Istoria concursului de la BERLIN – File de istorie columbofile incepand din anul 2011

Anul 2011 a fost primul an in care actualul presedinte al Federatiei Nationale, domnul Tunduc Marius a dorit o provocare noua pentru columbofilii romani, o provocare extrem de ambitioasa si care s-a dovedit a fi extrem de apreciata de publicul columbofil. Dansul a dorit ca aceasta etapa sa fie una care incheie sezonul columbofil intr-un mod grandios, o etapa care sa ne ramana intiparita in suflet.

„Berlin National” nu este doar o etapa, este o poveste care in fiecare an reuseste sa umple o fila a columbofiliei din Romania. O etapa mediatizata inca de la inceput atat in cadrul asociatiilor columbofile cat si pe internet s-a dovedit a fi o poveste de succes si o amintire frumoasa cu fiecare an care trece.

In anul 2011, la prima editie, castigatorul concursului a fost columbofilul Burca Ionut din Arad care a reusit o etapa de senzatie cu femela „RO 09-0104070”.

2011

Cea de-a doua editie, in anul 2012, il are in prin plan tot pe un aradean si anume pe domnul Sarac Ioan care a devenit castigatorul „Berlinului”.

2012

In anul 2013, povestea de succes a acestui concurs se muta in zona Moldovei si castigatorii etapei au fost tandemul Ursu Cornel + David

2013

Anul 2014 vine cu o completare de senzatie pentru renumitul columbofil din nord-vestul tarii si anume domnul Vancea Flavius care reuseste sa aduca primul loc in Bihor, exact in locul de unde a si inceput povestea acestei etape memorabile.

2014

In anul 2015 premiul merge la Caras-Severin si anume la domnul Szilagyi Ioan reuseste un extraordinar loc intai. Despre domnul Szilagyi dar si despre povestea porumbelului care a castigat locul I puteti citii in articolul publicat acum cateva zile pe site (click aici).

2015

Cine va fi castigatorul editiei 2016?

Un mister care va fi deslusit in doar cateva zile. Nu a mai ramas mult pana la imbarcarea porumbeilor pentru editia din acest an. O etapa cu lansarea porumbeilor in data de 29 Iulie, data probabila de imbarcare fiind 25 Iulie.

2016

Informatii suplimentare gasiti pe site-ul oficial www.berlin-national.ro dar si pe site-ul partenerilor si anume Dxplorer.ro si Porumbel.NET.

DISTRIBUIȚI