South African Million Dollar Pigeon Race 2013 – Romanii au facut o figura frumoasa si in acest sezon

Pana la aceasta ora au ajuns aproximativ 400 de porumbei de la finala Columbodromului „South African Million Dollar Pigeon Race”.

Un numar de 2793 au fost eliberati la ora 06:00 de la distanta de 553 km. Va prezentam mai jos lansarea porumbeilor.

Primii 3 porumbei sositi sunt urmatorii:

Porumbel.NET a relalat in cel mai scurt timp finala columbodromului (informatii aici) si in anul 2012. Primele 3 locuri au fost ocupate atunci de catre Germania (Team Ruhr – Schink, Team Sylt 2000 – Goebel-Varney si Ruediger Schoenau). Astazi, situatia s-a schimbat iar primul loc a fost ocupat de olandezul Ton De Kovel.

In aceasta editia a columbodromului Romania a facut cea mai buna figura de pana acum. Locul 20 a fost ocupat de catre Tandemul Stanescu & Dobre cu porumbelul Diva 3 si totodata tinem sa le urar felicitari pentru performanta realizata. Urmatorul porumbel roman (Razor Wings) a fost a celor de la Balkanic Fair-Play Loft care a ocupat locul 249.

Clasamentul porumbeilor din Romania 2013:

In editia trecuta a columbodromului, Romania a avut 2 porumbei in primii 100: Primul porumbel roman a apartinul Balkanic Fair-Play Loft care a ocupat locul 56 iar cel de-al doilea a fost al columbofilului Brebeanu Florian care a ocupat locul 96. Din pacate in aceasta editie Romania a avut doar un singur porumbel in primii 200 fata de editia 2012 cu 2 porumbei in primii 100.

Asadar, dupa investitia pe care Tandemul Stanescu si Dobre au facut-o acum cateva ani si au demonstat ca sunt o adevarata forta in Romania, priceperea si devotamentul acestora incepe sa fie tot mai vizibil si la columbodroame. Trebuie sa recunoastem, locul 20 ocupat de acest tandem este cel mai bun rezultat de la o etapa finala in cadrul „South African Million Dollar Pigeon Race” pe care romanii l-au obtinut.

Tot in aceasta editie a participat si romanul Nelu Sarac in echipa Team Klein – Sarac – Hoff care au ocupat locul 71 dar sub steag german.

Fotografii de la finala si festivitatea de premiere pot fi urmarite aici si aici.

DISTRIBUIȚI