clar ca nu pot cumpara masina dar se straduiesc sa faca singuri un container de transport si sa inchirieze o masina doar in weekend. Intre timp cautam sponsori… si se pare ca mai avem de cautat…
   Si trebuie sa mai fac o precizare. Ce am scris aici nu se vrea campanie electorala pentru vreuna dintre parti. Am pretentia ca sunt o persoana obiectiva, fara legaturi cu nici una dintre tabere. Probabil anul acesta nici nu voi mai zbura porumbeii la FCPR (ceea ce inseamna 100 km /saptamana) ci cu prietenii din localitate la o alta federatie care permite organizarea de consursuri si cu mai putin de 20 membri. Cu dl Tunduc m-am „certat” mult in timpul dezvoltarii programului de clasamente online, dar am avut si puterea sa-l felicit cand l-am vazut functional. Din pacate, promisiunile celor 4-6 masini cat si promisiunea de a uni cele 3 federatii columbofile nu au decat suport electoral. M-am mai inselat o data cu programul online de clasamente. M-as bucura inzecit daca ma insel si in privinta imposibilitatii donatiei unui numar de 4-6 masini catre cluburi intr-un an.

  121.  Mrs. COSMIN CIUPARU
   Fondul maraton, inclusiv orice concurs de fond, poarta in sine o anumita comoditate, datorita faptul;ui ca dupa plata cotizatiei un an, doi, trei, intervine „stiinta” de a nu asculta pe nimeni si vise in pijama. Porumbeii de fond, mai ales de maraton, dupa cum domnia voastra doreste, au anumite calitati cu similititudini nascute de factorul uman. Pofta vine mancand, dar asta nu inseamna ca orice organism nu poate refuza hrana. Aici avem o problema!
   Ca sa detii o familie de buni zburatori, nu vorbesc de „mari fondisti”, pentru informatia ta iti pot spune ca durata medie de columbofilie aplicata cu oarecare experienta se situeaza undeva intre 10 si 15 ani.
   Cu siguranta victoriilor viitoare, mai ai rabdare puiule! Oricum, succes si nu fi dezamagit. Asa se invata, din victorii, dar sa vezi ce inseamna catastrofa!
   Totusi, nu te lua de cineva, nici nu banuiesti cu cine stai de vorba.
   La mai mare!

  122.  Felicitari si bafta domnule Tunduc !
   Eu cred ca e mai usor sa-ti arati intentiile decit sa asculti si sa multumesti oamenii . Eu as dori ca FCPR-ul sa detina pe site-ul sau, un topic sub denumirea „propuneri, idei, dorinte” ale columbofililor, unde fiecare ar putea veni cu imbunatatiri pentru buna desfasurare a activitatii columbofile . De exemplu as propune, pentru Conferinta din februarie, descentralizarea Asociatiilor Judetene. Toate acele asociatii infiintate legal si respecta normele FCPR, au dreptul de a fi recunoscute de acesta din urma. Noi suntem siliti sa facem parte dintr-o singura organizare.Diferentele mari de distanta si a conditiilor de participare la concursuri, dintre columbofilii unui judet, duc la nemultumiri, certuri, descriminarea sportului.
   Cum in Ungaria sunt peste 345 asociatii recunoscute de federatia lor, iar ca tara este mai mica ca Romania atit ca suprafata cit si ca populatie.
   Fiecare asociatie recunoscuta sa-si organizeze singura concursurile la cat. I si II,sa detina gestiunea propie,sa fie condusa de Comitetul de Conducere proriu.
   Ce parere aveti ? Va multumesc !

  123.  Buna!
   Pt.dl. Vasile-bz; Pai din cate stiu eu , ceea ce va doriti dv. in final,chiar se intampla cu toate asociatiile infiintate conform O.G. 26/2000 completata cu legea 246/2005. Deci acea descentralizare de care pomeniti s-a efectuat , fiecare asociatie avand statut propriu, stampila, conducere, patrimoniu, etc., doar ca ele, la un loc sunt afiliate la F.C.P.R unele, altele la alte federatii sau uniuni nationale.
   Numai bine!

  124.  Domnule, nu mai dati vina pe diferentele de distanta. Vreti sa faceti asociatii cu 20 de oameni si sa iesiti campioni nationali cum se intampla acum, ca iesi campion pe centre de 20 unde claseaza 3 si apoi esti mare campion national
   structura judeteana e cea mai buna.
   La viteza cu diferente de 50 – 60 km e un pic mai greu dar la demidond si fond e floare la ureche daca ai porumbei, daca nu .. vrei asociatii.
   In ungaria exista 345 de asociatii si 19 planuri de cocnursuri. Una e organizarea adiministrativa si una e cea sportiva
   Dl Tunduc nu intrati peste administrativ, dar sportiv scoateti posibilitatea luarii clasamnetelor pe centre de imbarcare in campionatul national este o aberatie nemaivazuta

  125.  Sincer ghindeam sa nu mai scriu de teama sa nu fiu strigat de 11 ori la adunarea de la Brasov pentru cei care sint pe forum(am incercat sa fiu baiat simtit)dar la final nu am rezistat sa-nu fiu nesimtit este corect com.130.Pentru com.167… sint de acord cu dumnevostra nimic de spus si obiectat dar,……Romania nu poate fi comparata nici-o data cu Ungaria,Olanda,Belgia,Franta tara noastra este greu de-a fi impartita si cred ca nu sintem singurii relieful este de asa natura ne face sa fim divizatii si sa fie si cei care sint de acord si cei care nu sint de acord.Eu sint si voi fi de acord sa concurez cu zona cit mai mare cu numar cit mai mare de porumbeii dar dumnevoastra com 167 (cit si ceilantii care cititi) sinteti de acord incepind cu distantele de 700 km toate lasarile sa-se faca intirziate?Daca sinteti de acord chiar va rog sa fiti unul care o sa insistati la noua conducere pentru acest lucru.Nu cunosc din ce regiune sinteti dar banuii ca poate Bucuresti-De ce nu zburati inpreuna cu Constanta pe ruta Polonia?Daca sintei din Prahova sau in jur-De ce nu zburati inpreuna cu Brasov si Sibiu fiinca plus de Km nu sint o problema dupa cum am inteles?Daca tot a venit discutia ca speram sa facem tot dupa regulament belgian sau oladez eu personal ma bucur dar nu stiu restul adica:Din regulament belgian-Transportatorii si delegatii sa nu aiba porumbeii in concurs,nu intru in detalii ca perdem o zi.Cum ar fi daca ar fi acest articol la noii?Din Olanda dupa planul lor de zbor 2010 fondurii sint total 11 dintre care 6 sint lasari intirziate.Cum este domnii meii?

