In data de 03.03.2013 a avut loc sedinta comitetului de conducere al Asociatiei Columbofile „Voiajorul” Timis, context in care au fost prezentate, analizate si votate o serie de propuneri, raportate la urmatoarea ordine de zi:.

– Prezentarea membrilor comitetului de conducere a protocolului incheiat pe anul 2013, pentru etapele de FOND si MARATON, intre asociatiile judetene columbofile din judetele Timis, Arad si Bihor;

– Definitivarea planului de concursuri columbofile, categoria MATURI ( etapele de viteza si demifond) pe anul 2013;

– Definitivarea planului de concursuri columbofile categoria PUI, pe anul 2013;

– Stabilirea cuantumului ultimei transe din cotizatia anuala, care va fi determinata strict de raportul dintre cheltuielile totale anuale si numarul membrilor inscrisi la momentul actual;

– Stabilirea datei limita pentru cuplarea senzorilor electronici (cipuri) si prezentarea fiselor de start (cu viza medicului veterinar) pentru anul 2013;

– Diverse.

Din cei 9 membri ai comitetului de conducere au fost prezenti 8, sedinta fiind declarata statutara.
Urmare a propunerilor prezentate au fost votate si aprobate cele 2 planuri de zbor, MATURI si PUI, dupa cum urmeaza :

Plan de zbor maturi & pui:

Calculul pentru a 3-a transa a fost determinat de costurile totale pentru activitatile si serviciile care urmeaza a fi desfasurate in anul 2013, raportate la numarul de membri inscrisi pana in prezent.

Calculul a fost realizat de administratorul si presedintele asociatiei, fiind raportat in principal la costurile anuale/etapa/numar de kilometri, derulate in ultimii ani, la care se adauga cheltuielile administrative, de organizare si de pregatire a masinii, la preturi corecte, aferente anului 2013.

Documentele care au stat la baza antecalcularii costurilor pentru planul de concursuri columbofile in anul 2013, sunt la administratorul asociatiei, domnul Bojin Zdravco si pot fi solicitate pentru o analiza obiectiva, de catre oricare membru columbofil activ, care din diverse motive are retineri fata de corectitudinea cifrelor avansate.

Calculele au fost prezentate in detaliu de presedintele asociatiei judetene, fiind raportate strict la distanta totala (dus/intors) care va fi parcursa de masina asociatiei pentru fiecare etapa, inchirierea altei masini pentru 4 etape (2 – viteza, 1 – demifond, 1- fond) consum motorina (max. admis 20 litri/100 km), plata delegat (50 euro/viteza-demifond, 100 euro/fond/maraton), cost mancare porumbei/etapa, rovignete pentru Romania, tarile de tranzit si de destinatie, plata sofer – 400 (Euro/luna).

De asemenea, au fost prezentate in detaliu cheltuielile anticipate pentru diverse activitati premergatoare concursurilor si ulterior acestora, cum ar fi, RCA masina, verificare tehnica, ulei – filtre, licenta transport, deratizare, abonament GPS, abonament telefon administrator, plata administrator, gazduire si administrare site asociatie/an, certificate DSV, pregatire sofer (conform unor cerinte DSV), curatenie masina, clasamente contabila asociatie, cumpararea a 2 cauciucuri, reparare sau cumparare tahograf(cele existente nu se potrivesc la masina asociatiei), dosare, hartie pentru completarea dosarelor de concurs, cumparare cupe pentru premiere, etc.

Astfel, au fost anticipate urmatoarele costuri finale, fara a fi luate in calcul eventuale probleme, independente de vointa organizatorilor :

Costuri organizare, premergator etapelor de concurs si costuri pentru realizarea planului de concursuri columbofile, porumbei MATURI = 17.891 Euro.

Costuri realizare plan de concursuri 2013 – PUI = 3.952.Euro.

Costuri totale = 21.843 Euro.

Intrucat pana in prezent s-au inscris un numar de 96 membri, dintre care 8 participa in tandem, 9 incepatori si 2 peste 70 ani, rezulta un numar de 77 membri platitori cu suma intreaga.

Fata de situatia prezentata membrii comitetului de conducere au hotarat urmatoarele :

Cotizatia anuala pentru un membru columbofil pentru anul 2013 este in cuantum de 250 Euro, din care 25 Euro reprezinta plata inscrierii ca membru columbofil in evidentele FCPR si ale judetului Timis.

Membrii columbofili care nu s-au inscris pana in prezent, dar care doresc sa se inscrie in perioada urmatoare vor achita suma de 270 Euro.

Pentru prima etapa de FOND se va inchiria ½ din capacitatea masinii judetului Arad, judetul Timis urmand sa plateasca 60 % din cheltuielile efectuate pentru realizarea transportului.

Masura a fost aprobata in urma votului membrilor comitetului de conducere, scor 6 -2.

In anul 2013, membrii incepatori, pot participa la concursurile columbofile, contra sumei de 120 Euro.

Pentru incurajarea si atragerea de noi membri columbofili, comitetul de conducere a hotarat in unanimitate, posibilitatea ca membrii incepatori sa cronometreze – in anul inscrierii – cu ceasuri constatatoare mecanice, la concursurile cu puii.

La etapele din anul urmator, membrii columbofili incepatori vor folosi doar ceasuri de constatare electronice.

Membrii comitetului de conducere au hotarat ca data de 14.04.2013, sa fie data limita pentru pentru cuplarea senzorilor electronici (cipuri) si prezentarea fiselor de start (cu viza medicului veterinar) pentru anul 2013, in doua exemplare.

De asemenea, la aceeasi data va fi platita si transa a 3-a.

Comitetul de conducere

……………………………………………….

Nota : Daca la nivelul anului 2014, numarul de membri columbofili din judetul Timis va ramane relativ acelasi, presedintele asociatiei judetene va propune membrilor comitetului de conducere si va vota pentru eliminarea obligativitatii participarii la concursurile cu puii, cuantumul cotizatiei anuale urmand a fi astfel diminuat, fata de cel stabilit in prezent.

Oricare membru columbofil care cunoaste solutii salvatoare in scopul diminuarii cheltuielilor anticipate si implicit obtinerii unui cuantum al cotizatiei sub pragul de 250 Euro, este binevenit oricand la sedintele comitetului de conducere pentru realizarea acestui scop.

Presedinte,
Constantin Tanase

Website: www.voiajorultimis.ro