In functie de perioada din an in care ne aflam, numarul total de porumbei din centrul de reproductie variaza intre 12,000 si 16,000 de porumbei. Misiunea celor care lucreaza si conduc statiunea de reproductie se imparte pe 2 directii: sa mentina porumbeii sanatosi “tun” si sa imbunatateasca mereu calitatea reproducatorilor. Pentru a atinge ambele targete, o igiena corespunzatoare si o selectie severa a cuplurilor de reproducatori sunt conditiile de baza si de cea mai mare importanta.

Pasii nostri

EXPEDIEREA: Inainte ca un porumbel sa plece pe portile Natural Breeding Station, el este testat in cel mai mic amanunt impotriva defectelor vizibile sau palpabile. Obiectivul este acela ca doar porumbeii sanatosi si perfect conformati fizic sa plece catre clientii nostri. Doar cei care trec toate testele si etapele selectiei vor putea fi expediati catre cumparatori. Ceilalti sunt inlaturati imediat.

SELECTIA: Calitatea cuplurilor de reproductie determina in mod direct calitatea urmatoarei generatii de pui. Selectia cuplurilor de reproductie joaca un rol esential in intregul proces. Aceasta selectie este bazata pe calitati vizibile si tangibile ale porumbeilor, indiferent de familia din care provin, de parinti sau de bunici.

MATCA: Compartimentele Natural Breeding Station sunt populate in exclusivitate cu porumbei cu calitati fizice fara cusur si cu o provenienta deosebita, de prima clasa.

IGIENA: O igiena stricta si severa este esentiala pentru sanatatea porumbeilor. Fiecare compartiment este in amanunt curatat, dezinfectat an de an si ramane neocupat intre una si doua saptamani in fiecare ciclu.

HRANA SI ALIMENTATIA (NUTRITIA): In interiorul compartimentelor de reproductie, pe langa hranitorile care contin amestecuri de graunte de cea mai buna calitate din care porumbeii mananca cat de mult au nevoie, exista de asemenea la discretie grit, piatra de ciugulit si drojdie de bere. Toate elementele de care porumbeii au nevoie pentru un ciclu al reproductiei perfect.

Rase si Linii

Pe parcursul a 57 de ani experienta al Statiunii de Crestere Natural, investitii ulerior sistematice au fost facute. Rasele si liniile vechi sunt mereu imbunatatite si noi linii locale si internationale sunt introduse in catalog si reproductie.

Pentru a garanta si chiar a creste vitalitatea si rezistenta naturala, porumbeii din liniile vechi, dar si noi, sunt incrucisate constant. Facand asta, Natural Breeding Station a reusit sa mentina cea mai buna calitate, la cel mai inalt nivel.

Chiar de la inceputurile Natural Breeding Station, nu am avut niciodata un scop in a reproduce linii pure. Cu alte cuvinte, nu reproducem si nu vindem linii pure. Dar, credem cu tarie si pastram cu sfintenie linii de baza, porumbei care sunt formati de chiar de catre crescatorul al carui nume il poarta, multumita unui mix inteligent de incrucisari si a unei selectii foarte severe. Suntem oponentii reproductiei in consangvinitate, in sange pur, inca de la inceputurile noastre; cu peste 4,000 de cupluri de reproductie, acest lucru nu ar putea duce la o imbunatatire a calitatii. Ba chiar din potriva.

FAVORITII NOSTRI

BOSTIJN

Pol Bostijn din Moorslede a castigat numeroase premii si victorii de top la nivel national si international, toate la maraton si maraton extrem. Intr-adevar, toata lumea cunoaste sau a auzit de celebrii sai porumbei precum Benoni, Chico si Pasport. 

BRICOUX

Dr. Arthur Bricoux din Jolimont a castigat o lunga lista, istorica, de concursuri de fond si maraton. El a fost practic imbatatabil la concursurile de la Pau, Bordeaux, Dax, Sint-Vincent, Libourne, Angouleme sau oricare alta ar mai fi pe lista.

VAN WANROY

Aceasta linie de baza include porumbei de la mai multi crescatori celebrii din Olanda, crescatori de mare success care au ca baza linia lui Jef van Wanroy. In mare majoritate, porumbeii de baza provin de la J.B. Hendriks.

Pe langa aceste linii, la Statiunea de Crestere Natural se mai regasesc si urmatoarele nume si Linii de Baza celebre:

Janssen

Fratii Janssen din Arendonk cu siguranta nu mai au nevoie de nicio introducere. Aceasta este fara dubii cea mai populara linie din lume din care Statiunea de Crestere a cumparat un mare numar de porumbei chiar de la inceput.

