Probabil CEA MAI BUNA PROMOVARE a porumbeilor voiajori din cadrul programului educational “Scoala Altfel” s-a desfasurat la Mangalia.

Domnul Guta Marian (Pasha), presedintele Asociatiei Columbofile Constanta si-a dedicat doua zile exclusiv promovarii porumbeilor voiajori in randul elevilor din Mangalia.

Material video

Atat ieri (10.04.2014), cat si astazi peste 140 de elevi de la scoala generala ”Sfantul Andrei” din Mangalia au participat la aceasta actiune. In cadrul acestui proiect a fost prezenta si o echipa de reporteri de la un post local al Mangaliei care au facut un montaj superb despre acest eveniment.

1. Inceputul calatoriei

Elevii si-au lasat ghiozdanele acasa si s-au urcat in autocar. Alaturi de dl. Guta Marian (Pasha) a fost prezent si primarul municipiului Mangalia, dl. Cristian Radu. Pe durata calatoriei elevii au fost extrem de intantati ce ceea ce urmeaza sa vada pentru ca unii dintre ei nu au avut niciodata ocazia sa afle mai multe informatii de porumbei si cel mai important sa ii tina in mana.

2. Prezentarea porumbeilor voiajori – PROBA TEORETICA

Prima oprire a fost la Hotelul Saturn unde intr-o sala de conferinte a fost prezentat materialul pe care F.C.P.R. l-a realizat cu ocazia programului educational. Copii au fost extrem incantati atat de faptul ca urmeaza sa vizioneze materialul dar si pentru ca au fost primiti intr-o atmosfera exclusivista. De data aceasta linistea a pus stapanire pe sala, elevii fiind extrem de atrasi de prezentarea video. Au existat si intrebari dupa prezentarea acestui material la care presedintele Asociatiei Columbofile Constanta a raspuns cu mare placere copiilor.

3. Prezentarea porumbeilor voiajori – PROBA PRACTICA

Dupa vizionarea materialul si prezentarea porumbelului voiajor, elevi s-au urcat din nou in autocar si induiosati de dorinta de a cunoaste si mai mult au plecat intr-o vizita la crescatoria domnului Guta Marian (Pasha). Aici, elevii au ramas impresionati au putut cu adevarat sa vada in ce consta acest sport.

Chiar si din materialul video de la inceputul prezentarii noastre am fost placut impresionati ca elevii si-au dat silinta de a cunoaste cat mai mult si au spus ca sunt de-a chiar interesati de a practica acest sport in viitor. Ce rost mai are sa va povestesc sclipirea din ochii lor, cand o poza face mai mult decat 1000 de cuvinte. Asadar, sa le vedem:

4. Concluziile si „cadoul elevilor” pentru conducerea F.C.P.R.

Concluzia poate fi descrisa in doar cateva cuvinte: ENTUZIASM, PLACERE, DORINTA DE A CUNOASTE MAI MULT. Atat cat am putut vedea din materialul video, din fotografii si din relatatea presedintelui A.C. Constanta elevii au ramas cu cel mai important lucru: DORINTA DE A EXPLORA SI MAI MULT ACEASTA LUME A COLUMBOFILIEI. Dansul le-a promis ca ii va anunta si ii va primii cu cea mai mare placere la zborurile din timpul sezonului.

O surpriza la care nu s-a asteptat nimeni, a fost accea ca un grup de elevi in semn de multumire a dorit sa ofere conducerii F.C.P.R. un moment artistic atat de voce cat si de dans.