Danci Ioan si Iusan Darius

Porumbeii sunt meniti sa zboare inapoi spre casa, acesta le-a fost darul din partea Creatorului! Distanta pe care o parcurg zilnic in cautarea apei sau a mancarii a ajuns pentru ei o rutina zilnica. 100 de km se dovedeste a fi floare la ureche pentru porumbeii ce doresc a-si creste viitoarele vlastare.

Sorirea porumbeilor de la ultimul antrenament

Oamenii de-a lungul timpului au observat incredibila lor trasatura genetica si au inceput sa o exploateze. La inceput trimiteau mesaje de lupta, mai apoi de amor, ca pana la urma sa inceapa sa ii foloseasca in intreceri sportive.
Asa a luat nastere sportul columbofil si in cadrul acestui sport, ca toata lumea sa se poata intrece de la egal la egal, au luat nastere columbodroamele.

Rezultatele romanilor la ultimul antrenament

South African Million Dollar Pigeon Races poate nu este cel mai mare columbodrom din lume dar cu siguranta este cel mai prestigios si cel care te face faimos la nivel mondial daca te aflii printre castigatori. Onoarea multor columbofili din intreaga lume a rasarit sau a apus odata cu aceasta cursa din orasul soarelui rasare. Sunt crescatori care „traiesc” doar pentru asa ceva.

Anul acesta Romania este serios reprezentata de nume importante din columbofilia nationala, dar si de cativa incepatori intr-ale columbodroamelor. Unul dintre acesti temerari este si primul castigator din acest an, la nivel national.

Primii 14 porumbei sositi de la ultimul antrenament

Danci Ioan din cadrul A.C.P.V. – Bistrita Nasaud concureaza pentru prima data in aceasta spectaculoasa cursa si… a lasat, la primul antrenament, o multime de participanti cu gura cascata obtinand locul 12 din 4.211 porumbei la distanta de 78 km. Invingand toti concurentii Olandezi si Belgieni. Sa speram ca acesta este doar inceputul…
Sincere felicitari D-lui Danci si mult, mult succes !!!

Delabistrita
…spor la zbor !!!