Leus

Achiel Leus din Lede a marcat cariera fenomenala in domeniul vitezei. Linia de baza este cunoscuta pentru porumbeii sai negri.

Marcelis

Albert Marcelis din Brecht era unul din concurentii de top de la cursele de viteza din Antwerp. Desi aflat la o varsta avansata el a devenit campion national si provincial la categoria viteza si a reprezentat tara noastra la Olimpiada cu faimosul “Sprint”. Astazi Eric Berckmoes continua ambitia sa de-o viata in cursele de demifond.

Pauwels

Felix Pauwels din Herne a castigat multe titluri de viteza inclusiv cel de campion national. A reusit acest lucru cu porumbei de la Fratii Janssen si Jan Grondelaers.

Soontjens

Jos Soontjens din Wommelgem a fost, ani intregi, spaima curselor de viteza din Antwerp. Linia de baza a fost reinprospatata cu porumbei de la Luc, Bart si Jurgen Geerinckx, deasemenea si de la Wommelgem.

Tournier

Oricine pronunta numele de Tournier imediat asociaza aceasta cu culoarea cuca. Acesti porumbei se spune ca pot zbura orice distanta.

Wouters

Lou Wouters din Gravenwezel cu mica sa colonie de porumbei de demifond a fost pentru multi ani in topul columbofililor din Antwerp. AndrC Roodhooft, unul dintre dintre prietenii sai, a cumparat un lot de porumbei pentru Statiunea de Crestere.

Van Dijck

Dirk Van Dijck din Zandhoven a devenit faimos pe plan international cu porumbei ca si “Kannibaal”, “Rambo” si “Bourges”. Aceasta linie este la mare cerere in particular la cursele de viteza si demifond.

Engels J. & J 

Jos si Jules Engel din Putte au continuat multi ani, munca de o viata a tatalui lor. Ei sunt formidabili la demifond cu preferatii lor “231” si fiul lui “178”.

Fabry

Membrii familiei Fabry au fost liderii “Indpendant” din Lige timp de multi ani. Porumbeii tatalui Geoges si mai tarziu ai fiilor Victor si Georges au castigat in general la demifond.

Geerts

Mai noul William Geerts din Schilde a fost unul dintre concurentii cei mai vizibili din Union Antwerp si de la Olimpiada. Munca sa de o viata este continuata acum de catre sotia sa si fiul sau Serge.

Grondelaers

Jan Grondelaers din Opglabeek a marcat victorii istorice in Limburg la demifond si formeaza baza unui numar de reproducatori din campioni ca “Goede Jaarling, “Orleans I”, “Orleans 11”, etc.

Horemans

Corneel Horemans din Schoten este inca una dintre cele mai vechi legende ale Antwerpului, ai carui porumbei inca constituie baza unor crescatorii campioane.

Houben

Familia Houben este proprietara unei linii de porumbei pe care o invidiaza orice cunoscator, cu “Jonge Artiest” ca porumbel de baza absolut.

porumbel AS al cursei Million Dollar Pigeon din 2005 din Africa de Sud a fost fiica unuia din generatia “69”.

Vandenabeele

Porumbeli lui Gaby Vandenabeele din Dentergem de fapt nu au nevoie de nici un alt comentariu. Este suficient sa se mentioneze numele lui “Kleinen”, “Wittenbuik”, “Turbo” etc.

Huyskens -Van Riel

Porumbeii lui Huyskens-Van Riel au scris istorie in concursurile de porumbei. De fapt ei erau porumbei de demifond, dar deasemenea au fost lideri in curse ca Sint-Vincent, Barcelona, Libourne,… In 1969 Statiunea de Crestere a achizitionat Intreaga crescatorie al lui Jef Van Riel, managerul tandemului Huyskens-Van Riel. Linia de baza a fost mai tarziu reimprospatata cu porumbei de la fiul Georges Van Riel.

Meulemans

Karel Meulemans a devenit faimos prin cuplul sau “Donkere Witpen Van Den Bosch” x “Blauw Janssen”. Ei au devenit parintii unui numar mare de campioni pe distante medii precum “Kadet”, “Prins”, “Benjamin” etc. In ultimele doua decade Karel Meulemans a participat cu succes la curse pe distante lungi.

Roosens

Marc Roosens de la Leernes a detinut probabil, cei mai rapizi porumbei de distanta lunga care au marcat atat in viteza, distanta medie cu victorii nationale in cursele de la Bourges, Argenton, La Souterraine, cat si pe distanta lunga la Barcelona.