  126.  In primul rind, buna ziuz !
   Pentru domnul Hadarau Vlad as raspunde ca nu sunt de acord cu dumneavoastra pentru ca nu este asa. Se incearca sa se puna piedici in a fi recunoscuti de sine statatori si nu suntem lasati sa zburam dupa planul nostru …..
   Pentru domnul Presedinte As : se vede ca aveti atuuri fata de columbofilii care zboare cu 50-60 km mai mult ca d-voasta, nu va pasa. Dar cum o fi ca pasarile mele sa zboare mai mult ca a celorlalti cu 40-60 minute.Ai lui a hranit puii si se odihnesc iar ai mei debia ajung. Ce tare sumtem !
   Cel mai bine ar fi ca fiecare sa-si sustina clauza si dreptul sau .
   Va multumesc !

  127.  Buna!
   D-le Vasile bz, probabil la dv. este o situatie speciala sau poate nu ne referim la aceleasi aspecte, dv. stiti cel mai bine situatia despre care vorbiti, nu va pot contrazice.
   Un lucru este de dorit: concursuri cu numar cat mai mare de participanti si porumbei,deci o concurenta puternica si fair-play.Pentru ca un lucru stim, concurenta aduce calitate.
   Numai bine!

  128.  Dl din buzau joc cu 50 de kilometri in spate si am castigat de foarte multe ori si la viteza.
   Cat priveste zborul Prahovei cu Sibiul domnule se vede ca nu stiti ce vorbiti
   Iar lansarile la 700 km sa le facem intarziate este o noua prostie.
   Va rog abtineti-va
   La 700 km porumbeii ajung acasa la 1 – 2, si daca sunt unii cu 850 a lor ajung la 3 deci nu e o problema
   Sper un campionat puternic cu porumbeii la care sa re uiti cu respect nu cu ciorile astea cu clasamente din 20 de crescatori

  129.  Multumesc pentru intelegere domnule Hadarau Vlad, numai bine !
   Domnule Presedinte As, vorbeam de categoriile I-a si II-a , va multumesc !
   Va doresc tot ce va doriti !

  130.  d-le de la pozitia 164 eu nu am pretins niciodata ca sint un mare columbofil ci din contra am zis ca nu am experienta in acest domeniu dar totusi am curajul sa vorbesc cu numele pe fata nu ca altii cu tot felul de nume poate nu se afla cine sint si sa spuna ce vor. cind am inceput sa zbor porumbei am luat in calcul si o eventuala catastrofa dar imi plac atit de mult porumbeii buni ca sint sigur ca o sa am puterea sa o iau de la capat cum facem toti in fiecare an. dupa parerea mea fiecare nou sezon este un nou inceput si un plus de experienta.imi pare rau daca am deranjat pe cineva cu comentariile mele dar sint sigur ca pe cei care vor porumbei buni in urma unei concurente acerbe nu i-am deranjat. dupa cum vad cred ca ma cunosti si daca vrei sa discutam mai multe contacteazama.

  131.  Domnule Presedinte As, nu cunoasteti un lucru, avind 50 de Kilometri in plus in spstele lor este bine, dar nu este tot una sa fie 50 in lateral fata de gruparea stolului. si Ad. Schaerlaeckens, si Anker Alfonz in catile lor spune clar. Crescatori care locuesc cu crescatoriile in pzitii laterale au de pierdut tot timpul finca porumbelul este pasare de stol si se rupe pre tirziu din gruparea mare ce se indreapta pe aceasi directie.
   masuratorile sunt facute in line dreapta de la locul lansari, dar porumbei se mai tin de stolulu mare si pierd.
   si mie mear place sa fiu in centrul sosirilor.

  132.  este usor pentru cei ce locuesc in misislocul atentiei s-au pe aceasi directie de zbor, porumbei lor nu au de sabatut de la directia de zbor.
   si intrdevar in acele situati claseaza porumbei care nu ar merita, dar se tin si ei de stol si ii aduce acasa restul.

  133.  Iata cateva exemple de diferente kilometrice unde valoarea si-a spus cuvantul

   Cei din Galati au peste 250 km

   Dl Olteanu are cu peste 50 km mai mult

   Dl Grecu are cu peste 90 km mai mult la viteza

   Cred ca exemplele sunt suficiente sa nu va mai plangeti ca femeile.
   Nu puteti? Atunci treceti la frc daca acolo se poate si porumbeii au patru aripioare.
   In rest acceptati lipsa valorii si faceti ceva pentru asta. Iar daca nu puteti incercati sa va consolati cu ideea. Nu toti pot!!!

  134.  domnu presedinte de as daca vrety sa fiti campion,nu cred ca va poate opri un club cu 20 de membri .se vede clar faptul ca din cauza unor oameni ca d-vs au plecat multi la frc ptr ca nu toti isi permit sa parcurga 100km pana la imbarcare dar cred ca va e frica de concurenta prea mare daca o tineti asa o sa zburati porumbeii numai presedintii si cei cu bani

  135.  Domnule Presedinte AS.Multa stima si respect.Vom analiza inpreuna ce ai scris;Doresc sa ne spui cite si ce puncaj ai facut la normele viteza,demifond avind cu 50 km in spate(ce poziti in catalogul national)?Doresc sa stiu mai multe amanunte daca ar zbura maraton Prahova,Buzau,Sibiu si Brasov inpreuna(fiinca eu nu cunosc prea multe) care credeti ca ar fi rezultatul?.Cum bine cred ca sinteti din Buzau si ati zburat fondurile inpreuna cu Prahova pe ruta Cehia deci veti concura si la concursul seminational Berlin daca se organizeaza inpreuna cu Modova(sint curios si eu de rezultatul care il vei realiza)?.Atentie toate cu lasari dimineta dupa cum dumnevostra sustineti.Eu cind am afirmat intirziate am facut referinta sa nu ajunga nici o pasare in prima zi(deci totii pornesc cu sanse egale sa dorma o noapte afara).Dupa cum bine stiu Barcelona se lanseaza intre orele 9h si 10h.si in istorie sint doar 2 crescatorii care au avut sosirii in prima seara.De ce credeti ca au ajuns la concluzia sa lanseze intirziat?Etapa de 700 km lansarea la concursurile Olandeze se face la ora 14h-15h a se evita sosiri in acea zi.Domnul meu regiunea care are 700 km umple clasamentul de porumbei si nume pe cind cei cu 850 km prind clasamentul putinii la numar si nume.Dupa dumnevostra considerati ca este destul de corect?Te rog mult sa-nu imi dai exemple de cistigatorii fond etc……. cu etape de 500km,500km,650km fi serios te rog.Eu doresc maxim de km in aripii(fiinca eu nu am carte multa si nu stiu aritmetica).Va rog putin respect de porumbeii fiecaruia in primul rind sint porumbei si fiecare ia facut cum a putut poate unul a cautat fier in pamint sa cumpere porumbeii altii mai stiu eu cum am facut porumbeii etc… exemple de acestea aveti in club o gramada sint poate prietenii,colegi de club,rivali de club de pe urma lor si cum afirmati la ciorile lor ati realizat punctaj la porumbeii dumnevoastra.Domnul meu atit am avut de spus si sper sa ne dai raspunsurii la intrebarii si noutati la clasamentul de 2010 BERLIN daca este organizat.Multa stima,respect si mult noroc 2010.

