Romica si RO-11-60034 „Vanturica”

7.07.2013. Amstetten, deja cunoscutul fond al Ardealului impartit, impune distanta de peste 600 km. pentru toti participantii. Totusi Dl. Ghib Mihnea din Sibiu joaca cu distanta de 806 km !! Dimineata lansarii ma uit pe siturile de specialitate chiar daca e weekendul meu de fond sau al fostilor colegi, imi place, in functie de previziunile meteorologice, sa intuesc castigatorul.

Vantul sufla in ziua lansarii in defavoarea participantilor Clujeni. Le dadea porumbeilor in aripa stanga (cum spun columbofilii). Cu siguranta castigatorul ar trebui sa fie din partea de jos a gruparii (mi-am spus eu, inchizand calculatorul.)

Intradevar, primii porumbei sositi erau asa cum m-am gandit ai participantilor Hunedoreni. Stateam cu ochii pe clasamentul provizoriu si cu pixul pe hartie calculam si imi repetam in minte: ”daca vine un porumbel acum Clujenilor, astia sunt mancati”, stiind Clujul cu distanta mai mare fata de cei sositi pana in acel moment. Oricum era aproape imposibil sa bata Clujenii, deoarece vantul le era potrivnic. Dar dintr-o data intre atatia Hunedoreni si cativa Albanezi apare un Clujean. Ha, ha, ha … Romica locul 7 !

Extraordinar, un porumbel care a reusit sa invinga vantul, multe felicitari invingatorului. Pentru mine acest porumbel este mai mult decat locul 1 si stiti de ce ? Competitia castigatoare pe acest concurs a fost adusa de vant, pe cand acea mica femela albastra, numita mai apoi Vanturica, a luptat contra vantului si a fost purtata acasa numai de o vointa incredibila.

A urmat apoi o vizita la Cluj, unde am stat putin de vorba cu Dl. Maestru al Sportului Columbofil, Campion National, Inginer, Matei Romulus ;) Mi-a povestit despre Vanturica RO-11-60034 si despre familia ei. Vanturica mai are o clasare buna anul acesta la primul fond Wienner Neustadt, locul 12 judetean din peste 2.700 de porumbei si 31 pe tot concursul din peste 8.000 de porumbei.

Tatal femelei este RO-07-162316, locul 2- As tineret, 2- As palmares si frate cu locul 3- Nat. Viteza. Mama RO-07-862846, 9 fonduri clasate din 9 angajari, locul 1- mare fond, si 1- fond palmares. Intentionat nu am scris despre marile nume aflate in pedigreul acestei familii de porumbei, pentruca nu numele conteaza ci rezultatele !

Inca odata felicitari D-lui. Romica si porumbitei invingatoare Vanturica.

Delabistrita
…spor la zbor !!!

19 COMENTARII

 1. FELICITARI MAESTRULUI…. SI BINEINTELES SI PORUMBELUI CARE DEJA A DOVEDIT CA NU ESTE O INTAMPLARE …. CA CEI BUNI INVING INTOTDEAUNA… SI CEI BUNI SUNT MEREU ACASA…
  TOATA STIMA MIKY DE LA BLAJ

 2. felicitari d-lui ROMULUS ,porumbei dansului sunt de mare calitate,intentionez sa achizitionez si eu de la dansul ceva,-spor la zbor !!!

 3. Felicitari Maestre !
  Va ajuta cunoștințele vaste și experiență bogată nu numai din domeniul columbofil ,unde stapiniti legile lui Medel si „ale zborului” .Altfel nu mai aveati posibilitatea sa-i incurcati pe „lupii tineri”, care-s scoliti la noua epoca , a plicului administrat in „n! litri de apa pentru porumbei” , batut in cuie ,indiferent de conditiile meteo si fondul genetic posedat.La mai mare!

 4. Intradevar un mare mare MAESTRU… Cand vezi asemenea realizari ( si nu sunt singurele ) ridicam palaria… Un super CAMPION . Sincere felicitari din partea colegilor din tandemul Bogatean Petru+Rares

 5. da da…daca concura si Bistrita nu stiu daca prindea top 20!!!!oricum felicitari..chiar nu ma asteptam dupa cum batea vantul sa aiba clujul porumbei in primii 10.

 6. Domnule Romica daca vrei sa fi bun trebuie sa te lupti cu cei buni(BN)la fond..ca altfel pentru mine rezultatele dumneavoastra nu au nici o valoare!!!!

 7. Domnule DEL vreau sa iti spun ca tu nu ai nici o valoare,in fata Domnului Romica esti un nimenea in drum,esti zero barat!nu uita ca porumbeii tai tot din Cluj se trag!

 8. Norma se face din 2 sau din 3 fonduri clasate ?
  Nu stiti cine raspunde de centru Cluj imbarcare si organizare ?
  Cu Bistrita de ce nu se poate concura sau aveti mai mari sanse Sibienii daca jucati cu ei ?
  Succes la vanzari.

 9. Felicitari domnului Matei pt rezultatul obtinut,si bineinteles pasari pt ca ea a muncit cel mai mult!Mai ales la fond unde conteaza cel mai mult valoarea pasari si dupa aceea a crescatorului!Felicitari si vant in pene in continuare!

 10. Felicitari D-lui Romica pt.rezultatele obtinute pina acum.Iar circotasilor,si invidiosilor le recomand sa se ocupe de porumbei,nu de valoarea campionilor.Nu este usor sa ajungi sus,dar mai greu este sa te mentii acolo.Succes tuturor.

 11. Cine e DEL’corcodel’de-l ia in tarbaca pe maestru Romica? O fi si el vre-un mare campion si nu stim?

 12. Daca Matei Romulus ar fi locuit in Bistrita multi s-ar fi lasat de sportul asta. Norocul d-nului Romica si al bistritenilor ca traieste in CLUJ.

 13. mama ce v-ati aprins, claudiu daca te uiti pe clasament anu trecut din 5 fonduri 4 l-am bautut pe romica, asa ca nu stiu cine e mai zero…eu nu contest valoarea lui si a porumbeilor si cred ca e unul dintre cei mai mari crescatori din Romania,dar dupa cum vad eu columbofilia valoarea rezultatelor trebuie demonstrata intr-o concurenta cat mai puternica si aceasta concurenta a fost slabita prin inlaturarea Bistritei si a Maramuresului..asta am vrut sa subliniez eu!!!nu am vrut sa jignesc pe nimeni si daca cineva s-a sintit jignit problema lui.PS: Bistrita si-a aratat valoarea castigand impotriva celor de la Satu-Mare voi v-ati aratat valoarea cand nu a mai fost Bistrita !!!!

 14. domnule din Brasov..Bistrita a vrut de mult sa zboare si viteza-demifond cu Clujul, dar am fost refuzati, asa ca nu stim cine s-ar fi lasat mai repede de porumbei!!!

Comments are closed.