Plan de zbor 2012 judetul Alba – F.C.P.R.

In data de 18/12/2011 Asociatia Columbofila a judetului Alba, prin reprezentantii cluburilor din judet au stabilit de comun acord planul de zbor pentru maturi 2012. In urma discutiilor pentru organizarea etapelor de fond s-a propus asocierea cu judetele Cluj, Hunedoara, Mures, Sibiu.
Tehnic Judet: Panduru Dan

1.CSORVAS -V
2.KUNSZENTMARTON 1 – V
3.KECSKEMET – V+D
4.DABAS 1 – V+D
5.SEKESFHERVAR 1 – V+D
6.WIENNERNEUSTADT 1 – D+F ,KUNEZENTMARTON 2 – V
7.SEKESFHERVAR 2 – V+D
8.AMSTETEN 1 -F ,SEKESFHERVAR 3 -V+D ,STRAUBING 1 – M
9.DABAS 2 – V+D
10.AMETETEN 2 -F ,DABAS 3 – V+D
11.SZEKESFHERVAR 4 -V+D ,STRAUBING 2 -M ,BERLIN NAT. -M
12.AMSTETEN 3 – F ,DABAS 4 -V+D
13.DABAS 5 – V+D
14.WIENNERNEUSTADT 2 -D+F , KUNSZENTMARTON 3 -V , WURZBURG M. SEMI. NAT.
15.DABAS 6 – V+D

29 COMENTARII

 1. Cel mai bine un plan de zbor pe judet si o concurenta mare felicitari si sa aveti rezultate in top national! felicitari si ptr FCPR pentru propunerea unui singur plan de zbor pe judet la categoria 1 si 2 .

 2. numai asa pot sa iasa sebesu vintu si cugiru in fata altcumva nu au cum! numai bine !Sau invartit si tot cum au vrut ei a iesit planul de zbor! Aici ma refer strict numai la vi-demifond!

 3. Domnilor, mai pe sud nu se putea? Ne vedem la etapa de dinainte de fonduri, pana acolo va las sa va omorati pasarile.
  Dar asteptam si datele, sa stim si noi cum sa pregatim pasarile.
  Bafta tuturor!

 4. planul e bun doar ca putea sa ramana ERD cei mai defavorizati suntem noi cei din Ocna-mures si Aiud ori cum suntem constienti ca e un judet greu avem muntele in fata porumbei pot intra pe 2 coluare Arad sau Oradea aici depinde foarte mult directia vintului …porumbei sunt invatati mai mult pe Arad si de aici cei care vor fi primi sunt cei din Cugir ,vintu si sedes……asta e numai bine si vint in pene…..
  PS…domnul Dan am un mascul rosu 0444936 10 e din toamna la mine nu mai pleaca nu ai idee al cui poate fii l-am dus si la antrenamente dar a venit tot la mine….(scuzati off topic)

 5. felicitari pt planul de zbor,unul foarte reusit…dc nu sa luat in calcul organizarea a doua etape peste 1000 km la maraton pt zona 2….?km putem realiza asa maraton extrem?

 6. Felicitari Domnilor pentru ruta aleasa ,toti avem sansa mai ramane doar de noi si de porumbei nostri.SARBATORII FERICITE TUTUROR COLUMBOFILILOR SI BAFTA IN NOUL SEZON CARE DEJA BATE LA USA.

 7. felicitari celor care au contribuit la intocmirea planului de zbor Alba 2012
  eu zic ca este destul de reusit si aici vreau sa punctez ca s-a tinut cont de crescatorii de la munte ( Campeni – Abrud), pentru ca in anii trecuti era mai greu sa se realize categoria de demifond, avand in vedere ca aveam 11 Erd-uri,
  acum e destul de rezonabil cu 4 szekesfhervar-uri e o speranta ….
  multumim si sarbatori fericite !!!!!