  136.  Dl.Presedinte AS citeste bine com.meu 177 cu atentie,spunemi de unde esti sa-ti dau exemple valabile zonei tale si am spus te rog norme la porumbei personale.Ex:care le-ai trimis priveste atent Galatiul are intradevar distanta mai mare dar priveste atent ora lansarii si cite pasari au ajuns in prima zi?Ex: 2 Olteanu (intradevar stima si respect imi doresc rezultatele lui) priveste atent care este diferanta intre concurenti la km cred ca in jur de 15 max de la mine,Corect? Ex: 3-lea nu m-am uitat mi-au fost destul primele 2 ex..Ati dat de inteles daca nu stiu mai bine sa tac(probabil ai considerat ca nu am cultura columbofila)Domni meii nu sint adeptul vitezei,demifond dar…totii trebuie respectati fiecare are meritele lui fiecare cu placerea lui,dar eu vad realiatea fiinca si ei care stau la tara si sint dezavantajatii au dreptatea lor si totii avem dreptatea nostra poate in unele cazurii toii sintem sportivi antrenorii ei depind de mine eu de eii(financiar numar de porumbeii) acesta este sportul.Deci contizatia mea care o platesc sa fim colegi in F.C.P.R. face sa am aceleasi drepturi ca oricare altul si dumnevostra ca ale noastre fiti mai serios in afirmati gen(treceti la F.R.C. si plingem ca femeile) fiinca nu sint demne de cineva care se numeste Presedinte.Domnule Presedinte As ma pui pe ghindurii fiinca eviti sa raspunzi si inca ceva care este virsta dumnevostra?Astept in continuare.Daca respundeti la intrebarii dati dovada ca sinteti barbatMultumesc

  137.  Buna!
   D-lor, eu sunt incepator, asa ca va rog sa nu fiti prea asprii cu mine,uitandu-ma pe clasamentul de la Dansk,parerea mea este ca ar putea zbura in acest concurs si asociatiile din Bistrita,Mures si Cluj. Nu am facut un calcul al nr. de km, asa ca nu stiu daca ar avea mai putin( desi asa pare sa fie),dar ar fi o posibilitate care ar merita discutata de catre factorii de decizie.

  138.  Dl Vlad este bine ca puneti intrebarea asfel cei in cauza vor ghindii si analiza dar……. regiunile care le-ati mentionat zboara de anii de zile pe ruta Ungaria,Austria,Germania si au anumite avantaje masa porumbeilor,vinturile dominante,intrastructura din tarile respective deci totul se leaga.In plus la concusurile din Gemania cu judetele care le-ai scris pot concura si Arad,Timis,Caras si mai sint dar ma opresc aici.Deci relieful tari ne face sa fim divizatii in acest sport nimic nu lasati la voia intimplari daca sperati rezultate totii ne ducem unde avem sansa mai mare de-a crea performanta.De ce credeti ca Romania a intrat in comunitate?A imparti Romania in zone este un subiect destul de delicat si deocamdata nimeni in campanie electorala nu poate raspunde la subiecte delicate.Dar eu personal consider ca totusi este o aberatie si ceva care nu este corect de-a fi obligat cu cine incep fondurile cu aceia voi continua pina la final.Fiind ca domni meii este alegera mea personala sa plec sau nu la alte concursurii cu alte regiunii.Cred ca cel mai corect este gen U.C.P. esti obligat sa anuntii oranizatorii unde te vei duce cu minim 6 zile.Stima si respect.

  139. Domnule hadarau vlad, nu depinde de noi cine cu cine sa zboare, noi numai propunem si ne contrazicem uni cu alti intrnoi.
   puterea este la cei de sus, mai intii isi calculeaza pentru ei zonele unde le intra lor mai bine, si apoi prostimea cu numarul de porumbei pentru puntajul lor.
   de acea in belgea le da posibilitatea la punte de inbarcare cu numar de membri si ceasuri mai putine.
   nu stiu in cita masura esti de acord cu mine.

  140. Toata lumea vrea Barcelona, toata lumea se vrea la Berlin, toata lumea a invatat cultura si agronomia. Atunci, noi, ce rost mai avem?
   Interesant ca multi dintre noi nu fac nici o legatura, nimic in plus, boabe si vise!
   Fericire pentru unii si sanatate tuturor!

  141. Jocul pe calculator si columbofilia aduc acelasi numitor comun, jocul impotriva concurentei. Jocul in sine implica adversari si dorinta. Acelasi lucru, concurenta si vorbe, invingatori si invinsi. Priceperea va fi la indemana oricui, numai recunoasterea infrangerii e greu de digerat. An de an, vorbe, promisiuni, totul pe masura. Sfarsitul de an este mai imprevizibil si are legatura cu vorbele si promisiunile, unii nu promit nimic si devin dusmani, alti promit totul si sunt tot timpul dusmani declarati, iar altii promit orice si nu fac nimic, promisiuni in van. Categorii de promisiuni, ca si la porumbei, unii zboara iar altii sunt adusi cu picioarele pe pamant. Linia de start este aceeasi cu finalul, o linie. Promisiunea nu face distinctie, doar orgoliile sunt fara masura vorbelor si a faptelor. Ei, si ce?! Cine mai tine cont?!
   Categoriile de distanta au fost inventia unor suferinzi. Nimeni nu sufera de asta, doar mandria se lasa palmuita si palmuieste. Daca scoti capu;l, o iei dupa ceafa, daca ai mot, deja esti curcan, daca nu faci nimic si nu se vede, prinde orbul, scoate-i ochii.
   Columbofilia este o arta, si atatia artisti, pe masura!

  142.  Felicitari si la mai multe domnu` presedinte ,
   abia astept sa inceapa din nou sezonul competitiv:>:>
   Bafta tuturor!!!

  143.  Special pentru Dl.Tunduc si pentru cei care candideaza si cistiga alegerile viitoare;Nu trebuie neaparat sa raspundeti la intrebarii dar din fiecare com. care este scris de oricare dintre noii dumneavostra sa retineti ce credeti ca este bun.Sint constient ca este imposibil sa multumitii in totalitate pe toata lumea intre cei nemultumitii pot fi posibil EU sau un oricare altul de aici dar macar incercati sa faceti maxim ce se poate fiinca deja ce ati facut pina acum meritati si este ok.

