Informare F.C.P.R.

Federatia Crescatorilor de Porumbei din Romania comunica tuturor columbofililor romani faptul ca INCEPAND CU DATA DE 15-07-2010 am devenit TITULARI EXCLUSIVI ai marcii PORUMBELUL VOIAJOR PENTRU SPORT COLUMBOFIL, POSTAS, CALATOR, STANDARD.
Inregistrarea marcii respective confera titularului sau dreptul exclusiv de folosinta pentru o perioada de zece ani.
De asemenea MENTIONAM FAPTUL CA DIN MOMENTUL DOBANDIRII CALITATII DE TITULARI AI MARCII AVEM DREPTUL LEGAL DE A INTERZICE TERTILOR UTILIZAREA MARCII PE DOCUMENTE SAU PENTRU PUBLICITATE.
VA COMUNICAM FAPTUL CA AZI 06-10-2011 AM NOTIFICAT FEDERATIA ROMANA DE SPORT COLUMBOFIL SI MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII, TINERETULUI SI SPORTULUI -AGENTIA NATIONALA PENTRU SPORT SI TINERET ASUPRA EXISTENTEI CERTIFICATULUI EMIS DE OSIM.
Federatia Crescatorilor de Porumbei din Romania a solicitat imperativ celor doua entitati sus mentionate sa nu mai foloseasca marca inregistrata de catre federatia noastra fara a obtine incepand cu aceasta data acordul proprietarului marcii .

Mentionam ca in cazul in care nu vor fi respectate prevederile legii in vigoare vom actiona in instanta entitatile notificate.
Va amultumim pentru timpul acordat si vom reveni cu alte aspecte la fel de interesante.

Cu stima,
Presedinte
Florin Bilan

8 COMENTARII

 1. Suntem oficiali pana peste cap. Hobbyul nostru simplu si frumos devine tot mai imbarligat. Ar fi interesant ca maine poimane sa nu mai putem folosi termenul “porumbel”!?!

  Ar fi mai bine daca federatiile s-ar “duela” prin chestii concrete oferite columbofililor: concursuri cat mai reusite, rute cat mai bune, preturi cat mai atractive, reviste adevarate, clasamente si situri online.

 2. da, are dreptate domnul de mai sus, cam astea ar fi prioritatile sportului columbofil romanesc,nu acest scandal de rahat intre cei cu interese. asa nu o sa se ajunga nicaieri,o sa zacem in acest haos la infinit.

 3. Mai copii voi nu ati inteles nici pana acum ca e vorba de „cascaval” nu de competitii.Noi crescatorii simpli suntem prieteni intre noi nu avem nici o problema facem schimburi de porumbei,chefuri…facem parte din federatii diferite datorita zonei in care suntem pozitionati predominanta a FCPR,UCPR sau Bucuresti..nu imi aduc aminte acum cum se numeste a domnului Sinca.Problema este intre dumnealor…noi nici nu avem ce sa comentam pentru a nu intra in polemici care ne depasesc !

 4. perfect adevarat ceea ce spune d-l panescu, cand e vb de „cascaval” se cearta si fratii intre ei dapai conducatorii. sincer va spun ca sunt tanar dar nu cred ca o sa ajung zilele alea in care sa existe o singura federatie, un unic campionat…. sper din tot sufletul sa nu mai existe federatii ci doar o Federatie. uneori imi vien sa rad, parca am fi impartiti ca pe vremea domnitorilor in 3 principate si trebuie un fel de mihai viteazu care sa ne uneasca…

 5. Pe zi ce trece, conducerile celor trei federatii incep sa fie tot mai „preocupati” de miscarea columbofila, insa, de atata … concentrare nu mai vad padure din cauza copacilor.
  Haideti domnilor cu lucruri concrete si viabile demne de anul 2011 nu cu abureli ieftine ! ! !

 6. bun , ati inregistrat doar expresia „PORUMBELUL VOIAJOR PENTRU SPORT COLUMBOFIL, POSTAS, CALATOR, STANDARD.” dar pot folosi expresia de porumbei voiajori in diferite combinatii atat timp cat nu este identica cu cea inregistratat de voi.

 7. Penibil,ridicol,infantil.Propun inregistrarea oficiala la OSIM a expresiilor CLASAMENT,CEAS CONSTATATOR,FISA DE START. Apoi sa dam in judecata pe toti cei ce folosesc fraudulos acesti termeni,sa cerem daune materiale si morale. Daca nu intram nici asa in Guiness Book, sa mergem mai departe. Cat de departe? Unde se poate ajunge cu ridicolul? Doamne,ce-am ajuns!!! Traian Nitescu se rasuceste in mormant….

 8. Domnule presedinte Bilan si domnule ing. Marius Tunduc, va scriu acest articol cu speranta ca fiind niste oameni corecti care iubesc adevarul si corectitudinea veti lua masurile necesare ce se impun asupra unor aspecte care incalca grav RNS. La Asociatia Columbofila Bacau activeaza columbofilul Mocanu Andrei care cei drept are rezultate exceptionale la nivel national (4 podiumuri nationale), dar nu multi stiu ca aceste rezultate au fost facute prin incalcarea grava a RNS. Mocanu A. desi este inscris la Asociatia Bc in anul 2011 si chiar 2010 a imbarcat porumbeii la Asociatia Bc dar la desigilare (nu l-am vazut afland) a desigila cand la Bacau cand la Piatra Neamt, fara a putea fi observat de membrii asociatiei din care face parte si fara acordul acesteia. La un moment dat am sesizat Asociatia Neamt ca un om de-al nostru desigileaza la Piatra Neamt, iar unul din conducere mi-a zis zambind ca nu-l prea intereseaza caci cupele nu le ia de la Neamt ci de la voi de la Bacau (era vorba de cupele de la Asociatia Bc). Dar timpul a trecut si Mocanu A. a ajuns din neglijenta noastra a tuturor, campion national. Sa nu credeti ca la Bc nu este corectitudine, eu pt un minut intarziere am fost eliminat. Tot anul competitional nimeni nu s-a gandit sa trimita o comisie sa-i verifice porumbeii la sosire. Domnule Tunduc ce ar zice lumea daca dvs ati imbarca porumbeii si dupa bunul plac ati desigila la Cluj, ce credibilitate ati avea in randul colegilor? Conform RNS art. 32 litera D columbofilul desigileaza la centrul la care a fost desemnat intregul sezon ( Asociatia Bc) cu exceptia desfiintarii clubului in contitiile RNS. Mocanu avea varianta sa desigileze la buhusi la 2 km departare de crescatorie, sau Bc fiind mai aproape decat Piatra Neamt. Cei predispusi la vanarea unor rezultate de tipul acesta ar trebui sa retina mai intai ce inseamna cinstea si respectul fata de ceilalti colegi si apoi sa gandeasca la rezultatele de nivel national. Poate n-ar fi trebuit sa amintim aceste lucruri dar situatia se perpetueaza si Mocanu A. In doar 3-4 ani de membru columbofil, prin aceste metode a ajuns sa reprezinte Romania, natiunea romana si peste hotar , iar prin spate ne rade in nas: ” Ehh, niste prosti i-am fraierit! (o tara intreaga). Va rog sa verificati fisele de imbarcare, de pornire a ceasurilor si punctul de disigilare pt dovedirea celor aratate. Daca avem RNS sa-l respectam!
  P.S Domnule Tunduc vreau sa avem campioni credibili sau sa fie respectati datorita valorilor atat in tara cat si peste hotare. Si columbofilia reprezinta Romania! Va multumesc!

Comments are closed.