Cand vorbim despre domnul Florea Sorin, vorbim despre cel mai mare colectionar de porumbei voiajori din Europa si despre cel mai mare investitior in porumbei al ultimilor ani, statistici confirmate de catre cel mai mare site columbofil din lume, PiPa.

Libotean Dan, Florea Sorin si Marculescu Adrian

In urma vizitei pe care am facut-o la crescatoria domnului Sorin pot spune un sigur cuvant: SUPERB! Cred ca este de ajuns acest cuvant pentru a descrie sentimentul pe care il ai atunci cand pasesti pragurile crescatoriei cu cele mai valoroase colectii de porumbei din Europa.

O crescatorie moderna bazata dupa modelul celor din vest care respecta toate standardele in materie. Aceasta este structurata in doua corpuri identice cu hol central. Boxele individuale sunt situate de o parte a holului iar cele comune de cealalta parte. Aerisierea este perfecta, fiind poate cel mai important punct care trebuie respectat iar aerul este mereu proaspat.

Referitor la porumbei, pot spune ca impreuna cu prietenul meu Marculescu Adrian am avut ocazia sa tinem in mana porumbei de o valoare incontestabila. In articolul anterior am povestit despre coloniile de porumbei care si-au gasit casa in volierele domnului Florea Sorin. Aproximativ 23 de linii de porumbei printre care Alfons Klaas, Leo Heremans, De Rauw – Sablon, Andreas Drapa, Pieter Veenstra, Gerard Koopman si lista poate continua.

Cu siguranta Bucurestiul va avea de la anul un concurent de temut si cred ca toata tara va fi cu ochii pe clasamentele capitelei. Atunci cand ai atata material genetic de cea mai buna calitate, o voliera la cele mai inalte standarde si o echipa buna, cu siguranta si rezultatele vor fi pe masura.

In zilele urmatoare vom revenii cu articole despre cei mai buni porumbei din crescatoria domnului Florea Sorin. Sa inglobezi intr-un singur articol atatia porumbei de TOP este imposibil. De aceea vom revenii odata la cateva zile cu reportaje despre cei mai buni porumbei ai Europei care se afla la Bucuresti! Pentru acest lucru putem fi mandrii cu totii, ca avem o persoana care este respectata la nivel mondial de catre cei mai buni columbofili!

Pe aceasta cale tinem sa ii multumim domnul Sorin pentru ca am putut lua in mana cei mai valorosi porumbei din crescatoria dansului si care cu amabilitate ne-a prezentat cele mai bune cupluri pe care le-a facut deja.

Domnul Florea Sorin si Libotean Dan

Domnul Florea Sorin si Marculescu Adrian