  144.  BUna!
   Cum am spus, eu sunt incepator, dar nu vad de ce as fi impiedicat,daca as vrea sa trimit si eu 2-3 porumbei la Gdansk-de exemplu,pe cheltuiala mea( adica eu ma duc cu ei la imbarcare si tot eu ma duc cu ceasul la desigilat acolo unde e mai aproape punctul de imbarcare sau poate se gaseste o varianta sa pot fi controlat gen clemare dubla) sau la orice alt concurs de fond sau maraton.Am inteles ca etapele de viteza si demifond trebuie sa le fac cu asociatia mea,avand in vedere diferenta de km. cu alte asociatii, dar de ce sa fim impiedicati sa trimitem porumbei la fond sau maraton acolo unde ne convine ruta si nr. de km? asta nu o pot intelege deocamdata. Am studiat si eu putin concursuri gen Barcelona, am dedus ca acolo poate oricine trimite porumbei, de ce nu s-ar putea si la noi la un concurs de Berlin, Gdansk sau Straubing, la fel?Si apoi si-ar verifica toata lumea cativa porumbei si pe alte rute, care vrea, nu trebuie sa fie obligati, dar nici restrictii nu ar trebui sa fie, doar fiecare plateste la fel, per porumbel…parerea mea.
   Numai bine!

  145.   in atentia d-lui Tomita Serban . poz. 162 si a d-lui Marius Tunduc, caruia cred ca i-a picat netul de vreo 4 zile :-)

   „5 masini x 10 000 euro = 50 000 euro
   Nu stiu cati membrii cotizanti sunt in FCPR asa ca am sa aproximez un numar de 5 000. Nu avem certitudinea vreunei sponsorizari asa ca masinile vor fi cumparate din cotizatia membrilor.
   50 000 euro / 5 000 columbofili = 10 euro / columbofil
   1 euro = 4.2 lei
   10 euro = 42 lei
   Deci 42 lei din cotizatia fiecarui membru columbofil s-ar dirija catre acest proiect. Cu banii ramasi trebuie platita chiria sediului, telefoane, gazduirea siteului, actualizarile la programul de clasamente, transportul membrilor comisiilor pentru sedinte (ca doar nu vor face tele sedinte), revistele si cu siguranta mai sunt si alte cheltuieli. Credeti ca se poate realiza asa ceva cu banii ramasi? ” Tomita Serban . poz. 162

   -poate aveti dreptate ca nu se pot lua 5 masini cu banii din cotizatii dar macar o masina sa se fi cumparat in 4 ani de zile cu banii federatiei, eu unu n-am auzit!
   – nici eu nu stiu cati membrii are FCPR (nimeni nu cred ca stie :-) ) dar sa presupunem ca ar fi 5 000 la care adaugam un anumit procent din inele + taxa de inscriere (avand in vedere ca s-au inscris foarte multi in ultimii ani) = pe toti cei 4 ani iese o suma frumusica.
   – o resursa foarte buna de venit pentru FCPR ar fi punerea in practica a articolului 230 PRIVIND DESTINAŢIA SUMEI REPREZENTÂND
   PÂNĂ LA 2% DIN IMPOZITUL ANUAL ŞI DEDUCEREA
   CHELTUIELILOR EFECTUATE PENTRU ECONOMISIREA ÎN
   SISTEM COLECTIV PENTRU DOMENIUL LOCATIV
   – Daca d-ul Bilan si ceilalti ar fi facut o campanie puternica privind virarea celor 2% catre FCPR (a tuturor membrilor cu carte de munca+parinti ,frati vecini, rude, angajati ai columbofililor cu o situatie financiara mai buna gen: Chicheanu , Cosmin Olteanu, Spiridon Silviu etc. sar fi cunparat cel putin 20 de masini cu o valoare de 30 000 euro bucata. nu e tarziu nici acum…
   – sper ca acest articol sa intereseze pe cat mai multi si in special pe cei care aspira la conducerea FCPR si sa-mi dea dreptate
   – propun si d-ui Libotean Dan un topic privind cei 2% din salariu
   (se pot face foarte multe cu acesti bani, o adevarata reforma in COLUMBOFILIA ROMANA )

  146.  Va salut domnilor
   Sunt din Buzau si am citit pareri diferite pe tema rutei de zbor si nr de Km.
   Am si eu cateva pareri personale care pot fi luate incalcul, dezbatute de dumneavoastra si chiar la Conferinta nationala a FCPR
   1. Categoriile I si II sa se poata organiza pe cluburi (care au personalitate juridica), zone sau judete. Iar in situatia in care in acele ZONE sunt mai multe cluburi (cluburile pot fi si din judete diferite) sa fie incheiate OBLOGATORIU acele „PROTOCOALE” ce vor fi semnate de factorii de decizie ai celor in cauza.
   2. Categoria FOND poate sa ramana la aceleasi distante (peste 500Km.) si aceleasi conditii .
   3. Categoria FOND MARATON sa fie peste 850 Km dar „OBLIGATORIU” sa se faca dupa orele 11.00 , astfel incat sa nu ajunga porumbeii in prima zi.
   4. Si o noutate la punctul 2 si 3 ar fi urmatoarea:
   – datorita reliefului din Romania propun sa se infiinteze 4 ZONE care sa participe la zborurile de FOND si in special la MARATON.
   – Daca impartim Romania in 4 , in lungul arcului carpatic o sa avem 4 ZONE, SI ANUME
   ZONA 1 – ARDEALUL
   ZONA 2- Oltenia…pana la Prahova
   ZONA 3 -Buzau Ialomita pana la Tecuci inclusiv Constanta si Tulcea
   ZONA 4 – Moldova
   Cu amendamentul ca toti factorii de raspundere din acea zona sa se intalneasca si sa hotarasca ruta de zbor si toate amanuntele.
   Asta in special la MARATOANE.
   Se pot infiinta mai multe ZONE, cineva sau impreuna se pot organiza aceste zone. dar care vor fi respectate mai mult timp nu dupa un an care nu-i convine sa plece.
   ORICE DISCUTIE SI IMBUNATATIRI PE TEMA ASTA SUNT BINEVENITE, DAR SA FIE CEVA REGLEMENTAT SI SA NU MAI FACEM DUPA URECHE
   Cu stima si respect
   Manoloiu Costel Buzau
   PS In atentia administratorilor- POATE NU CENZURATI SI ACESTE PARERI

  147.  UNA ESTE SA JOCI INTR-O ASOCIATIE CU 25000 DE PORUMBEI SI ALTA ESTE ALTELE……………………….!………………………!

  148.  Alta va fi, intotdeauna ceva, in plus. Porumbeii au ruta lor, noi alegem ce ne convine, de fiecare data mai mult de cat suntem convinsi. Ce ma imnpiedica sa miros a praz ori gazolina, sau pot gasi scoici in urechi si chiar melciii tampi alungand diesperarea unui concurs cu lansare din munti, fie ei ALPI ai unei economii de piata! Cine stie, eu voi sti, oare ce, indiferent unde, numitor comun, dintr-un colt in altul chiar rasuna…..valea! Si mai ales pe ascuns, ca se vrea auzite de la mine buletin si propria declaratie. Asa sa fie, si chiar sa nu invatam oul gaina, ori cocosul cum….canta, joc, si voie buna!
   Habar n-am! Multi cauta, altii se lasa dusi de nas, presedintele saluta pentru ca lipsesc voturi, infiferent, votul meu are o calitate, imi platesc mereu darile. Oare eu, nu pot cere dare de seama, oare cine ca ANA nu poate da la catalog, motivatii, nu?!
   Sa new fie pe bune?! Aranjamet, pe fata………..