De Scheemaecker

Porumbeii liniei de baza De Scheemaecker sunt inca foarte populari. Astazi aceasta linie de baza inca include un mare numar de descendenti ai generatiei “69”. Ei au in mod deosebit succes atat in curse de tip columbodrom cat si in campionatele traditionale. Primul as national demifond, porumbelul Asociatiei Regale Belgiene a Porumbeilor Voiajori (KBDBO) deasemenea are un nepot din generatia “69” ca tata, in timp ce primul

Thone

Jos Thone din As a devenit campion intr-o clipa concurand cu porumbeli socrului sau Thomas Peeters. Acestia sunt porumbeli care cu usurinta isi pot duce propriile curse la demifond si fond.

Toye

Sylvre Toye din Otegem a incrucisat linii din “Tarzan” si “Dikkop”, porumbei moderni pentru distanta lunga, ce au avut mare succes la demifond si fond.

Aarden

Aceste linii de baza provin de la diferiti crescatori olandezi de succes la fond si maraton, care au la baza porumbei Jan Aarden.

Cattrysse

Porumbeli Cattrysse sunt bazele unui mare numar dintre coloniile de campioni de astazi in cursele de distanta lunga si inca capteaza imaginatia oricui.

Delbar

Maurice Delbar era unul dintre purtatorii de drapel a1 concursurilor Belgiene si de fapt nu are nevoie de nici o alta prezentare. E1 a crescut multi asi pe distante lungi si foarte lungi. Fiul sau Mic Delbar inca inregistreaza succese la concursuri.

De Smet-Matthys

“Klaren” al lui Valere De Smet-Matthys a marcat victorii istorice care sunt inregistrate in istoria Belgiana a concursurilor de porumbei. Fiul Roger este inca un competitor aprig in cursele pe distante lungi si foarte lungi.

Sion

Paul Sion din Tourcoing era un bun prieten al lui Noel De Scheemaecker si detinea unul dintre cele mai bune cuiburi Frantuzesti. Cei mai multi din noi inca ne amintim de culoarea rosie a porumbeilor sai desi si cei albastri si de culoarea perlelor dadeau performante la fel de bune.

Stichelbaut

Bazele porumbeilor Stichelbaut isi au originea in Derumeaux unde si Cattrysse deasmenea a mers pentru o rezistenta mai mare. Porumbeii lui Alois Stichelbaut au contribuit la bazele cuiburilor de campioni ca Vanhee, Bostijn, si Van Spitael.

Vanbruaene

Andre Vanbruaene a fost multi ani una din emblemele Belgiei pe distante lungi. Asta include victoriile intrnationale de la Barcelona in 1966 si 1984.

Van der Espt

Linia de baza Van der Espt este fara indoiala una dintre cele mai vechi de la Statiunea de Crestere. Nu a fost sacrificata niciodata deoarece constituie si acum baza unui lot de porumbei buni de distanta lunga.

Vanhee

Gerard, Michel si mai nou Annemie Vanhee din Wervik apartin detinatorilor de recorduri in ceea ce priveste victoriile nationale. Ei au adus o mare contributie la istoria porumbeilor de curse Belgieni.

Van Spitael

Raoul Van Spitael din Kain a fost o celebritate a curselor pe distante lungi. Cei mai multi dintre noi, ne vom aminti ca el a constituit baza echipei de campioni a lui Marc Roosens din Leernes.

Wuyts-Comines

Aceasta este o combinatie de doua linii de baza Wuyts si Comines din cauza culorii lor albe.

Porumbei de top si performanta

Performante de top timp de 30 de ani, datorate Natural Breeding Station.

In fiecare an, cel putin o performanta deosebita la nivel national sau inmternational este obtinuta de catre un porumbel provenit din Natural Breeding Station, sau de catre un porumbel ai carui parinti (unul sau amandoi) provin din Natural Breeding Station. Cei care au sange provenit de la Natural Breeding Station, sunt mult mai multi si mai greu de contabilizat.

