Porumbeii fotografi

Porumbeii n-au fost folositi in razboaie doar ca si curieri. IN WW2 ambele tabere – si nemtii si Aliatii – au folosit porumbei pentru a fotografia liniile inamice. O minicamera foto, cu mecanism de declansare automata, era fixata de gatul porumbeilor care zburau apoi deasupra zonei vizate si se intorceau apoi la baza, unde filmul era developat.

Se pare ca inceputul a fost facut in 1903, cand “Bavarian Pigeon Corps” a inceput utilizarea porumbeilor pentru fotografii aeriene. Inginerul german Julius Neubronner a brevetat un aparat foto care cantarea 70 de grame si care facea cate o fotografie la fiecare 30 de secunde. Aparatul era fixat pe pieptul porumbeilor.

Sursa: http://www.unstory.com/porumbeii-fotografi.html

8 COMENTARII

  1.  Urati urati, dar multi oameni au salvat acei porumbei….unii chiar foarte multi….
    Unul dintre ei fiind porumbelul,,CHER AMI,, – a salvat în timpul războiului 600 oameni de la moarte…..
    În primul razboi mondial (1914-1918), în luptele de la Verdun, când armatele germane începuseră să folosească arma chimică, comandantul Raynal, aflat în Fortul Vaux, a cerut ajutoare prin intermediul porumbeilor călători. În mesajul trimis el scria: „Ne menţinem încă. Primim atacul cu gaze periculoase. Trebuie să ne eliberaţi de urgenţa. Deschideţi-ne imediat comunicaţia prin Souville. Acesta e ultimul meu porumbel”. Acest porumbel, cu Nr. matricol 787-15 trece prin nori de gaze, soseşte la porumbăria sa grav întoxicat, i se i-a mesajul şi apoi moare. Dar porumbelul-soldat îşi îndeplineşte datoria.
    Oamenii de bine au ridicat în memoria acestui porumbel un monument în oraşul Verdum

  2.  Vedeti oameni buni de ce porumbeii merita tot respectul nostru al tuturor , nu numai al columbofililor ,ei sunt cele mai inteligente pasari din toata lumea!

  3. Tot respectul pt aceste fiinte minunate ,ei trebuie respectati de toata lumea nu doar de columbifili,pt ca au salvat mii de oamenii in timpul razboaielor!

Comments are closed.