Programe de vaccinare contra paramixovirozei la porumbei

Pe cât posibil ar trebui să se ţină cont de situaţia epidemiologică a evoluţiei paramixovirozei (implicit a bolilor imunosupresoare, astăzi o realitate de necontestat, din păcate: circoviroza, adenoviroza, micotoxine etc.) într-o comună, judeţ, regiune, ţară etc.

In fotografia de mai jos domnul Catalin Tudoran ne-a transmis cei mai importanti pasi in vaccinarea unui porumbel. Asadar va rugam sa fiti atenti mai ales la propozitiile si cuvintele sublinitate.

click pe fotografie pentru marire

9 COMENTARII

 1. Am vaccinat porumbeii cu produsul columbopolivac,vaccinul cu dubla valenta de paramixo si salmonela si 2 porumbei mi-au murit unul de la matca unul din lotul de zbor,mentionez ca am efectuat toate tratamentele premergatoare vaccinarii+cu 1 zi inainte de vaccinare si in ziua vaccinarii am administrat vitamine antistres porumbeii respectivi erau unul de 2007 si unul de 2008 si nu erau la primul vaccin,rog crescatorii care au mai avut probleme cu acest tip de vaccin sa-le publice sau poate a fost o intamplare nefericita

 2. Vaccinul este destul de bun calitate pret ,insa porumbeii tai erau deja atinsi de paramixoviroza. Nu este suficient sa le faci toate tratamentele premergatoare niciunul nu te scapa de paramixo. Singura solutie care poate ar fi dat randament era ca inainte cu 10 zile de vacinare cu acest vaccin pe care la-i administrat era sa le faci vaccinul Lasota in ochi si nari. Oricum eu zic ca ai fost norocos decat cu 2 decese.

 3. Daniel vaccinele anterioare erau pt un an sau numai pt 6 luni? Daca erau pt 6 luni imunizarea parerea mea este ca dureaza c-am 4 maxim 5 luni .daca erau pt un an eu zic ca sunt protejati pentru 8-9 luni iar anumite exemplare nu sunt deloc imunizate .De ce ?Sunt f multe motive si nici eu nu le stiu pe toate .Oricum iti zic ca vaccinu columbopolivac este un vaccin bun si a eliminat imediat la tine exemplarele deja infestate chiar si intr-o masura mica. Daca vrei sa tii cont de ce am zis pentru viitor de bine daca nu nu. Eu iti doresc succes pe viitor.

 4. Dani de unde ai achizitionat vaccinul columbopolivac?Eu personal cred ca acest vaccin are ceva probleme odata ce nu ese oficial pe piata,in sensul ca nu are toate avizele necesare pentru a fi comerciat pe piata.Parerea mea.Astept si alte pareri.

 5. Cunosc pesonal 2 columbofili care in 2011 sau confruntat cu aceiasi problema ca si Dani dar unul a vaccinat cu acelasi vaccin si celalat cu alt tip de vaccin insa ambii au facut aceiasi greseala pe care au recunoscuto nu au dat Lasota, insa la ei au fost urmari grave cu rata de mortalitate de peste 50 %. Vaccinul nu cred ca are probleme. se foloseste de 2 sezoane de anumiti columbofili si a dat rezultate bune, la fel si eu l am folosit acum o luna in urma si sunt multumit. Porumbeii sunt cei cu probleme. Acum depinde si in ce conditii a fost tinut vaccinul sau cat timp a stat defacut sau cum au fost vaccinati porumbeii , lalala sunt multe daca cum ziceam si mai sus . dar daca erau perfect sanatosi nu aveau de ce sa moara si culmea decat 2 .daca era vaccinul de vina mureau toti sau 90 la suta .

 6. Acest vaccin este facut de Romvac dar nu exista la nici o farmacie a firmei si nici macar pe site-ul acesteia.Oare de ce?Cred ca Dr.Tudoran ne poate raspunde…

 7. AM facut vaccinul colubopolivac si au murit 2 porumbei.
  Moartea sa instalat instant la 3-4 minute de la vaccinare.
  Porumbeii au cazut ca secerati

Comments are closed.