30 de ani de Performante de Top la nivel national si international, multumita Statiunii de Crestere Natural.
Mii de crescatori de porumbei din Belgia si din alte tari au toata increderea in Statiunea de Crestere Natural, comandand porumbei an de an. In fiecare an, atat local cat si international, un rezultat de top este obtinut de catre un porumbel provenit de la Statiunea de Crestere Natural, sau care provine din parinti crescuti la Statiunea de Crestere, sau a carui mama sau tata are sange cu origini la Statiunea de Crestere Natural din Antwerp

Va prezentam cele mai recente dintre ele:

1981 • Locul 1 international Alicante – 1,300 km – 1,487 participanti Oscar Deroanne din Libramont (B)

1982 • Locul 1 national Marseille – 700 km – 1,183 participanti Gustave Dauphin din Arlon (B)

1983 • Locul 1 international Perpignan – 900 km – 3,541 participanti Luc De Geest din Ninove (B)

1984 • Locul 1 national Bourges – 400 km – 9,975 participanti Mario Kepski din Mons (B)

1984 • Locul 1 national Bergerac Noord – 900 km – 12,817 participanti Geert Thiemes din Didam (NL)

1984 • Locul 1 national La Souterraine – 500 km – 5,753 participanti Pierre Jennequin din Baileux (B)

1987 • Locul 1 international Pau – 900 km – 4,928 participanti Anton Jedem din Merzig (D)

1987 • Locul 1 national Bourges – 450 km – 1,013 hen-pigeoni W.& J. Fagot din Nethen (B)

1988 • Locul 1 national La Souterraine – 500 km – 2,550 participanti Guy Capelle din Dinant (B)

1989 • Locul 1 international Perpignan – 900 km – 10,892 participanti M. Celesteyns din Zottegem (B)

1990 • Locul 1 international Dax – 900 km – 4,730 participanti Fr&Mric Fernand din Wharies (B)

1992 • Locul 1 national Perpignan – 850 km – 17,331 participanti Michel Petelak din Duidans (F)

1992 • Locul 1 national Brive – 680 km – 1,242 prumbei – femela Henri Thienpondt din St.Martens-Latem (B)

1993 • Locul 1 international Dax – 1,000 km – 9,163 participanti Raymund Hermes din Hamm/Sieg (D)

1997  •  Locul 1 national Bourges – 450 km — 11,396 participanti Gaston Van Froyenhoven din Boutersem (B)

1998 • Locul 1 international Marseille — 700 km — 19,968 participanti Andffi Guebs din Longchamps

1998 • Locul 1 national La Souterraine – 500 km — 7,419 participanti Henriques-Cunha din Waltzing

1999 • Locul 1 national Antwerp — 1,021 km — 5,420 participanti & J. Dziegielewski din Gdansk (PL)

2000 • Locul 2 national Narbonne — 874 km — 6,929 participanti Gebr. Martens dinSt. Lambrechts-Herk (B)

2002 • Locul 1 national Marseille — 897 km — 5,352 participanti Horst Wassmuth dinBottendorf (D)

2003 • Locul 2 national Bourges — 450 km — 16,496 participanti Robert Rock dinGrez-Doiceau (B)

2005 • Primul porumbel As One Million Dollar Race — Zuid-Afrika Gebr. De Scheemaecker

2006 • Locul 1 Europa Classic One Loft Race — Edinburgh – 480 km – 1,277p.

2006 • Locul 1 national — 600 km — 971 participantis — Susum Okino dinTokyo (JP)

2008 • Locul 1 international Bordeaux — 710 km — 7,358 participanti Vanhassel-Gusbin din Anderlues (B)

2008 • Locul 1 international Marseille — 736 km — 13,954 participanti Christian Belliot din Missilac (F)

2009 • Locul 1 international Soustons — 929 km — 11,030 participanti Stefaan Anthoons din Kortenaken (B)

2009 • Locul 1 Grote Prize Gaspar Vila Nova Portugal — 275 km – 898 participants — Mader Family din Germany

2010 • Locul 1 international Soustons — 872 km — 10,190 participanti Van Der Beken din Overboelare (B)

2011 • Locul 1 international Tarbes/Agen — 730 km — 10,695 participanti Michael Mascart din Brunelle (F)

2011 • Locul 1 National Ace pigeon middledistance race K.B.D.B. cat. tineret — Rudi Diels din Beerse (B)

Pe langa asta, mai sunt sigur performante de top dar despre care nu am fost informati.

Si in Romania exista foarte multe rezultate remarcabile obtinute cu porumbeii  Natural, rezultate care sunt in curs de culegere si postare pe pagina de Articole si Noutati.

Ai obtinut rezultate bune cu porumbeii Natural? Sau cunosti pe cineva care a obtinuta asta si vrei sa il faci celebru? Suna-ne la 0727 403 618 si te ajutam noi cu toate detaliile.

Formular de comanda pui

CLICK AICI !