FINALA Black Sea One Loft Race

In data de 7 Septembrie 2013 a avut loc finala Black Sea One Loft Race. Dat fiind faptul ca am fost prezenti si noi, echipa Porumbel.NET vom face o scurta prezentare incepand din seara dinaintea finalei.
Putem spune ca a fost un eveniment pregatit si la care s-a muncit din greu pentru ca atunci cand vor sosii invitatii totul sa fie ca la carte.

In seara zilei de 6 Septembrie, cu o zi inainte de marea finala am petrecut la restaurantul „Ciresica” din Neptun unde Pasha, proprietarul columbodromului Black Sea One Loft Race s-a intrecut pe sine si a pregatit invitatilor o seara de neuitat. Printre persoanele publice din columbofilie, cunoscute atat in Romania cat si in Europa ii vom amintii in cele ce urmeaza: Martha Van Geel (Secretar F.C.I.), Herman Boekelo, Eros Carboni, Jaap Koehoorn, Johann Mehler. Totodata au fost prezenti si alti columbofili din Olanda, Germania, Italia, Turcia. Din Romania ii putem amintii pe Cosmin Olteanu, Silviu Tatut, Marius Tunduc, Florea Sorin, Marius Andrei, Bebe Chicheanu, Gyany Antonescu, Sandu Cazacu, Iuga Dorin, Liviu & Bibi Stefanescu, Neacsu Cristian, Petrica Cocos si multi altii pe care ii puteti viziona in fotografiile de mai jos.

Asadar, dupa cum am spus va prezentam pentru inceput cateva fotografii de la restaurantul „Ciresica” din Neptun, din seara dinaintea etapei finale.

FOTOGRAFII de la restaurantul „Ciresica”, Neptun

Stefan Dobrev Radev (Columbodrom Kalimanci), Pasa si Bulet Mavis (Germania)

Revenim la etapa finala din data de 7 Septembrie. Un numar de 212 porumbei au fost imbarcati si transportati pe punctul de lansare din localitatea Darabani, judetul Botosani. Distanta de la care au fost eliberati porumbeii a fost de 505 km din care au sosit un numar de 179 porumbei.
Conditiile meteo au fost excelente la lansare, aceasta facandu-se la ora 07:15 la o temperatura de 11°C.

VIDEO – Imbarcarea porumbeilor pentru etapa finala

VIDEO – Deschiderea oficiala Black Sea OLR

VIDEO – Incep sa soseasca primii porumbei

Primii 3 porumbei FINALA

LISTA IMBARCARE PORUMBEI – CLICK AICI !

FOTOGRAFII DE LA IMBARCARE CU FIECARE PORUMBEL IN PARTE – CLICK AICI !

REZULTATE ETAPA FINALA – CLICK AICI !

Per total etapa finala a fost una extrem de reusita si sosirile porumbeilor au fost foarte bune, dat fiind faptul ca porumbeii au fost ajutati si de vantul din spate dar si de culoarul de zbor, unul dintre cele mai bune din Romania. In continuare va prezentam fotografii de la etapa finala.

FOTOGRAFII de la etapa FINALA

VIDEO – Festivitatea de premiere

In curand vom publica si fotografiile cu fiecare castigator.

Chiar dacă este prima competiție care se desfășoară la Mangalia, ea a fost inclusă în circuitul FCI. Participanții au primit cupe pentru recunoașterea eforturilor depuse. Columbofilii spun că acesta este un sport costisitor, dar dacă ești pasionat și investești pe lângă bani și timp se poate transforma și într-o afacere. Cei mai buni porumbei din lume s-au întrecut în cadrul a trei etape, iar la final au luat startul 212 campioni, din 20 de țări printre care Italia, Olanda, Germania, Turcia și România. Competiția este inclusă în circuitul FCI.

VIDEO – Reportaj Neptun TV

Dat fiind faptul ca ospitalitatea echipei Black Sea One Loft Race a fost una exceptionala, o mare parte dintre columbofilii straini si romani au decis sa mai petreaca cateva zile in frumosul peisaj romanesc. Acestia au vizitat multe dintre atractiile zonei si pe aceasta cale va mai prezentam inca un montaj de fotografii:

In concluzie, putem spune ca in primavara, atunci cand am anuntat ca Black Sea One Loft Race va fi cel mai bine cotat columbodrom din Romania nu ne-am inselat, iar timpul care a trecut a demonstrat cele spuse. Va multumim ca ati vizionat cu interes materialele expuse mai sus si nu putem decat sa va dorim un sezon columbofil 2014 plin de satisfactii si cine stie, poti fi chiar tu castigatorul editiei 2014 Black Sea One Loft Race. In curand vor aparea pe site brosura columbodromului pentru sezonul 2014. Sunt asteptate mai multe surprize si de ce nu, o competitie mult mai stransa dat fiind faptul ca deja a fost anuntata o participare mai mare !

Va dorim mult succes !

15 COMENTARII

 1. PASA TE ADMIR, AI AVUT O ORGANIZARE DE NOTA 10 SI CU SIGURANTA TOTI STRAINII CARE AU FOST ANUL ACESTA LA TINE SE VOR INTOARCE CU DRAG LA ANUL.

 2. Cred ca daca ati fi facut o prezentare cum a fost aceasta pentru fiecare etapa in parte toata tara era in acest moment pe internet sa vada ce e nou! Felicitari pentru articol!

 3. Felicitarile mele pleaca direct la organizatori !!! Iti multumim Pasa pentru aceasta etapa finala dar si site-ului porumbel.net care ne-a facut o prezentare ampla a evenimentului din care am simtit si noi, cei care nu am fost acolo ca traim acea atmosfera !!!!!

 4. Ceea ce ma bucura cel mai mult este numarul mare de columbofili de calibru care au participat la aceasta finala. Incepand de la Cosmin Olteanu, Florea Sorin, Bebe Chicheanu pana la cei din Europa. Felicitari ca i-ati putut aduce !

 5. La anul cu siguranta am sa introduc si eu doi porumbei la columbodrom, doamne ce mi-a placut atmosfera cand au sosit porumbeii

 6. Cu siguranta la anul numarul columbofililor din Romania va creste. Rar a fost dat sa vedem o asemenea transparenta la un columbodrom din Romania.

 7. TRANSPARENTA TOTALA !!!!!!!!!!!!! FELICITARI PASA SI MULT SUCCES IN 2014 !!! Porumbel.net de asemenea ai ramas number one in prezentari de la evenimente de maxima importanta !!! Am vazut si concurenta dar era prea departe …

 8. Felicitari echipei care si-a dat toata silinta in realizarea acestei organizari ca la carte. A fost un sezon bun, plin de reusite si desfasurarea etapelor impecabila.

 9. Felicitarile mele pentru deosebita organizare,si tin sa-i multumesc lui Pasa pentru toate eforturile depuse ca acest eveniment sa fie un adevarat succes…Succes si in 2014

 10. bravo organizatori,felicitari participanti, macar prin sport columbofil ne facem cunoscuti afara,inca odata bravo ti-e pasa

 11. Felicitari dlui Pasa si echipei BSOLR pentru organizarea exemplara si transparenta de care au dat dovada de la preluarea porumbeilor si pina la concursul derby final (camere video live, stiri, actualitati). Sunteti un exemplu pentru toti actionarii care detin columbodroame.
  Jos palaria BSOLR in acest moment sunteti nr 1 !

Comments are closed.