 8. DOMNUE HUZU SI DOMNULE PANDURU ATI FACUT PLANU CA SA IASE CUGIRU VINTU SI SEBESU CAMPIONI NU VA GANDITI LA ALBA TEIUS AIUD

 9. LA SEDINTA NU ATI VRUT SA PUNETI ERDU CA VA ERA FRICA DE AIUD ORI CUM AIUDU AU PORUMBEI SI FACE IARA LOCURI BUNE LA MARATON VITEZA NU NE INTERESEAZA SA FACA CUGIRU SI SEBESU SI VINTU

 10. Domnule Adrian sincer regret ca vorbesti in totala necunostiinta de cauza. Nu vreau sa intru in polemici ca nu are sens dar nici nu pot sa accept astfel de afirmatii.
  1. La Erd am fost anul acesta si toate au fost dezastru. De altfel in vara oamenii au cerut sa fac o cerere ca sa nu mai zburam Erd in ultimele etape. Era chiar culmea sa punem din nou Erd.
  2. S-a propus Adony, Dabas sau Ocsa. Adony era prea lung si mult mai jos ca Erd si Dabas si in plus era extrem de lung pt Blaj care trecea de 400 de km (de Medias si mai si.
  3. Daca aveti binevointa sa va uitati pe harta veti vedea ca Dabas si Ocsa sunt 2 localitati pe aceasi linie cu Csorvas, Kunszentmarton si un pic mai jos ca Erd dar mult mai sus ca Tass si kunszentmiclos.
  4. S-a ales Dabas in detrimentul Ocsa deoarece este o localitate din care se lanseaza de peste 10 ani este cuonscuta si nu au fost probleme.
  5 Nu este vorba de frica de Aiud. in plus aceasta localitate a fost acceptata de ABSOLUT TOATA LUMEA inclusiv Aiud sau Teius. Intre doua extreme Tass si Erd s-a ales CALEA DE MIJLOC adica DABAS.
  Pentru prima oara in 6 ani toti cei prezenti au plecat multumiti cu aceasta alegere si am reusit sa impacam si membrii de la munte.
  6. Aveti dreptate intr-o singura afirmatie; Crescatorii din Aiud sunt axati pe fond si maraton unde au niste super rezultae pentru care merita felicitati si respectati. Si daca puneam Erd nu aveam o participare numeroasa la demifond din partea Aiudului deoarece nu pun accent pe aceste categorie.

 11. stimate domn Hirian ce sti dumneata de zborurile jud Alba si cum faci aceasta afirmatie ca sansele sunt egale…???ia harta si mai pune mina pe geografie si o sa~ti dai seama ca nu e asa cum zici……am mai scris mai sus porumbeii sunt invatati pe Arad urcand pe cursul raului Mures si de aici prima localitate e Cugiru ,Vint,Sebes noi cei din Ocna suntem la 70 km de Cugir asa ca sansele sunt minime pt cei din aiud si ocna…nu va mai dati cu parerea voi care nu stiti cum stau lucrurile…sa votat asa ,asa vom zbura si basta…..,,de sanse egale nu mai vorbiti””numai bine

 12. Ar trebui sa corectati si sa propuneti asocierea si cu judetul Bistrita-Nasaud ca doar nu iti vrea sa zboare fondul cu Moldova…sau vi frica de concurenta… domnilor mari fondisti si maratonisti din jud. Alba…acuma despre Maramures nu stiu ce sa zic..ei ar putea sa zboare foarte bine si in zona1 cu Oradea, Satu-Mare etc…dar din punctul meu de vedere pot sa vina si cu noi ca mie nu mie frica de concurenta ca la alti…chiar imi place concurenta!!!!

