South African Million Dollar Pigeon Race 2013 – Romanii au facut o figura frumoasa si in acest sezon

Pana la aceasta ora au ajuns aproximativ 400 de porumbei de la finala Columbodromului „South African Million Dollar Pigeon Race”.

Un numar de 2793 au fost eliberati la ora 06:00 de la distanta de 553 km. Va prezentam mai jos lansarea porumbeilor.

Primii 3 porumbei sositi sunt urmatorii:

Porumbel.NET a relalat in cel mai scurt timp finala columbodromului (informatii aici) si in anul 2012. Primele 3 locuri au fost ocupate atunci de catre Germania (Team Ruhr – Schink, Team Sylt 2000 – Goebel-Varney si Ruediger Schoenau). Astazi, situatia s-a schimbat iar primul loc a fost ocupat de olandezul Ton De Kovel.

In aceasta editia a columbodromului Romania a facut cea mai buna figura de pana acum. Locul 20 a fost ocupat de catre Tandemul Stanescu & Dobre cu porumbelul Diva 3 si totodata tinem sa le urar felicitari pentru performanta realizata. Urmatorul porumbel roman (Razor Wings) a fost a celor de la Balkanic Fair-Play Loft care a ocupat locul 249.

Clasamentul porumbeilor din Romania 2013:

In editia trecuta a columbodromului, Romania a avut 2 porumbei in primii 100: Primul porumbel roman a apartinul Balkanic Fair-Play Loft care a ocupat locul 56 iar cel de-al doilea a fost al columbofilului Brebeanu Florian care a ocupat locul 96. Din pacate in aceasta editie Romania a avut doar un singur porumbel in primii 200 fata de editia 2012 cu 2 porumbei in primii 100.

Asadar, dupa investitia pe care Tandemul Stanescu si Dobre au facut-o acum cateva ani si au demonstat ca sunt o adevarata forta in Romania, priceperea si devotamentul acestora incepe sa fie tot mai vizibil si la columbodroame. Trebuie sa recunoastem, locul 20 ocupat de acest tandem este cel mai bun rezultat de la o etapa finala in cadrul „South African Million Dollar Pigeon Race” pe care romanii l-au obtinut.

Tot in aceasta editie a participat si romanul Nelu Sarac in echipa Team Klein – Sarac – Hoff care au ocupat locul 71 dar sub steag german.

Fotografii de la finala si festivitatea de premiere pot fi urmarite aici si aici.

13 COMENTARII

 1. Felicitari colegului nostru Roman, Danci Ioan. Doi porumbei angajati in finala si doi sositi. Felicitari tuturor Romanilor ce ne reprezinta cu cinste sportul columbofil.

  …spor la zbor !!!

 2. Felicitari tuturor. Felicitari tandemului Stanescu & Dobre, in continuare sunteti fff buni. MUlta bafta in continuare.

 3. Da,felicitari tuturor participantilor,tuturor romanilor care au participat la acest columbodrom de talie mondiala,unde chiar se intampla ceea ce scrie pe diplome si pe site-uri.O sa consider o scapare faptul ca l-ati omis pe Nitu Robert Petre, care merita pus si el pe lista castigatorilor romani. O figura frumoasa, felicitari!!!

 4. @wyo: In momentul in care am facut articolul au fost doar respectivii porumbei. Lista a fost actualizata, merci.

  Inca odata, felicitari tuturor romanilor care au participat la acest columbodrom !

 5. Diva 3
  Hot Spot Car Race 1 loc.3056
  Hot Spot Car Race 2 loc.12
  Hot Spot Car Race 3 loc.3100
  Hot Spot Car Race 4 loc.391
  Hot Spot Car Race 5 loc.90
  Finala loc.20

 6. profesionalism si eficienta cu resurse financiare substantiale si logistica pe masura,numai asa apar rezultatele,felicitari si succes in anul competitional 2013…!

Comments are closed.