Porumbita paralizata inainte de a oua

In data de 9 aprilie, pe la 8 seara, porumbita mea a paralizat dintr-o data. la ora 9 seara a facut 1 ou. de pe 10 aprilie i-am dat cate o jumatate de pastila de calciu lactic pe zi pentru ca am citit ca una din cauzele paraliziei poate fi lipsa de calciu. ieri seara trebuia sa faca al doilea ou, dar nu a facut nimic. de ieri isi foloseste piciorul stang, dar nu poate sa se sustina doar pe el si se ajuta de aripi cand se deplaseaza.
are 1 an si 8 luni, nu a avut mascul si nu a vrut sa manance nisip, scoici pisate (cumparate, din alea pentru perusi) sau coaja de ou pisata. de asta am banuit ca e lipsa de calciu. ii dau din cand in cand multivitamine care se pun in apa. pana cand a scos oul am crezut ca e mascul pentru ca se comporta ca unul.
de pe 9 aprilie dimineata a avut si diaree, dar cred ca e posibil sa fi fost de la faptul ca a baut si a mancat enorm cu o zi inainte.
In rest e vioaie, mananca si bea apa si isi foloseste aripile.
As vrea sa stiu dupa cat timp ar trebui sa isi revina daca e lipsa de calciu.
E posibil sa nu fi putut elimina al doilea ou (daca da, cum imi dau seama?) sau se poate sa fie numai un ou?

Topic propus pe forum de catre kathy.

15 COMENTARII

 1.  Am avut 2 femele care au facut cate un ou(prima data cand s-au ouat),apoi au facut cate 2. Nu mi s-a intamplat niciodata sa paralizeze vreo femela de la ouat.
  In iarna aceasta,2 femele s-au imperecheat intre ele.S-au ouat amandoua in aceeasi zi,iar a doua zi pe una dintre ele am dat-o cuiva. La 2 zile femela care am oprit-o a facut al doilea ou. Persoana careia i-am dat femela, a tinut-o 2-3 zile, apoi a dat-o altcuiva.La aceasta persoana dupa vreo 2 zile a facut al doilea ou. (deci la vreo saptamana dupa ce-l facuse pe primul).

 2.  lipsa aceasta de calciu se datoreaza unei boli numita coccidioaza.isi va reveni in cateva zile, dar daca nu tratezi aceasta boala ,pot aparea probleme si mai mari.vei vedea pui care fac gainatul cu sange,porumbeii vor fi apatici si cu penele zburlite.

 3.  Parerea mea personala ar fi caderea de calciu si pe langa asta sar putea sa fie si salmonela daca gainatul este verde, daca nu este dintr-o familie de porumbei buni mai bine sacrific-o din porumbei bolnavi cu sistemul imunitar scazut la fel vor fi si produsi lor si la concurs vor fi primi pierduti bafta in continuare si fa pe cat posibil ca gritul sa nu lipseasca zilnic de la ei !!!

 4.  Are dreptate D.leo se datoreaza de coccidioza,si ar trebui sa consulti un medic veterinar bun care sa iti recomande un tratament.

 5.  Porumbita o poti controla iar dka cel de-al doilea ou nu-l poate face iti recomand 0,5 ml de oxitocina ,injectie administrata intramuscular,dupa care da-i ratii de mancare bogate in calciu si insista cat mai mult cu acesta.Ciao

 6.  salut !!! am patit si eu cu o porumbita la fel ; e lipsa de calciu separ-o de ceilalti porumbei si da-i in continuare calciu lactic + vitamine in apa si in 2-3 zile se vor vedea rezultatele

 7. si eu am patit asa numa un ou ma ouat golambita si a colocit oul si a iesit un pui extra ordinar de frumos si zbourator ca taicaso si dupa 11 zile ce a iesit puiu a lovito uliu X( nerviii …
  Am mai vorbit cu Alin Rosu de asemenea intamplare … si a zis ca ii lipsa de calciu atunci iam dat( nisip,pisat ,oua sframate pisat…..etc.)  

 8.  Sar putea sa fie si putina salmonela combinata cu coccidioza . Ca si tratament as incerca sa i fac Linco-Spectam , sucutanat ,0, 2ml / la 12 ore / 7 zile consecutiv . Dar te invit sa urmaresti un film despre boli , tradus si in RO. , unde poate ai sa intelegi ceva din categoria bolile la porumbei . Uite si adresa unde gasesti acest film

 9.  Si daca nu are nimic?Daca are lipsa de vitalitate?CE poate reproduce si ce performanta aduce acesta femela daca ai lipseste vitatlitatea pentru a se recupera rapid?Vitaliatea si puterea de recuperare dupa un efort se tranzmite genetic?

 10.  Am pati si eu, dai nurofen sirop cite 10 gr. dimineata la amiaza si seara ca isi revine….lipsa de calciu……

Comments are closed.