 13. Domnule emy mai taci din gura si puneti mana si achizitionati porumbei sunt la clubul din teius obtez pentru v df si imi place planul de zbor dar dumneata nu mai veni sa mi faci mie critici cumparati porumbei de top si rezultatele apar.Odata planul odata catastrofamai taceti ma papagalilor . Sarbatori fericite tuturora si bafta in continuarie

 14. Stimati domni, planul nu poate sa fie echitabil pentru toata lumea pentru ca asezarea geografica a judetului Alba nu o permite. Mereu vor fi avantajati si dezavantajati. Dar … haideti sa fim seriosi, conteaza foarte mult valoarea si pregatirea pasarilor, ceea ce din pacate lipseste din multe crescatorii. Pana anul trecut am concurat in judetul Arad si pot spune ca mi-au miscat pasarile. Datorita faptului ca locuiesc la bloc am decis sa dau matca bunului meu prieten Marina Cosmin (Teius) si sa fac tandem impreuna cu acesta. Avand pasari in special de fond si maraton si interesandu-ma doar zborurile de peste 500 km … va spun ca personal imi place planul de zbor pentru aceste categorii. Insa pentru a ajunge la fond pasarile mai trebuiesc si antrenate. Personal nu imi place planul la etapele de scurte si medii, dar cum nicio etapa nu este obligatorie, vom vedea cum vom face sa antrenam pasarile separat. Deci daca exista vointa se poate, chiar daca uneori mai greu. Repet, pentru scurte si medii e greu pentru cei de pe munte, dar cred ca prin achizitionarea unor pasari foarte bune, printr-un antrenament bun se poate recupera handicapul zonei. Daca nici asa nu se poate … haideti sa zburam lungi ca acolo nu cred ca partea de sud e la fel de avantajata. Pacat ca multi sunt campioni de toamna. Haideti sa ne pregatim pasarile cum putem mai bine si sa vorbim abia dupa zboruri.

  Multa bafta si sarbatori fericite tuturor!

 15. Referitor la parerile celor care spun faptul ca localitatea cugir este prima in care ajung porumbeii, datorita pozitiei geografice, eu va sugerez sa faceti o propunere autoritatilor sa mute cugirul in alt judet , ca altfel nu scapati de ei. Asta ar fi singura solutie. Si asta, dupa gandirea unora ii singurul motiv ptr care le intra porumbeii, nicidecum datorita pregatirii, importului de porumbei, competentei columbofililor, . Procentul de porumbei participanti la ultimele 5 concursuri ,raportat Cugir + Vintu – restul judetului, atat cu maturii cat si cu puii, spune mult. Mai mult decat atat, au participat la etapele stabilite de cei care nu zboara.

 16. De ce exista asa invidie…este adevarat ca planul de zbor pe unii ii avantajeaza si pe altii mai putin dar sa lasam invidia, rautatea , si sa fim fair-play sa-i felicitam pe cei care fac rezultate si care nu au nimic de comentat.Sunt unii dornici de publicitate…Sper sa nu jicnesc cu acest comentariu.BAFTA IN NOUL SEZON SI SUCCES TUTUROR .LA MULTI ANI!!!!!

 17. d-nu Panduru si d-nu Huzu, asteptam parerea d-vstra v-a-v de participarea jud MM si BN la fond si maraton cu zona 2. ar fi frumos sa fie toti. HD, AB, SB, CJ, MS, BN, MM. S-ar aduna 8000, poate 10000 pasari. suna bine. astept un raspuns oficial. LA MULTI ANI.

 18. DOMNILOR DACA VI FRICA CA VA BATE AIUDU CUMPARATIVA PORUMBEI NU TAT DATI VINA PE ZONE FELICITARI PENTRU PLANU DE ZBOR SI LA NULTI ANI TUTUROR

 19. SCUZE CA VA BATE CUGIRU NU AIUDU CA AIUDU ZBOARA NUMAI FOND SI VOR SA INCURCE PE CEI CARE ZBOARA VITEZA SI DEMIFOND

 20. am si io o rugaminte daca ma puteti ajuta sa imi lasati aici palnul de zbor adica concursul si data va multumesc

 21. lasati ca ii prind eu pe cei de la cugir ,porumbeii ma refer, si ii tin vro ora ;pina recupereaza ceilalti?vant in pene!

Comments are closed.