7.07.2013. Amstetten, deja cunoscutul fond al Ardealului impartit, impune distanta de peste 600 km. pentru toti participantii. Totusi Dl. Ghib Mihnea din Sibiu joaca cu distanta de 806 km !! Dimineata lansarii ma uit pe siturile de specialitate chiar daca e weekendul meu de fond sau al fostilor colegi, imi place, in functie de previziunile meteorologice, sa intuesc castigatorul.

Vantul sufla in ziua lansarii in defavoarea participantilor Clujeni. Le dadea porumbeilor in aripa stanga (cum spun columbofilii). Cu siguranta castigatorul ar trebui sa fie din partea de jos a gruparii (mi-am spus eu, inchizand calculatorul.)

Intradevar, primii porumbei sositi erau asa cum m-am gandit ai participantilor Hunedoreni. Stateam cu ochii pe clasamentul provizoriu si cu pixul pe hartie calculam si imi repetam in minte: ”daca vine un porumbel acum Clujenilor, astia sunt mancati”, stiind Clujul cu distanta mai mare fata de cei sositi pana in acel moment. Oricum era aproape imposibil sa bata Clujenii, deoarece vantul le era potrivnic. Dar dintr-o data intre atatia Hunedoreni si cativa Albanezi apare un Clujean. Ha, ha, ha … Romica locul 7 !

Extraordinar, un porumbel care a reusit sa invinga vantul, multe felicitari invingatorului. Pentru mine acest porumbel este mai mult decat locul 1 si stiti de ce ? Competitia castigatoare pe acest concurs a fost adusa de vant, pe cand acea mica femela albastra, numita mai apoi Vanturica, a luptat contra vantului si a fost purtata acasa numai de o vointa incredibila.

A urmat apoi o vizita la Cluj, unde am stat putin de vorba cu Dl. Maestru al Sportului Columbofil, Campion National, Inginer, Matei Romulus ;) Mi-a povestit despre Vanturica RO-11-60034 si despre familia ei. Vanturica mai are o clasare buna anul acesta la primul fond Wienner Neustadt, locul 12 judetean din peste 2.700 de porumbei si 31 pe tot concursul din peste 8.000 de porumbei.

Tatal femelei este RO-07-162316, locul 2- As tineret, 2- As palmares si frate cu locul 3- Nat. Viteza. Mama RO-07-862846, 9 fonduri clasate din 9 angajari, locul 1- mare fond, si 1- fond palmares. Intentionat nu am scris despre marile nume aflate in pedigreul acestei familii de porumbei, pentruca nu numele conteaza ci rezultatele !

Inca odata felicitari D-lui. Romica si porumbitei invingatoare Vanturica.

Delabistrita
…spor la zbor !!!