„Despre afinitate si altele”, traducerea articolului „Affinity and more”, de Ad Schaerlaeckens

Mai jos, traducerea articolului “Affinity and more” de Ad Schaerlaeckens (sursa: http://www.schaerlaeckens.com)

Despre afinitate…
În revista columbofilă “De Duif”, din Martie 2016, găsiţi articole interesante despre tânărul Bart Geerinckx şi olandezul Nico Volkens.
Îi cunosc pe amândoi destul de bine.
Bart este un profesionist 100%, ceea ce poate părea destul de ciudat, în zilele noastre. Deoarece, din nefericire sportul columbofil este în cădere liberă. Doar în provincia mea, în 2015 angajările au scăzut cu 265.000 de păsări, faţă de 2014.
În fiecare an numărul crescătorilor de porumbei scade. În fiecare an rămân mai puţine cluburi, mai puţine magazine columbofile, mai puţini veterinari, atenţia presei scade continuu şi aşa mai departe.
Singurul număr care creşte este acela al profesioniştilor.

Profesioniştii
Bart Geerinckx, în vârstă de 30 de ani, este unul dintre ei. Luna trecută, Stefaan Lambrechts, de asemenea la o vârstă de sub 30 de ani, a decis să renunţe la serviciul său şi să devină un profesionist.
Unii colegi columbofili nu sunt prea bucuroşi de asta. Lor le este teamă că diferenţa dintre vârfuri şi ceilalţi va deveni şi mai mare decât este acum.
“Dar vremurile sunt în continuă schimbare” ne învăţa Bob Dylan şi nu avem nicio posibilitate decât să acceptăm asta. Aşa cum eu cred că nu este nicio greşeală să devii un profesionist.
Mai mult decât atât: Nu este distractiv ca acei crescători mici să poată învinge aceşti profesionişti care concurează cu o armată de păsări?

Tânărul Bart Geerinckx (al doilea din stânga) a devenit un profesionist, după ce tatăl său Luc (dreapta) a trecut în nefiinţă

Volkens
Celălalt articol era despre olandezul Nico Volkens, un campion pe distanţe lungi. El locuieşte într-o provincie care este, în opinia mea, cea mai bună pentru zborul pe distanţe lungi. Nu doar din Olanda, ci şi în întreaga Europă.
Păsări mai bune pentru distanţe lungi nu puteţi găsi în altă parte.
În revistă puteţi citi despre Cuplul de Aur al lui Volkens. Deseori am spus că aceste aşa-numite Cupluri de Aur, de care în special esticii vor să te audă vorbind, nu prea există. Spun “nu prea” pentru că există şi excepţii, iar Volkens este una dintre aceste excepţii.
El a denumit această pereche extraordinară: “The Bonte Koppel”, cuvântul olandez “bont” referindu-se la penele albe din aripi.

Afinitate
Cercetătorii sunt de părere că produşii obţinuţi din “dragoste” sunt mai buni şi mai vitali. Aceasta se aplică atât animaleleor cât şi oamenilor. Se numeşte afinitate.
Faimosul cuplu “Bonte Koppel” al lui Volkens este rezultatul împerecherii libere, puii lor fiind obţinuţi din dragoste. Şi ce fel de pui sunt aceştia!

Citeste articolul in continuare…
Traducere: Marius Nicolae
Website: www.porumbeivoiajori-marius.blogspot.com