Provincia MOLDOVA – Mai uniti ca niciodata!

Astazi, 3 Martie 2019 in inima provinciei Moldova ,in orasul Bacau, sapte Asociatii Judetene,s-au intalnit pentru a sustine categoria Maraton Extrem in Campionatul National si Provincial!

Nemultumirea columbofililor este foarte mare viza vis de eliminarea acestei categorii din Campionatul National, scazand astfel calitatea dar si atractivitatea! Gazda sedintei, Asociatia Bacau, a reusit sa impuna o atmosfera extrem de placuta, prieteneasca cu discutii constructive in care dincolo de competitie si adversari ne-am regasit ca pasionati de maraton si OAMENI!

Un semnal de alarma tras catre conducerea FNCPR ca eliminarea categoriei Maraton Extrem nu este agreata de columbofili. In ultimii ani Sportul columbofil din Romania si cursele de maraton au cunoscut un real progres, s-a creat un anumit tip de porumbel: puternic, rezistent cu vointa de fier iar acum prin eliminarea acestei categorii, Romania nu are decat de pierdut, un regres total din punct de vedere sportiv!

Pretutindeni in tarile civilizate Sportul columbofil a cunoscut dezvoltare si progres, astfel prezenta categorie maraton extrem in Campionatul National este absolut necesara pentru a stimula columbofilii, pentru a mentine stacheta sus si pentru a avea un Campionat calitativ!

Astfel dorim ca aceasta categorie, Maraton Extrem sa fie cu adevarat repusa in drepturi, cerem ca greseala facuta prin eliminarea ei sa fie reparata cat mai repede pentru a nu purta mai tarziu responsabilitatea unor porumbei “schilodiți” de …OAMENI!!!

Sursa: FB Ionut Tanasa