  149.  Dlui Teofil, pozitia 190.

   Eu astept de ceva vreme un raport oficial al comisiei de cenzori a FCPR. Numai atunci vom stii cu certitudine veniturile si cheltuielile federatiei. Mai mult, ar trebui ca acestea sa fie defalcate pe categorii…. Atunci vom putea cere „socoteala” pentru banii cheltuiti. Din pacate va mai dura putin. Din fericire tavalugul a inceput sa se rostogoleasca la vale si nu prea mai poate fi oprit. Incet, incet vom intra si in normalitate. Uitati-va la pasii facuti de FCPR in ultimii ani: program de clasamente unic (se va termina curand cu erorile umane). Sa fie o intamplare ca locurile fruntase nu mai sunt doar ale unor columbofili? Eu sper ca intamplarea sa fie tocmai acest program de clasamente online si unic. Se vorbeste de „monitorizarea” masinilor de transport cu ajutorul GPS-ului. Sa dea Domnul sa se faca acest lucru inca de anul acesta. Eu as mai propune ceva: lansarea sa fie filmata. La ora stabilita sa fie filmat lansatorul langa masina si cu un ceas atomic la vedere. Nu e vremea buna de lansat se va vedea. Se va filma din nou peste o ora, si inca o ora…pana cand conditiile vor fi propice lansarii. Sa se termine odata cu discutiile asupra locului lansarii si intarzierii lansarii din cauza „vremii”. Daca in cativa ani distantele la fiecare concurs vor fi calculate direct de programul de clasamente in functie de coordonatele punctului de lansare vom mai bifa un punct catre transparenta si corectitudine. De ce spun toate astea? Nu stiu cum e la celelalte federatii dar aici se face cate ceva (putin ce-i drept dar se face).
   In privinta celor 2% va contrazic. Vina e a noastra a tuturor, nu a conducerii. Numai noi hotaram ce sa facem cu cei 2% din impozit. Ce putea sa faca conducerea? Sa ne trimita scrisori acasa? Noi de ce nu am luat initiativa? Macar o parte dintre noi daca faceau asta anul urmator poate erau un exemplu pentru ceilalti. Dvs. ati directionat cei 2% catre o asociatie? Eu va spun sincer ca nu. Haideti sa „dam” in ei pentru ceea ce depinde de ei si pentru rest sa ne uitam in oglinda. A nu se intelege ca sustin actuala conducere. Ba din contra, nu o sa uit cum Radu V Ion, fara sa ma cunoasca m-a facut hot si a vrut sa ma dea afara din sediul FCPR pentru a apara un „client” la porumbei cu toate ca aveam dovezi mai mult decat evidente ca aveam dreptate. Cat timp aceasta persoana va fi in oricare dintre organele de conducere voi avea aceeasi atitudine fata de cei care il sustin.

  150.  Pt. Domnul TOMITA STEFAN
   Eu unul personal am cedat acei 2% din impozit, impreuna cu alti columbofili buzoieni catre asociatia judeteana.
   Am propus sa se faca popularitate pe aceasta tema intrucat multi dintre noi nu cunosc aceasta posibilitate de finantare, a noastra pana la urma. Decat sa dea acei 2% catre Asociatii Nonprofit de genul ” biserici, spitale, crucea rosie etc.” , cu toate ca sunt si aceste asociatii bine intentionate, mai bine iubitorii acestui sport sa ii dea in folosul dezvoltarii lui.
   Cu stima si respect
   Manoloiu Costel Buzau

  151. Pt.domnul Cornel s.v .Adica ce domn pt Cornel cum puteti spune asa ceva despre un crescator asa de recunoscut ca domnul PETO JANOS ;;Ca nu are sanse;

  152.  PT. D-EL MARIUS eu va propun pct. 17
   gasirea unei soluti pt. preturi mai mici la CEREALE colaborarea cu ministerul agriculturi.In rest platforma dv. suna bine si sper sa puteti pune in aplicare planurile dv inpreuna cu D-EL BILAN.

  153.  PT. D-EL PRESEDINTE AS.
   AM SI EU 2 INT.
   DE UNDE SANTEI ?
   CE PERFORMANTE AVETI ?
   CA MULTE ABERATI SPUNETI NU DATI CLASARILE ALTOR COLUMBOFILI ex. cosmin olteanu la con de medias unde are multe clasari .
   PS astept RASPUNS

  154.  Avand atatia ani de columbofilie, imi pun intrebarea, pentru cine sunt facute micutele centre, pentru cine se imbarca, pentru cine se cumpara medalii, cupe, iile si fotele cu motive…nationale?!
   Noi vrem sa mergem mai departe, si ne rugam sa fim sanatosi, sa putem duce. Sa nu ajung sa cred despre columbofilie ca se joaca la fel ca in volei, cu mingi pe sus, fileu pentru spectatori, bilet la sauna numita Expozitia Nationala (oare sunt mai multe intr-un an?!) si totul pe durata a trei seturi.
   Deh, asta da profesionalism!
   Sunt multe semne de intrebare privind R.N.S., cunoasterea si aplicarea lui. Doar dl.TUNDUC ne poate lamuri, si chiar ne cere parerea si votul, nu? Dar ma intreb ce mai conteaza, dupa!
   Luat la bani marunti acest sport, se vad incercarile de frauda si smecheria, chestia asta mai dureaza, cu aplicarea…legislatiei si recunoasterea furtului de catre C.N.S.! Nu-i asa dl. TUNDUC?
   Si ce, nu ne e rusine de hoti, acum trebuie sa-i luam sub aripa U.E. si fazele curg de la sine, in fiecare an, din diferite colturi ! Cotiizatiile si voturile se vor recuperate, numai asa vom ajunge la timp in orice colt din lumea asta.
   SA NU FIM PUSI LA COLTUL RUSINII, NOI CHIAR NU MERITAM, AVEM VISURI SI ASPIRATII, FARA NAMOLUL CARE E ACOPERIT AN DE AN.

  155.  Mult succesl si reusita la candidatura Presedinte C.N.S.-F.C.P.R. si aveti destula drepate in ce priveste R.N.S.-actual unele lucruei au dublu inteles bine intentionat.IN ce priveste administratorul acestui forum va rog stergeti de pe prima pagina toping-ul HOTARIRE C.N.S.- F.C.P.R. fiinca este o rusine fata de noi totii ce vedem scris acolo si o batjocura de toata tara si cu zimbete pe fetele la alti.Spunetimi mie domni meii cei care ati fost in comisiefiinca eu sint un colubofil prost platesc contizatia poate chiar in avans,sint crescator de irna cum majotitatea presedintilor de federatii afirma si griveii,labusii si totii catelusii dumnevoatra ne scriu pe forum.Cum se face ca la art,3 nu este scris in ce an nu mai pot organiza concursuri de fond si maraton?Sa intelegem ca in 2009?In plus nu avem drept la com la acea hotarire.

