Mici probleme – Berlin National

In aceasta noapte pe traseul Radauti – Oradea, masina care transporta porumbeii a suferit o explozie la roata fata stanga. Accidentul a fost evitat in extremis de sofer, masina fiind in mers. Peste 4 ore a durat schimbul rotii explodate, datorita unui preson de la roata de rezerva infiletat gresit si care fiind ruginit a fost aproape imposibil de desfacut.
Dupa cateva telefoane, s-a reusit prin amabilitatea d-lui Radu Cornel, gasirea unei persoane care sa se deplaseze de la Bistrita la locul incidentului cu scule suplimentare pentru a se reusi scoaterea rotii de rezerva.
Astfel intarzierile cauzate de traseul anevoios Galati – Radauti, plecarea astfel tarziu de la Radauti plus acest incident nefericit a facut ca masina sa ajunga la centrul Oradea in jurul orelor 13.00
Aici columbofilii Oradeani ramasi sa asigure porumbeii, erau deja dupa nu ma- putin de 15 ore de asteptare si dupa o noapte alba.
A urmat o cursa contra-cronometru, comparabila cu cea a mecanicilor de la Formula 1. Masina a fost ridicata pe crik, rotile din fata s-au scos si s-au dus la o vulcanizare unde s-au schimbat ambele cauciucuri conform normelor europene de transport rutier care obliga ca ambele cauciucuri sa fie de acelasi fel. Cautarea cauciucurilor a fost o mica telenovela cronometrata.
In acelasi timp o alta echipa a asigurat echilibrarea numarului de porumbei pe boxe, amestecarea porumbeilor astfel incat in ambele masini sa existe porumbei din toate centrele.
Masina care a colectat porumbeii din sudul tarii a ajus dimineata la Oradea si acesti porumbei impreuna cu cei de la centrele Odorhei si Alba au fost hraniti si adapati. Asadar si-au asteptat partenerii de zbor in cele mai bune conditii posibile.
Dupa echilibarea numarului de porumbei avem 23 – 24 porumbei per mp. Toti porumbeii au fost inca o data hraniti si adapati.
In jurul orelor 16.15 cele doua masini au pornit pre Berlin. In conditii normele (Doamne ajuta) porumbeii vor ajunge maine seara in juurul orelor 22.00 pe locul de lansare.
Multumiri speciale urmatorilor columbofili bihoreni – Sztanik Ionut, Lucaci Ionut, Vancea Flavius, Fildan Vladut, Hais Florin, Stance Sergiu, Tartea Florin si Lutas Gabriel, care au stat intreaga noapte la centrul de imbarcare si azi pana la orele 16.00 pntru remedierea acestor inconveniente, chiar neglijandu-si proprii porumbei care azi dupa amiaza urmeaza sa fie imbarcati pentru Maraton Zonal Magdebug. In acelasi timp Vesa Corneliu si Adi Domocos au petrecut noaptea la centrul de imbarcare plecand la serviciu in jurul orelor 6.30.
Am considerat normal si necesar sa informam columbofilii si despre evenimentele mai putin placute care din pacate apar in astfel de momente.
Succes tuturor si drum bun porumbeilor!!!

DISTRIBUIȚI