Buna ziua, am porumbei din anul 2009 si in aceasta iarna i-am inchis din Noiembrie pana in Martie. In data de 3 Martie le-am dat drumul au zburat 5 zile si pe 8 porumbei dus intr-un zbor de antrenament de circa 35-40 kilometrii.
Problema este ca am bagat 14 porumbei si 5 au venit in prima zi iar 5 a doua zi. Restul de 4 porumbei nu au mai venit deloc.

Intrebarea este: Nu au venit pentru ca am procedat eu gresit sau lipsa de valoare a porumbeilor?
catalin_slatina
Sursa: www.forum.porumbel.net/viewtopic.php?f=1&t=9236

8 COMENTARII

 1.  sal……daca nu am probleme de sanatate ar putea sa vina dar ii putin prea devreme…trebuiau lasati cel putin 2-3 sapt sa zboare pe afara si apoi la antrenamente….iar in final poate sa fie si lipsa de valoare…dar nu prea cred ca aproape orice voiajor se intoarce acasa daca este sanatos!!

 2. Nu ai specificat ce pozitii de cuib aveau,erau imerecheati de mult,aveau oua,pui? Apoi nu ne spui cum era vremea,temperatur,vantul,i-ai lansat dimineata sau mai catre pranz? Oricum,ai facut minim 2 greseli majore :
  1- nu se incep antrenamentele direct la 40 km, nu e nici o rusine sa iei lucrurile usor, dar probabil esti tanar iar rabdarea vine cu varsta
  2- nu se fac antrenamente pana nu se incalzeste vremea,sa fie minim 10-12 grade dimineata la lansare. Daca ai sta 4 luni inchis in camera,plamanii , muschii si tendoanele tale ar avea nevoie de o perioada de intarire, cu exercitii luate treptat si in nici un caz pe frig. Apoi,mai e si problema rapitoarelor,foarte active acum,.Pasarile migratoare n-au sosit inca,iar porumbeii sunt victime sigure.,mai ales ca nici nu sunt sufucient de antrenati.Eu personal astept sa fie copacii cat de cat ifrunziti.Mai bine sa aiba antrenament mai putin la primul zbor,care si asa e scurt,putin peste 100km. Un antrenament nereusit poate compromite tot sezonul.

 3.  lipsa de valoare isi spune cuvantul 30 – 40 km pe sosea pot fi 15 – 20 km aerian
  deci nu e o distanta asa mare pt inceput , sau alta varinat au fot bolnavi si nu au avut putere sa se intoarca .

 4.  Sunt multi factori care influenteaza sosirile porumbeilor, iar daca la acestea mai contribuim si noi in mod negativ ne punem mereu intrebari .

 5.  nu cred ca are legatura nici cu valoarea nici cu sanatatea …. fac pariu ca acesti porumbei daca ii duceai in iunie /iulie in aceleasi conditii la o distanta tripla ii aveai pe toti in cateva ore acasa …. ai inceput mult prea devreme antrenamentele …. si probabil ca multi din ei erau tardivi …

 6. la cativa din ei frati si parinti zburasara viena ,si polonia ( luati de la un prieten )
  si nu numai mie mi-au venit asa greu si la cativa prieteni tot asa de greu si porumbei lor ereau zburati anu trecut ,porumbei cu 3-4 clasari sa vina a doua zi de la 40 km ,cred k sa intamplat ceva poate ca i-am dus noi prea devreme la antrenament ( frig ,pasari rapitoare )

  i-am dus iar la antrenament tot de acolo si acum au venit in 20 min ,,,

 7.  La inceput toate necazurile vin de la viermi intestinali,sau limbrici,de acea sant pierderi inexplicabile……………..dar sa nu intelegeti gresit,……este vorba de limbricii crescatorilor de porumbei!!!!!

Comments are closed.