Porumbeii Clausing, cei mai buni din lume!

Oricat ne-am codi, trebuie sa recunoastem ca astazi, in Romania, discutiile despre porumbei se poarta la un nivel foarte scazut. In lipsa unor criterii clare de valoare, pasarile adevarate sunt apreciate pe la noi, ca la bere, dupa gust. Un singur lucru este insa clar pentru toata lumea, anume ca marile valori vin intotdeauna de dincolo, de afara.
ADRESA LICITATIE: Click aici


David Clausing: „Columbodroamele sunt testul pentru genetica superioara; dovada este in performanta”

Doar ei, strainii, stiu cu ce se mananca sportul asta, ce metode garanteaza succesul si tot ei dau si tonul pietei atunci cand vine vorba de preturi. Asadar, romanasul neaos, columbofil cu pretentii, se gaseste dintr-o data asaltat de o multime de informatii complicate si ramane aiurit. Si nici ca s-ar putea altfel. Bombardat din toate partile de pedigree colorate, scoate umil caciula, baga adanc mana-n buzunar si achizitioneaza hartii.


LA PUTIN TIMP DUPA PREMIERA DE PE PIPA!!! IN PREMIERA IN ROMANIA SI SUD-ESTUL EUROPEI!!!
LICITATIE INCOMPARABILA PE SPORTCOLUMBOFIL.RO!!!
Hennie & Anette Kallmeyer (Irlanda), crescatoria DAVID CLAUSING din Europa!!!
Prima parte a licitatiei SE INCHEIE LUNI, 5 MARTIE, LA ORELE 21.00!!!!

Ce-ar fi insa, daca, dincolo de idei preconcepute si reclame, dincolo de mofturile personale si mai ales dincolo de liniile noastre asa-zis consacrate, am face un efort de gandire si-am incerca sa intelegem cum zboara un crescator adevarat. Surprinzator, sau poate nu, de data asta vorbim nu de belgieni sau olandezi, ci de un american care, pur si simplu, face senzatie peste tot in lume pe unde-si angajeaza porumbeii. DAVID CLAUSING. Si pentru ca domnul cu pricina nu participa decat la cele mai prestigioase concursuri si columbodroame internationale, acolo unde se-ntalneste toate floarea momentului in columbofilie, Million Dolar Race – Africa de Sud fiind exemplul suprem, concursul si campionatul cu cea mai mare concurenta din lume si, foarte important, este aproape intotdeauna pe podium, consideram ca avem onoarea sa va prezentam, nici mai mult nici mai putin, decat cei mai buni porumbei din lume. David a reusit in editiile precedente ale finalelor Million Dollar Race:

1997: Locul 2 (in tandem cu familia Houben)
1999: Locul 68 si 93
2002: Locul 3 si 36
2003: Locul 1 si 26
2004: Locul 24 si 26
2005: Locul 4

Porumbeii Clausing, de 4 ori campioni la CAMPIONATUL AS la Million Dollar Race – Africa de Sud
Bineinteles, atunci cand iti propui sa te referi la cei mai buni porumbei din lume trebuie sa ai si argumente solide in acest sens. Ei bine, rezultatele lui David Clausing din ultimii 15 ani si pana in prezent sunt cea mai buna dovada care sa sustina teoria noastra. Ce poate fi mai meritoriu decat ca porumbeii din linia ta sa castige de 4 ori campionatul AS la columbodromul Million Dollar Race din Africa de Sud asa cum a facut-o porumbeii Clausing, ultimele 2 ori fiind in ultimii 4 ani! Trebuie subliniat neaparat ca acest campionat din Africa depaseste cu mult, ba nici nu se poate compara cu ce se intampla prin intrecerile obisnuite din sezon sau alte columbodroame. Asta pentru ca numai aici sunt inscrisi cei mai multi porumbei si de la cei mai importanti crescatori, cu o finala extrem de solicitanta la 600 de km iar premiile sunt si ele pe masura, locul 1 castigand $ 200.000! Este evident ca la asemenea concurs nu participa decat porumbei extrem de selectionati si de titrati. Iar porumbeii Clausing l-au castigat de 4 ori!

O familie de porumbei omogena si constanta la nivel inalt
Important de aratat este si faptul ca tipul acesta de concurs, columbodromul adica, este cu totul altceva decat concursurile ordinare din campionatele obisnuite. Doar aici se poate spune ca porumbeii se intrec in conditii cu adevarat egale din toate punctele de vedere, hranire, tratament, antrenament, lansare etc. si practic, atunci cand se trage linie ramane porumbelul pur, rasa lui, familia, genetica asa cum spunea insusi David Clausing. Si asta ar trebui sa ne intereseze dincolo de metodele fiecarui crescator in parte, dincolo de siretlicuri si secrete sau de orice interventii, nu de putine ori dovedite ca neregulamentare. Pasarea in sine trebuie sa detina intotdeauna prim-planul. Unde mai pui ca porumbeii Clausing formeaza o familie extrem de omogena si de constanta ca performanta la cel mai inalt nivel. Americanul castiga premii cu toate generatiile din crescatoria sa, de la Ziko incoace, imperechindu-si intotdeauna porumbeii dupa metoda celei mai stranse consangvinitati. Iarasi, lucrul acesta se intalneste foarte rar si nu poate sa apara decat cu atunci cand, cu adevarat, columbofilia se ridica la rangul de stiinta si isi arata ce are ea mai frumos. Din toate aceste motive consideram ca teoria noastra de la inceputul acestui articol este corecta, ca David Clausing este un crescator special si ca, in acest moment cel putin porumbeii sai sunt cei mai buni din lume.

Pentru SportColumbofil.ro
ARISTIDE DEMETRESCU

ADRESA LICITATIE: Click aici

DISTRIBUIȚI