Organizatorii le urează succes tuturor participanţiilor la ediţia din 2020. De asemenea, lansează invitaţia tuturor crescătorilor din țară și străinătate să urmărească săptămână de săptămână evoluția campionatului și chiar să devină ei înșiși competitori în edițiile viitoare.

Anul acesta vom organiza și „The World Championship”!

Porumbeii înscriși la columbodromul nostru vor concura împotriva celor 1000 porumbei înscriși la „Campionatul Mondial”, ceea ce va face zborurile mult mai interesante!


Taxa de înscriere a unui porumbel în columbodrom este de 75 €/porumbel; se poate înscrie orice crescător din ţară sau străinătate cu minim 2 porumbei, maximul fiind nelimitat. Anul acesta avem următoarea ofertă: 5+1 gratis!
Pentru porumbeii aduși din străinătate, taxa de transport este de 10 euro/porumbel sau 25 euro/echipă (5 porumbei).
Primii 50 de porumbei sosiţi la etapa finală şi primii 10 porumbei de la categoria AS vor face obiectul unei licitaţii organizate de un site de specialitate sau pe site-ul columbodromului. După ce se scad taxele percepute pentru organizarea licitaţiei, banii rămaşi se împart în mod egal între proprietarii porumbeilor şi organizatorul columbodromului. 
Ceilalţi porumbei vor putea fi răscumparaţi de proprietari în termen de 10 zile de la etapa finală contra sumei de 200 RON, după care vor intra în posesia columbodromului.

Punctajele şi clasamentul se vor întocmi după sistemul GRAND PRIX FCI: primii 25% clasează. Formula de calcul este următoarea:

Locul în clasament X 1000 / Nr. porumbei îmbarcaţi X distanţa
Exemplu: 8 X 1000 / 500 X 350 km = 0.045

1. Echipele se pot înregistra cu până la 10 porumbei ca şi crescător unic sau în tandem. Un crescător sau tandem poate participa cu un număr nelimitat de echipe (10 porumbei), acestea fiind identificate cu A, B, C.
2. FCI va desemna un delegat pentru controlul porumbeilor la concurs. Delegatul va superviza îmbarcarea porumbeilor, va controla sigiliile, va trebui să primească situaţia condiţiilor meteo pentru a lua o decizie cu privire la lansare şi va controla primii porumbei sosiţi.
3. Organizatorii vor permite delegatului FCI să controleze orice aspect inainte si pe durata concursului.
4. Pentru a desemna Campionul Mondial, FCI va lua în considerare 4 dintre cele mai bune rezultate din 4 concursuri diferite în doi ani consecutivi 2019-2020.
5. Orice crescător sau echipă va putea participa la toate columbodroamele sub egida FCI şi va putea, în viitor, să fie desemnat Campion Mondial.

Porumbeii trebuie să fie însoţiţi obligatoriu de pedigree, talon de proprietate și să aibă inele 2020.

Înscrierea este deschisă în intervalul 15 martie – 31 mai 2020.

În cazuri de forţă majoră (ex: epidemii, gripă aviară, vreme rea), organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica programul de antrenamente şi concursuri, inclusiv data şi distanţa de la care se va desfăşura etapa finală. Toate aceste decizii se vor lua în cooperare cu reprezentanţii FCI.

Organizatorii îşi asumă responsabilitatea pentru asigurarea celor mai bune condiţii de hrană, tratament, antrenamente şi securitate pentru porumbeii angajați.

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 12.09.2020, în ziua în care se va desfăşura şi etapa finală Șopron.

Romanian Grand Prix Arad – http://www.columbodromarad.ro

Individual Classification World Championship

1st – Gold Medal + Diploma

2nd – Silver medal + Diploma

3rd – Bronze medal + Diploma

AS PIGEON World Championship – 5 races

1st – Gold Medal + Diploma

2nd – Silver medal + Diploma

3rd – Bronze medal + Diploma

Individual Classification Youth Championship

1st – Gold Medal + Diploma

2nd – Silver medal + Diploma

3rd – Bronze medal + Diploma

AS PIGEON Youth Championship – 5 races

1st – Gold Medal + Diploma

2nd – Silver medal + Diploma

3rd – Bronze medal + Diploma

CLASSIFICATION BY COUNTRY
(AVERAGE OF THE THREE BEST PIGEONS)

1st – Gold Medal + Diploma

2nd – Silver medal + Diploma

3rd – Bronze medal + Diploma