  156.  Daniel ce treaba are Tunduc cu hotararea CNS ? Actual nu face parte din CNS , dupa alegeri cred ca va face parte din CNS. A pus administratorul coments off datorita celor care au trimis materialul sunt sigur ca au cerut acest amanunt tocmai pentru a evita discutii la nesfarsit. Atat Tunduc cat si administratorul nu au nici o vina. Mult succes d-lui Tunduc Marius in tot ce si-a propus.

  157.  Ordonanţa nr. 26/2000 cu modificarile introduse de Legea nr. 246/2005
   Art. 22. – (1) Asociatul care, într-o anumită problemă supusă hotărârii adunării generale, este interesat personal sau prin soţul său, ascendenţii sau descendenţii săi, rudele în linie colaterală sau afinii săi până la gradul al patrulea inclusiv nu va putea lua parte la deliberare şi nici la vot.
   (2) Asociatul care încalcă dispoziţiile alin. (1) este răspunzător de daunele cauzate asociaţiei dacă fără votul său nu s-ar fi putut obţine majoritatea cerută.
   Art.24 (4) Nu poate fi membru al consiliului director, iar dacă era, pierde această calitate orice persoană care ocupă o funcţie de conducere în cadrul unei instituţii publice, dacă asociaţia respectivă are ca scop sprijinirea activităţii acelei instituţii publice.
   Art. 25. – Dispoziţiile art. 22 se aplică în mod corespunzător şi membrilor consiliului director. Deciziile consiliului director, contrare legii, actului constitutiv sau statutului asociaţiei pot fi atacate în justiţie, în condiţiile prevăzute la art. 23.
   Cu stima si respect
   „CENZURATUL” din Buzau

  158.  Pt Vlad hadarau . Nu poti sa zici ca esti ancepator an columbofilie ai fost idolul meu an zborurile cu jucatorul de Galati asa cum acum idolii mei sant Domnii Peto Janos si Lehel Varga de la AS Voiajorul Bihor al carui membru sant si eu.Ati doresc multa sanatate si succes an noul an competitional.Catalin Marghita

  159.  Pt Vlad Hadarau Ami cer mii de scuze ca ti-am scris numele cu litera mica pentr-u ca tu chiar ca le meriti scrise cu litere MARI

  160.  pt daniel :sunt din PH ,si,joc porumbeii in acelasi club cu „Olteanu”. Nu inteleg care este treaba cu distanta!!!??? (tu de unde esti?)

  161.  Buna!
   D-le Antal, chiar sunt un incepator la voiajori, caci aici despre asta vorbim. Va multumesc pentru aprecieri, dar haideti sa ramanem la topicul prezent.
   Eu nu cunosc pe nimeni din afara asociatiei mele, la voiajori, Sper si cred din tot sufletul ca aceasta mare pasiune si sport totodata, sa aiba parte de oameni corecti, care doresc numai binele; deasemenea sper ca cei care vor fi alesi in functiile de conducere ale F.C.P.R. vor promova adevaratele valori ale columbofiliei romanesti in materie de voiajori. Cum am spus, nu cunosc pe nimeni din afara orasului meu, dar din ceea ce citesc pe internet, pe diferite siteuri, nu pot sa nu remarc bunele intentii exprimate de dl. ing.Tunduc Marius, cu atat mai mult cu cat stim ca programul on-line de clasamente( cu micile imperfectiuni inerente unui proiect de asa anvergura) ajuta pe toata lumea in formarea unei opinii despre cei mai buni porumbei si crescatori ai Romaniei.
   Desi asociatia din orasul meu nu va avea un reprezentatnt in Conferinta Nationala, sper din tot sufletul ca cei mandatati vor face alegerea justa pentru promovarea sportului cu porumbei voiajori din Romania, tinand cont de legile fair-play-ului si ale eticii columbofile, pe langa respectarea cu strictete a R.N.S-ului.
   Sa nu uitam ca imaginea noastra,este cea pe care ne-o promovam singuri!
   Mult succes tuturor!

  162. D-le Tunduc va doresc mult succes la alegeri si totodata va rog sa rezolati problema cu punctajele pe centre de imbarcare de 20 membrii.Eu propun ca aceste puncte sa fie folosite doar la clasamentele pe club si pe oras ,nu sa-i scoatem campioni judeteni sau mai rau nationali .Pt.campionii judeteni sa fie luat punctajul din clasamentul judetului etc.In momentul de fata santem penibili am scos campioni nationali concurand 20 columbofili cu 300 porumbei .

  163.  Nu va suparati as vrea sa intreb unde a disparut Drept la replicala ceea ce este pe celalalt site…. ca eram curios si eu sa vad ce scrie Dl Tunduc

  164.  Propunere pentru un subpunct la punctul 6 :
   Odata cu trimiterea planului de zbor catre FCPR sa se trimita de catre asociatii si un proces verbal in care sa se specifice stampila sau stampilele care sunt autorizate sa se foloseasca la lansarile de catre lansatorul opservator din judetul respectiv , eventual numele si numarul de telefon a citorva membri care sa faca aceste lansari.
   Am motive intemeate sa propun aceste norme de siguranta noii conduceri indiferent de componenta ei .
   Spiridon.Dumitru.Tulcea

  165.  sunt sigur ca o sa castigati domnule Tunduc,si de aceea va doresc sanatate,cat despre cele nerealizate,s-au greseli….nu m-ai spun nimic, dar sa nu uitati ca nimeni nu este de neanlocuit!

  166.  mult succes domnule Marius.Mai scapati de cativa din cei din actuala conducere care doar incurca lucrurile pe acolo si le-au incurcat intotdeauna si totul intra in normalitate ca doar progresul e pana la urma o normalitate .Mentalitatea se implementeaza prin aplicarea regulamentelor intocmai si restul e poezie.Bafta.

  167.  Dm Tunduc multa stima ca vati inplicat enorm in placera functiei ce o detineti si sper sa nu fie ca si labistrita la bistrita e ft mare mafie si nu putem sa facem noi pe sait o alegere si un com sa in care sa va nominalizam dar eu va urmaresc de ceva tim activitatea aici pe sait si dor doar membri clubului de la dumnea voastra pot sa o faca si sper sa ajunga si la bucuresti problemele de la bistrita sa se rezolve sper sa imi dat si un sfat cum se poate proceda sa primeasca un membru esxclus pt ca asa a fost bunul plac al Dm Bucur Octavian si Togoie Lucian nu vreau sa dau mai multe detali dar va rog daca se poate sa ma ajutati sa rezolv acest mister care e de ne deslusit de cati va ani si acum ca incercam sa starpim mafia care e formata de numele scrise mai sus sper sa ma puteti ajuta cu un sfat in care sa pot sa imi ajut un prieten columbofil ce sta din vina lu Bucur Octavian si moftul lui de hot si asa auto proclamat regele bistritei sta sanctionta de cativa ani buni si nu poate sa concureze va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfatpt va rog daca se poate sa ma contactat doar pt un sfat pe adresa de mesenger paul_comp2009 va rog din suflet sa imi dati un raspuns .

