2017 va intra în istorie ca anul în care gripa aviară a limitat cursele de porumbei la nivel mondial. Pentru a împiedica crescătorii de astfel de suferințe viitoare, Federația Internațională de Curse de Porumbei – FCI – organizează o campanie de informare care să demonstreze că porumbeii de curse nu sunt susceptibili de gripa aviară.
1. De ce se face crowdfunding?

Federatia Internationala pentru Sportul Columbofil (FCI) isi propune sa salveze sportul cu porumbeii de amenintarea continua a focarelor de gripa aviara, cunoscuta si sub numele de gripa aviara, dovedind stiintific ca porumbeii de curse nu sunt susceptibili de boala.

2. Context

În ultimii ani, Europa a fost afectată de focare de gripă aviară în aproape toate țările. Aceste focare pun în pericol din ce în ce mai mult existența sportului cu porumbeii în toate aspectele sale. Când se declanșează gripa aviară, autoritățile guvernamentale opresc în mod uniform orice activități legate de porumbeii de curse.

Următoarele activități sunt interzise de lege ori de câte ori există un focar:
– Porumbei zburători și de curse
– Organizarea de expoziții de porumbei
– Transportul porumbeilor

Cu toate acestea, nu există nici o dovadă științifică că porumbeii de curse au contractat vreodată sau au răspândit gripa aviară. Dimpotrivă, studiile științifice arată că este puțin probabil ca porumbeii de curse să sufere vreodată de această boală, să nu mai vorbim de raspindirea acesteia.

Revine tuturor celor care sunt implicați în curse de porumbei să demonstreze guvernelor noastre ca gresesc și sa elibereze sportul nostru de porumbei iubit de orice constrângeri legale și veterinare care sunt impuse în prezent fără o bază științifică reală.
FCI ar dori să fie mereu în fruntea acestei lupte.

3. Cum?

Pentru a dovedi parlamentarilor că porumbeii de curse nu sunt susceptibili la boala de gripă aviară curentă, intenția FCI este de a începe un proiect în care porumbelul de curse va fi testat pentru imunitatea gripei aviare. Acest proiect va fi organizat într-o manieră profesională, obiectivă și științifică.

Nu va fi o luptă ușoară, pe măsură ce virusul gripei aviare continuă să se transforme și să se schimbe de-a lungul timpului. În consecință, ar putea fi necesar din nou să testați și noi tulpini de influență aviară, pentru a dovedi că porumbelul de curse continuă să fie neafectat pentru toate tipurile și tulpinile de gripa aviară.

Un proiect ca acesta este, totuși, foarte scump și FCI nu are fondurile necesare pentru a-l finanța. Prin urmare, ajungem la întreaga comunitate de crescatori de porumbei și la toți cei care zi de zi sunt implicați în sportul de curse pentru porumbei. Dacă toți facem o mică contribuție, putem obține cu adevărat libertatea pe care o merită sportul nostru de porumbei.

4. Scopul

În următoarele 30 de zile ne propunem să ridicăm suma de 60.000 € necesară pentru a face testele și, sperăm, să obținem rezultatele necesare pentru a face schimbările pe care sportul columbofil are nevoie cu disperare.

FCI a creat un nou fond FCI pentru cercetarea științifică a porumbeilor de curse în care vor fi strânse fondurile.

Puteți face donația făcând clic pe linkul https://www.gofundme.com/savethepigeonsport

Să salvăm sportul de porumbei împreună! Mulțumim!

https://www.pigeonsfci.com