”Bombardierul” Simion, pregătit să strălucească pe Wembley, în faţa a 80.000 de spectatori. ”Am venit cu o centură, vreau să plec cu două”

Viorel ”Bombardierul” Simion va lupta in aceasta seară la Londra, într-o gală ce ţine capul de afiş al ”Nobilei arte”. 80.000 de oameni vor fi în tribunele stadionului Wembley, care va găzdui evenimentul, şi alte câteva zeci de milioane, dacă nu sute, vor fi parte ale showului prin intermediul televiziunii. În România, gala se va vedea la ProTv, de a ora 00:15. Viorel Simion va urca însă în ring mai devreme, în jurul orei 22:00 (la Bucureşti).


Un alt articol extrem de interesant il gasiti pe Sport.ro: http://www.sport.ro/box/primul-roman-care-boxeaza-in-fata-a-90-000-de-oameni-simion-vs-quigg-azi-la-protv-dupa-00-15.html


Main-eventul galei îl reprezintă meciul dintre Wladimir Klitshko şi britanicul Anthony Joshua, la categoria grea. Neînvins la profesionişti (18-0, 18KO!), Joshua este campion mondial IBF, titlu cucerit în urmă cu un an, în aprilie 2016. Campion olimpic la Londra, la amatori, britanicul are 1,98 metri înălţime şi va fi indiscutabil favoritul publicului. Klitshko are aceeaşi înălţime, dar o experienţă mult mai vastă în ringul profesionist, 64 de meciuri (53 KO) şi 4 înfrângeri. În joc se va afla şi centura WBA Super World, pe care Klitshko a piertdut-o în faţa lui Tyson Fury, în noiembrie 2015. Centura a devenit vacantă, după ce Fury a renunţat la ea, alături de celelalte trofee pe care le-a deţinut. De asemenea, câştigătorul dintre Klitshko şi Joshua va intra în posesia centurii IBO.

În co-main-eventul galei, Viorel Simion, boxer aflat sub contract cu King Promotion, companie deţinută de Sorin Florea, se va bate cu britanicul Scott Quigg (28 de ani, 32-1, 24KO), la categoria pană. În joc se vor afla două centuri: IBF Inter-continental (deţinută de Simion) şi WBA International (aflată în posesia lui Quigg).

”Sunt foarte bine pregătit şi chiar dacă văd că la casele de pariuri Quigg este dat mare favorit, eu am venit aici cu o centură şi voi veni acasă cu două”, a declarat Simion. Cu o singură înfrângere în carieră, la campionul mondial Lee Selby, Viorel Simion ştie că o victorie în partida de mâine seară îl va aduce din nou în faţa unui meci cu centura mondială pe masă. ”Învingătorul din meciul aceesta se va bate cu Selby. Îmi doresc enorm să mai am şansa de a mă bate încă o dată cu el”, punctează Simion (21-1, 9KO).

Scott Quigg a boxat până anul trecut la o categorie mai jos, ”cocoş”, unde a deţinut titlul mondial WBA. În februarie anul trecut a pierdut centura, în faţa lui Carl Frampton (decizie partajată) şi imediat a schimbat categoria. ”Este un boxer care iubeşte bătaia, ceea ce mie îmi convine. Sigur, sunt pregătit şi pentru o altfel de tactică a lui, dar într-un meci la profesionişti deprinderile sunt extrem de puternice în timpul meciului”, detaliază românul în vârstă de 36 de ani.

Viorel Simion a mers la Londra însoţit de managerul său, Sorin Florea, şi de match-makerul Bogdan Muşat, de la King Promotion. ”Vreau să le mulţumesc amândurora pentru şansa ce mi-a fost oferită. Cel mai bun mod este o victorie în acest meci”, punctează Simion.

Sorin Florea a prezentat la conferinţa de presă de azi, susţinută la Londra, şi motto-ul pe care Viorel Simion l-a îmbrăţişat înainte de meci: ”Daţi-mi şansa de a străluci şi o să orbesc toată lumea!”. ”Viorel este bine pregătit, îl va bate pe Quigg. Va fi o surpriză pentru toţi, dar nu şi pentru noi”, a declarat managerul Sorin Florea, unul dintre patronii Merkur Casino.

Gala de pe Wembley, care se va desfăşura în faţa unei asistenţe record de 80.000 de spectatori, a atras toate vedetele boxului mondial.

[ Citeste mai mult pe prosport.ro ]

DISTRIBUIȚI