Licitatia Gino Clicque s-a incheiat in weekendul trecut si a oferit spre achizitionare toti porumbeii batrani si un grup de porumbei tineri din 2016, crescuti special pentru acest eveniment. Un grup de 405 porumbei a fost oferit spre vanzare in ultimele doua saptamani, ultimele doua loturi fiind licitate sambata si duminica trecuta. Suma toatala care a fost obtinuta in urma licitatiei a fost de 2.145.375 de euro pentru 405 porumbei, cu un pret mediu de 5.279 de euro pentru un porumbel.

Numerosi crescatori erau nerabdatori pentru cea mai asteptata licitatie din acest an. Asteptarile erau foarte mari, avand in vedere ca la aceasta licitatie urma sa fie vandut si unul dintre cei mai buni porumbei  din istorie, pe distanta lunga, Golden Prince.

Golden Prince a fost vedeta licitatiei de duminica trecuta. Precedentul record, detinut de Bolt al lui Leo Heremans (310.000 euro), fusese depasit inca de sambata dimineata (316.000 euro) si asta chiar cu cateva ore inainte de a se inchide licitatia. Lupta finala s-a dat intre doi crescatori chinezi si cuplul sud-african, alcatuit din Samuel Mbiza & Mark Kitchenbrand. Ei au calatorit pana in Belgia si si-au dovedit intentiile serioase, avand initiativa chiar din primele ore ale licitatiei. Intr-un final au avut castig de cauza, stabilind totodata si un nou record pentru pretul oferit vreodata pentru un porumbel: 360.000 de euro.

Mark Kitchenbrand, Nikolaas Gyselbrecht si Samuel Mbiza au stabilit un nou record pentru un porumbel: Golden Prince (Foto: Foto-KaSt)

Acesta este un scurt video cu momentul in care Samuel Mbiza si Mark Kitchenbrand au devenit oficial noii proprietari ai lui Golden Prince.