  168.  Mult sucses sunt sigur ca va cistiga , merita dupa atita munca cit a depus la fcpr , plus ca are potential sa poata indeplini aceasta functie foarte grea bafta.

  169.  ce i-l tot pupati atatia pe domnul Tunduc,chiar credeti ca este singurul care face,care drege ,ce a facut ,a facut probabil din placere si sigur are si el ceva de castigat ca doar asa este normal.Sper sa nu va supere parerea mea domnule Tunduc dar prea va perie unii……..

  170.  Nenea com 224.Sti cum a fost populata Australia?Sti ce sint oameni politici?Sti de-ce este diferenta intre tarii?Sti ce sintem noi totii?Daca sti raspunsurile vei sti care este diferenta intre cei cu functii.

  171.  Felicitari domnule Tunduc pentru planurile marete si sper din tot sufletul ca o sa puteti realiza cel putin 50% din tot ceia ce v-ati propus ;Cred ca cel mai important lucru pentru columbofilii ROMANI este organizarea unui singur campionat national pentru ca atunci cel ce va avea onorea de a iesi campion ; va fi pe deplin multumit ; MULT SUCCES

  172. cu riscul de a ma repeta,as dori sa aflu domnule Tunduc ce stiti despre dopurile pentru inelele pe2010? am m-ai pus aceasta intrebare si a fost sterasa de catre adm.saitului .

  173.  pt. cel care se crede prea destept pt lumea asta , poz. 226, nu ma intereseaza un dialog cu domnia vostra, pa!

  174.  ma refer la dopurile care trebuie sa acopere locul cipului la inelele din2010,d-le Tunduc ,si care in mod normal trebuiau livrate cu inelele.Va intreb pt ca cred ca dvs. stiti despre ele,si daca nu va suparati conteaza m-ai putin de unde sunt.

  175.  Pentru : kriszte.a
   Asociatiile au primit inelele de la federatie si cu acel dop (sunt puse separat in pungute de cite 100), ma gindesc ca cei care leau distribuit la voi in judet au crezut ca sunt senzori si leau pastrat pt a le vinde aparte .

  176.  D-le Vlad Hadarau mi-ar face mare placere sa facem un schimb de doi pui anul acesta eu am porumbei de la trei mari columbofili din Bihor .Dl Peto Janos Dl Varga Lehel si de la tandemul Bala+Tripo .Daca credeti ca se poate tinem legatura prin Dl Chis Calin de la Gherla

  177.  da,multumesc pt. inf. d-le Spiridon,insa la noi in jud. nu am primit acele dopuri si auzisem ca alte cluburi din tara le-au primit.Trebuie sa aflam de ce la noi in judet,adica in HD nu sau dat.

  178.  am inteles din surse sigure ca acele dopuri au fost cedate de anumite persoane,se simt ei……,tocmai in Belgia. De aceea l-am intrebat si pe domnul Tunduc despre aceasta poveste,care dupa mine este o mare porcarie,daca noi am platit inelele corect era sa primim si dopurile.Cum este posibil ca unele asociatii sa le primeasca si altele nu?

  179.  Dl kristea, nu intamplator v-am intrebat de unde sunteti.
   In 23 decembrie 09, am primit doua mailuri – unul de la producatorul inelelor si unul de la secretarul federatiei Belgiene.
   Din cauza unor incurcaturi, belgienii aveau un minus de cateva sute de mii de iBrick-uri. M-au rugat daca am putea noi din Romania sa le imprumutam 150.000 de iBricKce pana in 15 – 20 ianuarie.
   Mi sa parut normat sa-i ajut, pantru ca nu strica niciodata sa ai o relatie buna cu fortele columbofiliei mondiale.
   astfel 20.000 de la Bihor + inca de la 3 asociatii unde fiind prieten cu presedintii i-am putut ruga sa imprumute si o parte din iBricke-ele lor, si am strans 100.000.
   Acestea le-am trimis in Belgia si saptamana viitoare ne ajung din nou in tara.
   Poate nu stiti dar in 1990 belgienii, dupa revolutie ne-au trimis ajutoare si ceasuri constatatoare. Avnd ocazia sa-i ajutam eu zic ca am procedat bine.
   decvi imprumut nu cedat!
   Si v-am intrebat de unde sunteti sa vad daca sunteti din judetele care au ajutat la acest lucru, sau din altele si atunci se fac vinovati altii ca nu ati primit acele dopuri.

   Catalin ai pui? Daca da, la Flaviu sunt iBrikce si poti sa-ti ei. Daca nu ai pana in 10 februarie le va primii fiecare club integral.

  180. Nu am pui pentru ca anul trecut le-am bagat incalzire si am avut pui in ianuarie si am clacat cu ei nu mai fac prostia asta in viata mea. Dar imi pare bine ca ati facut un gest frumos inprumutind IBrikcele columbofililor din Belgia. Succes in ceea ce vati propus 

  181.  relatiile de care vorbiti va avantajeaza pe dvs. d-le Tunduc nu pe noi multimea,care din pacate avem doar obligatii nu si drepturi. Sunteti prea sus ,dar facand si multe lucruri bune pentru columbofilie , eu va doresc tot ce va poate oferi viata mai bun,sanatate !

  182.  Nenea Kriszt.a tind sa cred ca aveti inele de vinzare si fara acele ???? nu puteti vinde?Si daca chiar iti doresti acele ???? Te rog da-mi adresa ca iti timit eu pe ale mele 200 buc inprumut.Asfel pentru gestul care il fac poate insinuati ca,am si eu un interes la dumnevaostra?

  183.  Gresiti dl Kristea, nu ma avantejeaza chiar deloc. Cu ce mar putea avantaja o relatie buna cu federtia belgiana.
   Mi-e greu sa va explic aici ce inseamna ca federatie sa ai relatii bune cu federatiile puternice.
   Insa uitati-va pe pipa. Romanii fura porumbei din belgia. Asa vreti sa fim cunoscuti? Ca niste hoti?
   Oare cat trebuie sa muncim sa spalam rusinea care o fac unele gunoaie?
   Si cand facem un gest frumos, veniti dvs multimea si ziceti: are un avantaj de aia face asta! Ce cool!
   Nu vad decat avantajul a vre-o 8 telefoane in Belgia si a unei zile pierdute pana am trimis pachetele cu plata ramburs si cu curierat rapid. Asta e foarte dificil de facut. Incercati sa vedeti!

   A exact. Probabil ca daca ajung intampltor pe la ei voi primii o cafea si un zambet!!!

