Columbofil pasionat, Ciprian Prelipcean este, de ani buni, o prezenţă constantă în fruntea competiţiilor organizate de Asociaţia Columbofilă Suceava, acolo unde este membru. „Concurez cu porumbeii din anul 2010, iar rezultatele au început să apară din primul an. Concret, din 2011 și până în anul 2017, am fost pe podium în fiecare an. Printre rezultatele remarcabile aş aminti loc I național obţinut la categoria Mare Fond pui 2016 și locul II național Demifond pui în anul 2017“, ne-a spus Prelipcean, un crescător cu peste 150 de trofee la activ. Astfel că nu a fost chiar o surpriză când numele său a apărut pe lista câştigătorilor la prima ediţie a Clubului Gold, cel mai titrat program organizat de Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România, Ciprian Prelipcean reuşind să-şi adjudece două mari premii, în valoare de 10.000 de lei fiecare, după ce a clasat doi porumbei în primii 20 în Campionatul Naţional Gold 2017.

Columbofilul sucevean susţine că era necesară o competiţie de acest gen pentru că oferă o motivaţie în plus pentru columbofilii dedicaţi. „Era un lucru necesar deoarece există foarte mulţi columbofili pe întreg cuprinsul țării care vor fi acum motivați suplimentar. Competiţia mi s-a părut extrem de transparentă, iar regulamentul cred că este unul echidistant şi oferă şanse egale tuturor columbofililor. Din punct de vedere organizatoric, este firesc să existe niște reguli unitare și obligatorii pentru toți concurenții“, ne-a spus Ciprian Prelipcean, adăugând că, în opinia sa, Clubul Gold este o competiție complementară campionatului național.

Sfat pentru columbofili: achiziţionaţi inele Gold!
Aşa după cum spuneam, Ciprian Prelipcean a reuşit, la prima ediţie a Clubului Gold, să claseze doi porumbei în Top 20, o femelă şi un mascul, plecând acasă cu frumoasa sumă de 20.000 de lei. Consideră că premiile sunt un stimulent pentru orice columbofil din ţară. Tocmai din acest motiv, în acest an a achiziţionat un număr de 40 de inele Gold şi îi sfătuieşte pe colegii săi din toată ţara să-i urmeze exemplul. „Este o oportunitate extraordinară şi cred că toţi columbofilii ar trebui să profite de ea. Achiziţia de inele Gold nu presupune un mare efort financiar, iar premiile chiar merită investiţia“, a mai spus columbofilul sucevean. Acesta a ţinut să precizeze că ambii porumbei cu care a câştigat, femela cu numărul 3006850 şi masculul cu numărul 3002115, vor fi concuraţi în continuare, fiind încrezător că aceştia vor avea rezultate notabile şi în acest an. „Fără soţia mea, acest rezultat nu ar fi fost posibil! Ea a fost cea care a avut grijă de porumbei, i-a antrenat şi i-a tratat cum se cuvine. Este prea puţin spus că a fost şi este mâna mea dreaptă. Fără ea, rezultatele mele la acest nivel nu ar fi existat deoarece în ultimii doi ani eu am fost mai mult plecat peste hotare. Spre exemplu, Locul I Mare Fond la pui în anul 2016 sau Locul II Naţional Demifond Pui în 2017 i se datorează în totalitate! Îi mulţumesc foarte mult pe această cale!“, a subliniat, în încheiere, Ciprian Prelipcean.