Anul 2012 a fost primul an in care Pasha a zburat puii la Asociatia Columbofila Judeteana Constanta. Tot in anul 2012 dansul a obtinut frumoasa performanta de a fi campion national la categoria „General pui„. Primul an bifat cu succes dupa care au urmat sezoanele 2013 si 2014 in care in ciuda concurentei acerbe din Constanta a reusit de fiecare data sa obtina locuri fruntase. Stim cu totii ca la Constanta etapele de viteza-demifond sunt jucate la „rang inalt„, deoarece printre cei mai buni columbofili ai tarii la aceste categorii sunt din aceasta zona a tarii.

Anii au trecut, dar performanta si calitatea porumbeilor si a pregatirii acestora de catre Pasha a evoluat. La inceputul sezonului 2015 acesta s-a hotarat sa trimita o parte din porumbeii reprodusi la crescatoria din Constanta la cea de-a doua, la Bucuresti.

Sa reusesti un rezultat la nivel national impotriva capitalei a fost intotdeauna visul fiecarui columbofil din provincie. Bucurestiul a dat in fiecare an cate un campion sau mai multi la nivel national. Concurenta acerba si calitatea porumbeilor zburati si investitiile bucurestenilor au fost de cele mai multe ori „ingredientul secret” in realizarea unor rezultate de exceptie.

A venit si momentul mult asteptat: primele etape cu puii au inceput in luna August si Pasha face primii pasi in columbofilia bucuresteana. Un invingator din fire si cu dorinta de a fi intodeauna in primele pozitii ale clasamentului, rezultate acestuia nu au incetat sa apara.

Prima etapa in care Pasha se remarca a fost in data de 12 August in care acesta ocupa pozitiile 5 si 6 in clasamentul porumbeilor si locul 2 in clasamentul crescatorilor.

.

.

Sa fi fost o intamplare? Este posibil, orice columbofil poate avea o etapa pe podium dupa care prezenta lui sa nu mai fie remarcata decat dupa locurile 100, sau deloc. In data de 16 August, columbofilii bucuresteni mai fac inca o etapa cu lansare tot de la Boldu. Deja concurenta este mult mai acerba, greii columbofiliei din capitala introduc in concurs cei mai buni pui din crescatorie. Soseste ziua lansarii porumbeilor si momentul mult asteptat:

Pasha reuseste inca o etapa dementiala: Locurile 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17.

.

.

Sezonul continua in forta si in data de 24 August, aproximativ 6000 porumbei se aliniaza din nou la start pentru inca o etapa, de aceasta data lansare de la Maicanesti:

Pasha bifeaza din nou inca o etapa si reuseste locul 1 crescator si locurile 1, 2, 3, 4, 5, 6 in clasamentul porumbeilor.

.

.

Sezonul competitional merge mai departe si in data de 6 Septembrie se desfasoara prima etapa cu lansare de la Valea Marului. 5685 porumbei de la 169 columbofili pornesc intr-o noua cursa pentru castigarea etapei. De aceasta data Pasha are 5 porumbei in primii 10 pe masina.

Loc: 4, 5, 6, 7, 8 in clasamentul porumbeilor.

.

.

Apogeul in cursele cu puii il bifeaza la cea de-a doua etapa cu lansare de la „Valea Marului”. Dintr-un total de 48 porumbei angajati in aceasta cursa, Pasha claseaza 32 porumbei si primele locuri in clasament ii sunt din nou asigurate!

Loc: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 18, 19, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 47.

Evident, Pasha reuseste si un meritat loc 1 in clasamentul crescatorilor!

.

.

Etapele au continuat si din nou la etapa „Murgeni” din data de 20 Septembrie ocupa inca odata locul 3 la crescatori! Rezultate intradevar extraordinare si care confirma inca odata faptul ca atunci cand detii porumbei buni poti concura in oricare grupare a tarii, alaturii de cei mai buni!

 

Pentru ca reusitele acestui sezon nu se termina aici, este posibil ca Pasha sa aiba un porumbel prezent si la Cupa Europei care se va desfasura in Bucuresti la finalul lunii ianuarie 2016. Este vorba despre porumbelul cu seria „RO 15-000627” care a ocupat numeroase locuri fruntase in etapele din Bucuresti.

 

Felicitari!

2 COMENTARII

Comments are closed.