  184.  pt nenea Daniel,poz.243 cred ca ar fi corect cand discutam sa nu devenim ironici sau smecheri,si sa putem purta o conversatie fireasca ,ar fi ok. Daca ti-ai scrie numele ar fi si mai ok.Si inca ceva uitate cum ma numesc ,si cum ai scris tu.Pa!

  185.  daca dvs. considerati ca tot ce faceti in activitatea columbofila este corect ,atunci asa sa fie. cu speranta ca vor veni cat de curand ibrikcele ,va urez bafta la alegeri
   d-le. Tunduc .

  186.  D-le Tunduc va doresc succes in noile alegeri a FCPR si am marea incredere ca veti promova sportul columbofil Romanesc.Multa sanatate d-voastra si Familiei

  187.  CLUBUL SPORTIV COLUMBOFIL
   11 – 9 ANINA
   JUD. CARAŞ-SEVERIN

   PRPUNERI PENTRU
   COMITETUL DIRECTOR AL F.C.P.R.

   Având în vedere faptul că va avea loc conferinţa naţională a crescătorilor de porumbei din România, vin cu prezentul memoriu pentru al analiza Comitetul Director şi de a ţine cont de următoarele propuneri, care vor duce la dezvoltarea Columbofiliei în România.
   – C.N.S. să revină la Art. 13 din Regulamentul Naţional Sportiv ca la un centru de îmbarcare şi clemare să participe un număr de minim 10 columbofili sau tandemuri şi minim 10 ceasuri de cronometrare.
   Prin faptul că în anul 2008 s-a revenit la 15 ceasuri şi 15 crescători nu a făcut decât să îngreuneze activitatea columbofilă întrucât deplasările erau la zeci de km necesitând o cheltuială în plus a membrilor, iar din acest motiv a scăzut numărul concurenţilor.
   – Tot la Art. 13 să se mai introducă un amendament şi să se ia în considerare şi acei columbofili care din motive de financiare nu pot să-şi achiziţioneze un ceas de cronometrare, participă la concursuri, pe fişa de cronometrare este trecut seria şi marca ceasului a unui columbofil mai aproape de el şi acest columbofil achită taxele de zbor ca şi ceilalţi membri.
   – Prima etapă de concurs cu maturi să se programeze după data de 15 mai şi nu cum s-a precizat până acum în ultima săptămână din luna aprilie. Precizăm aceasta, deoarece în zonele de munte cum este şi Anina în luna aprilie mai este iarnă. Nu ne putem efectua nici zboruri de antrenament. Păsările noastre stau închise din luna Octombrie până când se începe sezonul competiţiei din cauza păsărilor răpitoare.
   -La nivelul filialelor să nu se mai aprobe centre de îmbarcare cluburilor care, nu au cele mai elementare condiţii şi anume:
   a) Spaţiul de clemare să fie acoperit pentru a proteja porumbei de intemperii – ploaie sau căldură,
   b) Spaţiul să fie dotat cu apă curentă şi grup social,
   c) Să fie amenajat cu instalaţie electrică prize pentru ceasurile electronice.
   – Contravaloarea zborurilor să se facă la nivelul filialelor şi a cluburilor pe cap de pasăre şi nici decum per club. Spunem acesta întrucât sunt columbofili mai cu seamă elevi care au şi ei un număr limitat de porumbei ( 20 – 30 ) şi nu ar fi corect şi nici echitabil ca să plătească acelaşi tarif ca membrii care au câte 80 – 100 sau mai mulţi porumbei angrenaţi în concursuri.
   Susţinem cele menţionate întrucât, membrii columbofili plătesc aceleaşi cotizaţie la F.C.P.R., filială sau club.
   Nu suntem de acord cum mai spun unii ca acest sport este pentru cei cu bani. Dacă ar fi aşa câţi membrii columbofili ar mai fii la nivelul F.C.P.R. ? Majoritatea membrilor sunt din pătura socială de jos. Situaţia economică în unele localităţi este zero. Majoritatea trăiesc dintr-un salariu minim pe economie, alţii din ajutorul social alocat de primării, alţii din alocaţia copiilor sau din ce câştigă cu ziua. Sunt zone defavorizate şi nu putem să-i îndepărtăm pe aceşti membrii de la acest sport pe care-l îndrăgesc şi fac eforturi mari pentru aşi achita obligaţiile de membru columbofil.
   Clubul nostru, are statut propriu şi personalitate juridică din 30 martie 1993. Statutul şi sentinţa judecătorească au fost trimise la vremea respectivă la F.C.P.R., iar ulterior şi domnului preşedinte Florin Bilan .
   Sperăm ca nouă conducere a F.C.P.R. va ţine cont de propunerea noastră şi altele ce au fost trimise pentru dezvoltarea columbofiliei din România.

  188.  Sustin clauza celor de la Anina mai ales cu taxa pe cap de porumbel eu am 50 de zburatori si nu este corect sa platesc aceeasi taxa cu cei care au 100 sau 150 si mai ales ca sint si elev . Eu cred ca 1euro pe cap de porumbel ar fii suficient

  189. DLE. TUNDUC AS VREA SA STIU CE MASURI POATE LUA FCPR IMPOTRIVA UNUI HOT CARE A FURAT PORUMBEII LUI MARTIN RAVELINGIEN DIN BELGIA.ACESTA SE NUMESTE IONUT PESTE E DIN ROMAN JUD NEAMT SI ESTE MEMBRU COLUMBOFIL LA AC NEAMT.CRED CA AR TREBUI EXCLUSI ASTFEL DE NENOROCITI CARE DENIGREAZA NUMELE FCPR SI A COLUMBOFILILOR CINSTITI DIN FCPR.

  190.  Domnule Marius ati mentionat pe un site de porumbei ca folositi Usnea Barbata
   cum preparati sau ceva mod de administrare?Va multumesc!

  191.  bravo dl va doresc sa ajungeti presedinte si sa unificati toate federatiile .eu sunt ticutel din spania ce am cumparat cartile dumneavoastra si doresc sa va arat ca si noi cei plecati departe de tara incercam sa ajutam pe cei ramasi acasa pentru asta am facut pagina pe sunphoto in care incerc sai ajut pe cei care doresc sa fie ajutati .adresa mea e http://www.ticutel.sunphoto.ro inca o data succes cu stima si respect ticutel

  192. Tin sa te felicit d-le Tunduc Marius pt normele obtinute in anul competitional 2011!!! Succes in continuare! Cu deosebita stima si consideratie!!! Sandu Puscau (vad).

  193. tineretul columbofil impreuna cu primaria vadu crisului organizeaza in perioada 21-22 ianuarie 2012 la caminul cultural vadu crisului expozitia zonala de pasari si animale mici. program: intre orele 10 si 18 in ambele zile. intrare 5 lei.

  194. tineretul columbofil vadu crisului are deosebita placere de a va anunta infiintarea noului club columbofil in vadu crisului cei interesati pt inscriere in club si inscriere inele pot suna la nr de tel. 0745566016 sandu puscau

  Comments are closed.